Politică

Formula PDL pentru impartirea candidaturilor la alegeri

Ziarul de Vrancea
13 sep 2012 1111 vizualizări
PDL a convenit impreuna cu aliatii sai in alegerile parlamentare sa imparta candidaturile dupa formula 7-1-1-1.

Practic, la scrutinul din decembrie, democrat-liberalii se vor regasi in mai bine de doua-treimi dintre colegiile electorale, urmand ca Noua Republica, PNTCD si Forta Civica sa dispuna impreuna de cate doua colegii pentru fiecare judet.

Strategia PDL pleaca de la numarul de mandate pe care democrat-liberalii le detin in acest moment in Parlament. Tinta pedelistilor este ca la scrutinul din decembrie, Alianta de Dreapta sa obtina in jur de 130-140 de locuri de deputati si senatori, dintre care 30 sa fie aduse prin intermediul satelitilor PNTCD, Partidul Noua Republica si Forta Civica.

"Formula de distribuire a candidaturilor va fi 7-1-1-1. Din zece colegii, sapte revin PDL si cate unul pentru PNTCD, PNR si FC", a explicat unul dintre liderii democrat-liberali. Respectiva formula se traduce in teritoriu prin acordarea in medie a cate doua colegii aliatilor PDL. In principiu, respectivele colegii nu vor fi din randul celor castigate in 2008 de catre pedelisti, astfel incat actualii parlamentari sa isi poata pastra candidaturile.

Strategia trasata in Modrogan ii multumeste atat pe actualii deputati si senatori PDL, cat si pe liderii de organizatii, care au o singura intrebare: vor reusi cele trei partide sa atraga suficienti candidati?

"In judetul meu vor primi doua colegii, conform intelegerii. Le dau si trei numai sa aiba oameni, numai sa nu ma trezesc ca inaintea alegerilor vin la mine si imi spun ca vor sa ia de la noi", a precizat un lider din teritoriu.

"Nu este o problema", spune insa, presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, precizand ca lucrurile sunt puse la punct.

"Avem deja 60 de candidaturi si alte 100 sunt in asteptare. Le vom evalua pentru ca avem un proces de selectie", a spus Neamtu.

Primul filtru impus celor care vor sa candideze din partea Noii Republici va fi cel referitor la trecutul politic. "Nu vom accepta oameni care au fost la PRM, PSD si UNPR. Vom avea doar oameni cu convingeri de dreapta", a adaugat Mihail Neamtu.

In tabara PDL situatia este ceva mai clara. Cum fiecare parlamentar democrat-liberal poate candida din nou in colegiul care l-a trimis in Parlament, pedelistii trebuie doar sa completeze cu candidati colegiile ramase disponibile dupa "cedarea" facuta partidelor-satelit. Singura retragere remarcabila anuntata pana acum este cea a lui Radu Berceanu, care nu va mai candida pentru un nou mandat.

"Toti parlamentarii isi vor pastra colegiile, iar pentru celelalte colegii se vor discuta formulele in vederea candidaturilor cu aliatii nostri. Putem sa ne gandim ca impreuna vom lua spre 30%, poate chiar mai mult, insa important nu este procentul ci numarul de mandate rezultate in urma distribuirii", a precizat vicepresedintele PDL, Gabriel Berca.

Disputele interne si "masina de teren fara placute de inmatriculare"

Pana la finalizarea listelor de candidaturi, Alianta de Dreapta trebuie mai intai sa-si rezolve problemele juridice. Contestatia facuta la Tribunal, impiedica deocamdata Noua Republica sa semneze protocolul cu celelalte trei formatiuni. Asa se faca ca duminica protocolul Aliantei va fi semnat doar de PDL, PNTCD si Forta Civica.

rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4212 zile, 13 ore, 12 minute, 35 secunde
"TATA MARE" II MAI ALEGE PASTIA,(PDL ) .SA PLECE IN PADURE SA O CAUTE PE" SCUFITA ROSIE ,POATE GASESTE SI HAITA DE LUPII S-AI SFASIE "PENIBILI .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.