Politică

DNA explica de ce secretarul general al PSD este invinuit in dosarul "referendumul" : Liviu Dragnea, parintele unui mecanism complex de fraudare nationala

Ziarul de Vrancea
6 sep 2012 1289 vizualizări
Acuzatii: exercitarea de presiuni asupra presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnaturile alegatorilor pe listele de vot si a introduce in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori; folosirea unei urne mobile in conditii contrare legii

ORA 17:15

"La lupta, baieti"! 

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca acuzatiile DNA la adresa sunt "nefondate" si ca, de fapt, se urmareste indepartarea sa din campania electorala, dar el nu se teme de lupta si le spune si colegilor sai: "La lupta, baieti!".

"Toate acuzatiile sunt nefondate. Nu am facut absolut nimic ilegal in aceasta campanie", a sustinut Dragnea.

In ceea ce priveste sistemul de raportare la partid de la sectiile de votare, Dragnea a spus ca fiecare partid mare primeste de la reprezentantii din sectiile de votare din tara informatii pentru numaratoare paralela, aceasta activitate fiind prevazuta de lege.

"Mi s-a parut o acuzatie stupefianta. (...) Restul sunt acuzatii pe care o sa le tratez cu toata atentia impreuna cu avocatul", a adaugat secretarul general al PSD.

Dragnea a acuzat PDL ca a organizat "o grupare infractionala" prin care reprezentantii sai au boicotat prezenta la vot si "au amenintat oamenii sa nu vina la vot".

Liviu Dragnea a sustinut ca prin actiunile care il privesc pe el se intentioneaza indepartarea sa din campania electorala, dar ca el nu se teme de lupta. Dragnea le-a transmis si colegilor sai urmatorul mesaj: "La lupta, baieti!".

ORA 14:00

 

DNA informeaza ca Liviu Dragnea, in calidate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtsinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegatori figurand minori si persoane cu drept interzis de a vota.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) il acuza ca a constituit un sistem national de influenta pentru a determina autoritatile publice centrale, judetene si locale aflate sub controlul politic al formatiunii politice, de a se implica in: exercitarea de presiuni asupra presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnaturile alegatorilor pe listele de vot si a introduce in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori; folosirea unei urne mobile in conditii contrare legii

Redam integral comuicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Nicolae Liviu Dragnea, secretar general al unui partid politic, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de: folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru savarsirea de infractiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii temeinice ca, in calitate de secretar general al unui partid politic, invinuitul Dragnea Nicolae Liviu si-a folosit influenta si autoritatea functiei in vederea obtinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezente de minimum 60% la votul de la referendumul din 29.07.2012, care sa garanteze validarea acestuia.

Astfel, acesta a initiat o asociere formata din numeroase persoane (presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului), iar scopul asocierii era savarsirea de infractiuni prevazute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

In acest sens, a fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui numar restrans de persoane sa obtina, in timp real, informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in sectiile de votare. Astfel, ora de ora, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezentei la urne, identificand sectiile de vot cu prezenta slaba.

Sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine si recomandari cu continut ilicit, destinate coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea maririi artificiale a numarului de votanti.

De asemenea, invinuitul Dragnea Nicolae Liviu a constituit un sistem national de influenta pentru a determina autoritatile publice centrale, judetene si locale aflate sub controlul politic al formatiunii politice, de a se implica in: exercitarea de presiuni asupra presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnaturile alegatorilor pe listele de vot si a introduce in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori; folosirea unei urne mobile in conditii contrare legii (fara a exista cereri in acest sens depuse in termen si aprobate corespunzator); obtinerea pe cai ilicite de informatii, in fiecare ora, despre numarul de persoane care si-au exercitat dreptul de vot si despre modul in care s-a votat in unele sectii de votare; practicarea votului multiplu; denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a caror semnatura a fost falsificata pe lista, pentru a nu permite programelor de calculator specializate sa identifice votul multiplu; practicarea «turismului electoral» - adica a deplasarii organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atat in sectia de votare la care au fost arondati, cat si la alte sectii de votare din tara; falsificarea de semnaturi in numele unor persoane decedate, ce au ramas inscrise pe listele electorale; falsificarea de semnaturi ale multor alegatori, plecati din tara in momentul referendumului; votul exercitat de minori, interzisi judecatoresti si persoane carora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotarare judecatoreasca penala; neaplicarea autocolantelor cu mentiunea «VOTAT» pe cartile / buletinele de identitate ale votantilor.

