Politică

Videanu: Nivelul suspiciunii de fraudă la referendum "este în intervalul de 1168901 şi 2650810 de voturi"

Ziarul de Vrancea
10 sep 2012 859 vizualizări

 

 

Preşedintele interimar al organizaţiei PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a prezentat luni o analiză a PDL potrivit căreia nivelul suspiciunii de fraudă la referendumul din 29 iulie "este în intervalul de 1168901 şi 2650810 de voturi", menţionând că analiza va fi înaintată Parchetului General şi AEP.

"PDL a finalizat analiza pe ce înseamnă referendumul din data de 29 iulie 2012. Nivelul fraudei sau, mai bine zis, al suspiciunii de fraudă la referendumul din 29 iulie 2012 este în intervalul de 1168901 de voturi şi 2650810 de voturi. Analiza pe care am făcut-o se bazează pe date oficiale, care sunt cele publicate de BEC pe site-ul BEC", a precizat Videanu, într-o conferinţă de presă.

Adriean Videanu a prezentat graficele şi analiza comparativă a PDL pentru referendumul din 2012, dar şi cel din 2007.

Potrivit acestei analize a democrat-liberalilor, gradul cel mai mare de suspiciune ar fi la 2243 secţii de vot, unde s-au înregistrat 1800000 de voturi.

Videanu a mai spus că prezenţa la vot în unele localităţi a depăşit 100%, dând ca exemplu comuna Ciolăneşti, judeţul Olt, cu o prezenţă la vot de 116% şi comuna Răpoasa din Vrancea - 103%, menţionând că au fost 315 secţii de votare în care prezenţa la vot a depăşit 110%.

"În 2243 de secţii de vot a fost un vot atipic din România", a mai spus Videanu, care a arătat că au fost şi judeţe în care fenomenul a fost foarte redus, cum ar fi cele din Ardeal. Videanu a apreciat că acest lucru vorbeşte de "o anumită atitudine a liderilor politici din Ardeal", menţionând că în rest "fenomenul de furt a fost unul cu o pondere destul de mare".

Liderul PDL a mai spus că analiza democrat-liberalilor va fi înaintată organelor abilitate ale statului, care să lămurească această situaţie.

"Noi vom solicita organelor abilitate ale statului să lămurească toate aceste aspecte, pentru că este datoria noastră să facem acest demers politic ca să limităm pe viitor astfel de tentative de furt electoral", a menţionat Videanu, arătând că analiza PDL va fi depusă la Autoritatea Electorală Permanentă, care are obligaţia, conform legii, să verifice votul multiplu, precum şi la Parchetul General şi la celelalte instituţii subordonate acestuia, "care au abilităţi legale să facă lumină pe acest caz"

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Pt dixxy care apara hotia, acum 4217 zile, 1 ora, 1 minut, 29 secunde
Ma nu mai mintiti si sa va dispara tupeu ati furat ca in codru eu sunt dintr-o comuna din judet unde am neamuri care au fost pusi sa falsifice semnaturi si a furat cu urna de-a rupt si i-a anchetat citeste integral
dixxy, acum 4217 zile, 4 ore, 13 minute, 15 secunde
Videanu numara precum Pristanda! Daca mai numara inca vreo doua zile (macar pana pe 12 sept. - congresul PP), o sa iasa mai multe voturi fraudate decat toata populatia Romaniei (cea numarata de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.