Politică

Ponta si Antonescu vor sa se autodenunte la DNA in dosarul lui Dragnea

Ziarul de Vrancea
6 sep 2012 931 vizualizări
Copresedintii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, au anuntat ca intentioneaza sa se autodenunte in dosarul in care este invinuit secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, din moment ce indemnul adresat cetatenilor sa mearga la vot a ajuns sa fie considerat drept o infractiune.

Totodata, liderii USL vor sa ceara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind cercetarile pe care procurorii le fac in legatura cu referendumul din 29 iulie 2012.

Antonescu a spus ca decizia este motivata de continutul comunicatului de presa prin care DNA anunta punerea sub invinuire a lui Liviu Dragnea. Liberalul sustine ca in acest comunicat procurorii recunosc explicit ca Dragnea a incercat sa obtina "un folos nepatrimonial" pentru partidul sau printr-un nivel al prezentei la urne de peste 60%.

"Este pentru prima data cand, explicit, o astfel de institutie pune in discutie exercitiul politici clasic (...) Suntem intr-un moment foarte grav in care institutii care nu trebuie sa se amestece in zona politica, ataca sistemul democratic la temelia lui", a spus presedintele PNL aratand ca responsabilii politici au chiar obligatia de a maximiza succesul electoral, inclusiv prin nivelul prezentei la vot, fara ca acest lucru sa reprezinte o infractiune.

Liderul PNL a aratat ca el si Victor Ponta sunt "pe deplin solidari" cu cei care sunt urmariti in legatura cu modul in care s-a desfasurat referendumul. "Ne autodenuntam public si ne vom autodenunta si formal, in fata procurorilor: Da, am indemnat cetatenii Romaniei sa vina la vot", a spus Crin Antonescu.

Pe de alta parte, USL contraataca urmand sa ceara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind anchetele desfasurate de procurori in legatura cu referendumul si prin punerea in atentia opiniei internationale a situatiei generate de catre procurori. "Vom face o informare catre toate forurile internationale care s-au aratat interesate si sper sa mai fie interesate de situatia politica din Romania", a mai spus Crin Antonescu.

Punctul sau de vedere a fost sustinut de omologul sau de la PSD, Victor Ponta.

"Anunt DNA ca am stiut si l-am instigat pe Liviu Dragnea sa organizeze campania pentru referendum, ca am instigat oameni sa mearga la vot. Daca asta este o infractiune, conducerile partidelor din USL urmeaza sa fie sanctionate penal de catre DNA. O sa spun ca am stiut si ca m-am bucurat ca Liviu Dragnea a avut un sistem paralel de numarare a voturilor", a declarat liderul PSD.

rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
paul, acum 4245 zile, 19 ore, 1 minut, 41 secunde
doi pacalici, doi popa-prostu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.