La data de 6 septembrie 2012, invinuitului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

ORA 11:20 

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, a declarat ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta "niste invinuiri" in cazul privind referendumul, el urmand sa revina" in urmatoarele doua saptamani" pentru a da o declaratie.

"Ceea ce am, facut noi au facut toate partidele si fac tot timpul, pentru ca fiecare partid are dreptul legal sa primeasca informatii cu ceea ce se intamlpla de la membrii sai", a declarat Liviu Dragnea.

Principala acuzatie adusa de procurori ar fi ca "s-a asociat cu mii si zeci de mii de persoane pentru a asigura la vot o prezenta mai mare de 50 plus unu", la referendumul din 29 iulie 2012, a spus Dragnea, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

"In cuvinte mai simple, eu unt chemat la DNA, pentru ca alaturi de milioane de romani, am fost sa votez la referendum. Vreau sa transmit un semnal pentru toti colegii nostri ca sunt viu si nevatamat si vom merge inainte", a declarat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a precizat ca joi s-a prezentat la DNA, pentru a luat la cunostinta invinuierea prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000 prividn fapte de coruptie si ca "in urmatoarele doua saptamani va reveni pentru a da declaratie in legatura cu aceasta acuzatie".

Intrebat de jurnalisti daca acest dosar penal ar putea reprezenta o forma de razbunare a lui Traian Basescu, Liviu Dragnea a spus: "Este o certitudine asta".

In opinia sa, Dragnea nu a facut nimic gresit.

El a adaugat ca nu i s-a aplicat vreo interdictie. "Nici macar sa vorbesc nu am interdictie, sunt liber", a conchis Dragnea.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat in cazul privind referendumul.

"Eu am condus o campanie in mod legal, in mod corect. Si eu am fost la vot, poate si dumneavoastra ati fost la vot. Doamne fereste sa nu va cheme si pe dumneavoastra", a spus zambind Liviu Dragnea, inainte de a intra la DNA.

In 14 august, Directia Nationala Anticoruptie informa ca procurorii fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

ORA 11:00 

Liviu Dragnea, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, s-a prezentat, joi, la DNA, fiind citat in cazul privind referendumul.

Insotit de avocatul Marian Nazat, Dragnea a spus ca nu stie in ce calitate a fost citat de procurori si nici daca este pentru cazul privind referendumul sau in alt dosar.

"Nu am aflat inca nimic fata de ieri. Voi vedea despre ce e vorba. Eu am derulat o campanie in mod corect, am fost la vot, ati fost si voi. Doamne fereste sa nu va cheme si pe voi", a declarat Dragnea.

El a precizat ca va face declaratii la iesire.

In 14 august, Directia Nationala Anticoruptie informa ca procurorii fac cercetari in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din 29 iulie, dar ca, avand in vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

rtv.net/

 

 

Liviu Dragnea, urmărit penal: Metodele prin care preşedintele CJ Teleorman ar fi fraudat referendumul

DNA informează că Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori şi persoane cu drept interzis de a vota

 

"

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl acuză că a constituit un sistem naţional de influenţă pentru a determina autorităţile publice centrale, judeţene şi locale aflate sub controlul politic al formaţiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot şi a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiţii contrare legii.

Redăm integral comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Nicolae Liviu Dragnea, secretar general al unui partid politic, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii temeinice că, în calitate de secretar general al unui partid politic, învinuitul Dragnea Nicolae Liviu şi-a folosit influenţa şi autoritatea funcţiei în vederea obţinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendumul din 29.07.2012, care să garanteze validarea acestuia.

Astfel, acesta a iniţiat o asociere formată din numeroase persoane (preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare coordonaţi de responsabili locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii judeţene şi locale, precum şi primari ai partidului), iar scopul asocierii era săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

În acest sens, a fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui număr restrâns de persoane să obţină, în timp real, informaţii despre numărul de votanţi şi modul cum s-a votat în secţiile de votare. Astfel, oră de oră, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezenţei la urne, identificând secţiile de vot cu prezenţă slabă.

Sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine şi recomandări cu conţinut ilicit, destinate coordonatorilor şi/sau membrilor secţiilor de votare şi altor persoane, în vederea măririi artificiale a numărului de votanţi.

