Politică

Consilierii PSD au cerut amanarea alocării de bani de reparaţii în şcoli

Iulia Crețu
11 sep 2012 277 vizualizări
Social democraţii au cerut amanarea alocărilor de bani pentru reparaţii, investiţii şi curăţenie la unităţile de învăţămant din Focşani pană după începerea anului şcolar.In timp ce funcţionarii Primăriei spun că lucrările la şcoli nu sunt de anvergură, solicitările unităţilor arată că şi acest an va începe prin moloz şi muncitori

Şcolile din municipiu răman fără bani de curăţenie şi lucrări de reparaţii înainte de debutul anului şcolar de pe 17 septembrie. Consilierul PSD Liviu Oloeriu a cerut retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de rectificare bugetară prin care se trimitea la şcoli suma totală de 104.000 lei pentru diferite lucrări necesare bunei derulări a procesului educaţional. La randul său, social democratul Cătălin Vrabie a completat că ar fi mai bine să se dea banii la şedinţa ordinară a lunii septembrie, care va avea loc abia pe 27, printr-un proiect de hotărare care să facă referire la alocări bugetare către toate unităţile de învăţămant care mai au probleme. Acesta a precizat că grădiniţele, şcolile şi liceele din Focşani solicită nu mai puţin de 8 miliarde de lei vechi pentru diferite investiţii. Se pare că solicitarea Colegiului “Unirea” este cea mai mare, de 170.000 lei (1,7 miliarde lei vechi) pentru refacerea acoperişului de la sala de sport şi achiziţionarea unor cazane pentru centrala termică), urmată de cea a Grădiniţei nr. 13, care pentru refacerea faţadei, interioare, acoperiş şi intrări cere 143.000 lei (1,4 miliarde lei vechi) şi a Colegiului “Edmond Nicolau” de 90.000 lei (900 milioane lei vechi) pentru achiziţionarea unui paratrăsnet, reţea de canalizare şi instalaţii sanitare. Cu siguranţă debutul de an şcolar va găsi multe din unităţile din Focşani cu lucrări neterminate, elevii urmand a ţine cursurile printre moloz şi muncitori. Asta, în ciuda declaraţiilor optimiste ale angajaţilor Primăriei Focşani care spun că lucrările nu sunt de anvergură, cum a spus Cristina Costin de la Investiţii, contrazisă însă de solicitările grădiniţelor şi şcolilor. Este curios de ce n-a alocat Primăria Focşani bani necesari şcolilor de la începutul verii pentru ca unităţile să fie puse la punct la primul clopoţel. “Pană pe 17 septembrie se vor termina lucrările? Timpul este foarte scurt pentru reparaţii”, a sesizat Nicu Tănase, consilier local PDL, nu înainte de a fi “boscorodit” de Radu Niţu şi Liviu Oloeriu. Reprezentanta Primăriei a completat că toate unităţile de învăţămant ar avea avizele sanitare pentru debutul şcolii, fiind pregătite să primească elevii. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.