Politică

Cu gandul la cei nevoiaşi- Alianţa social-liberală îşi împarte "moşiile" într-un club exclusivist

Ziarul de Vrancea
13 sep 2012 240 vizualizări
Membrii conducerilor centrale ale PSD şi PNL, alături de preşedinţii de filiale şi de aleşii locali USL - preşedinţi de CJ şi primarii de reşedinţă de judeţ - vor petrece sfârşitul de săptămână în Deltă, într-un resort exclusivist şi îşi vor împărţi colegiile de la parlamentare.



Dacă Mircea Geoană, pe vremea când conducea PSD, organiza astfel de "retreat-uri" - cum îi plăcea să le spună - în munţi (Poiana Braşov, Sinaia, Bran) sau în locuri greu accesibile situate prin dealurile subcarpatice (Topoloveni), cuplul de lideri Ponta-Antonescu îşi retrage partidele în Delta Dunării, loc unic în lume, de un pitoresc aparte. Retragerea strategică în Deltă este prima astfel de acţiune pe care o face PSD de la preluarea conducerii de către Victor Ponta, dar şi primul demers comun în care liderii USL se întâlnesc în afara Bucureştiului, de la înfiinţarea Uniunii.
În Deltă au fost deja convocate două mari reuniuni - azi după-amiază urmând să aibă loc întâlnirea aleşilor locali ai USL, iar sâmbătă dimineaţă şedinţa comună a Comitetelor Executive ale PSD şi PNL.

Reduceri pentru distinşii oaspeţi

Politicienii vor fi cazaţi în exclusivistul "Puflene Resort" din Murighiol, un spaţiu destinat, aşa cum se autoprezintă, "celor care doresc o evadare din cotidian şi apreciază îmbinarea dintre frumuseţea naturii, confort la cele mai înalte standarde şi servicii de înaltă ţinută profesională".
Cum era de aşteptat, o noapte de cazare la un astfel de resort nu costă puţin, social-democraţii şi liberalii urmând să achite între 300 şi 400 de lei pe o cameră. Surse din cele două partide au relatat, pentru Mediafax, că USL nu a închiriat complexul în întregime şi că fiecare participant va achita contravaloarea cazării şi serviciilor din propriul buzunar, însă cu o "reducere semnificativă" aplicată la tarifele afişate pe site. Camerele în care se vor relaxa social-democraţii şi liberalii sunt prevăzute cu tot confortul - aer condiţionat, cabină sau cadă de duş, terasă, Tv, internet, minibar, seif. Totodată, înalţii oaspeţi se vor putea bucura de facilităţi oferite de resort, cum ar fi piscină interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, salon de înfrumuseţare. Ei vor putea să înoate şi în piscina exterioară sau să joace biliard, tenis de câmp sau de masă, precum şi să facă excursii pe canalele Dunării cu bărcile sau cu hidrobicicletele.
La reuniuni nu vor fi prezenţi, însă, toţi social-democraţii din BPN, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi vicepreşedintele Marian Vanghelie numărându-se, se pare, printre absenţi. Potrivit unor surse, "retreat-ul" din Deltă fusese iniţial plănuit doar la nivelul PSD, dar, ulterior, a fost cooptat şi PNL, partid care nu era obişnuit cu astfel de retrageri strategice. Reuniunile USL au fost convocate, practic, pentru a valida negocierile din interiorul alianţelor PSD-UNPR şi PNL-PC privind împărţirea colegiilor eligibile pentru alegerile parlamentare.

Antonescu are loc rezervat, "să nu mai păţească ruşinea din 2008"

Criteriul parităţii între PSD şi Alianţa de Centru Dreapta nu va fi respctat nici de acestă dată, potrivt surse.ro. Conform unor surse liberale, în cadrul negocierilor purtate până acum, Antonescu şi echipa sa au cedat social-democraţilor dreptul de a avea candidaţi pe listele commune în 246 de colegii. PNL şi PC ar urma să se mulţumească cu 206 de colegii. Din cota lor de locuri, social-democraţii vor ceda 30 către UNPR iar alte 10-15 locuri sunt rezervate pentru traseiştii parlamentari. Pentru aceştia se va da o derogare de la statutul PSD, care prevede că pentru o candidatură la parlamantare un social-democrat ar trebui să aibă o vechime de cel puţin un an. Pentru liberali, lucrurile sunt şi mai complicate. Actualii lor parlamentari au propriile colegii asigurate pentru noi candidaturi. La ultimele alegeri, PNL a obţinut 65 mandate de deputat şi 28 de senator. Doar că o parte din parlamentari se tem că nu vor putea aduna 50% plus unu din voturi pentru a scăpa de riscul redistribuirii şi fac presiuni în partid să primească colegii sigur eligibile. "Nu toţi suntem atât de norocoşi ca domnul Antonescu. Noi suntem legaţi cum s-ar spune de glie, să candidăm tot în aceleaşi colegii, în timp ce dumnealui are rezervat deja în sectorul lui Mănescu, un colegiu ca să nu mai păţească ruşinea de acum patru ani", s-a plâns, sub protecţia anonimatului un parlamentar bucureştean, citat de surse.ro. La alegerile din 2008, Antonescu a intrat în Parlament de pe al treilea loc în colegiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.