De asemenea, învinuitul Dragnea Nicolae Liviu a constituit un sistem naţional de influenţă pentru a determina autorităţile publice centrale, judeţene şi locale aflate sub controlul politic al formaţiunii politice, de a se implica în:

  • exercitarea de presiuni asupra preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot şi a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători;

  • folosirea unei urne mobile în condiţii contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen şi aprobate corespunzător);

  • obţinerea pe căi ilicite de informaţii, în fiecare oră, despre numărul de persoane care şi-au exercitat dreptul de vot şi despre modul în care s-a votat în unele secţii de votare;

  • practicarea votului multiplu;

  • denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu;

  • practicarea «turismului electoral» – adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secţia de votare la care au fost arondaţi, cât şi la alte secţii de votare din ţară;

  • falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale;

  • falsificarea de semnături ale multor alegători, plecaţi din ţară în momentul referendumului;

  • votul exercitat de minori, interzişi judecătoreşti şi persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală;

  • neaplicarea autocolantelor cu menţiunea «VOTAT» pe cărţile / buletinele de identitate ale votanţilor.

La data de 6 septembrie 2012, învinuitului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

www.mediafax.ro

 

 

 

ACUZAȚII GRAVE. Liviu Dragnea, urmărit penal pentru instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului. Minorii, morţii şi condamnaţii au votat la referendum!

Preşedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea, a fost pus sub acuzare de către procurorii DNA pentru fraude electorale la referendum. Procurorii au descoperit zece metode, folosite de USL, prin care s-au umflat cifrele alegătorilor. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă 15 ani de închisoare.

UPDATE ora 14.15 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Liviu Dragnea, secretar general al PSD, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:

  • folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite
  • asociere pentru săvârşirea de infracţiuni
  • instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane
  • instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului

Ţinta USL: prezenţa minimă la vot de 60%

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii temeinice că, în calitate de secretar general al unui partid politic, Liviu Dragnea şi-a folosit influenţa şi autoritatea funcţiei în vederea obţinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezenţe de minimum 60 % la votul de la referendumul din 29.07.2012, care să garanteze validarea acestuia. Astfel, acesta a iniţiat o asociere formată din numeroase persoane (preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare coordonaţi de responsabili locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii judeţene şi locale, precum şi primari ai partidului), iar scopul asocierii era săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

"Sistem informatic complex"

În acest sens, a fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui număr restrâns de persoane să obţină, în timp real, informaţii despre numărul de votanţi şi modul cum s-a votat în secţiile de votare. Astfel, oră de oră, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezenţei la urne, identificând secţiile de vot cu prezenţă slabă. Sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine şi recomandări cu conţinut ilicit, destinate coordonatorilor şi/sau membrilor secţiilor de votare şi altor persoane, în vederea măririi artificiale a numărului de votanţi.

Acuzaţii extrem de grave

De asemenea, arată DNA, Liviu Dragnea a constituit un sistem naţional de influenţă pentru a determina autorităţile publice centrale, judeţene şi locale aflate sub controlul politic al formaţiunii politice, de a se implica în:

- exercitarea de presiuni asupra preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot şi a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători

- folosirea unei urne mobile în condiţii contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen şi aprobate corespunzător)

- obţinerea pe căi ilicite de informaţii, în fiecare oră, despre numărul de persoane care şi-au exercitat dreptul de vot şi despre modul în care s-a votat în unele secţii de votare - practicarea votului multiplu

- denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu

- practicarea „turismului electoral”

– adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secţia de votare la care au fost arondaţi, cât şi la alte secţii de votare din ţară;

- falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale

- falsificarea de semnături ale multor alegători, plecaţi din ţară în momentul referendumului

- votul exercitat de minori, interzişi judecătoreşti şi persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală

- neaplicarea autocolantelor cu menţiunea „VOTAT” pe cărţile / buletinele de identitate ale votanţilor.

Riscă 15 ani de închisoare

Cea mai gravă infracţiune de care este acuzat Liviu Dragne este asocierea pentru sãvârsirea de infractiuni. Potrivit Coduluii penal, Fapta de a se asocia sau de a initia constituirea unei asocieri în scopul sãvârsirii uneia sau mai multor infractiuni, altele decât cele arãtate în art. 167, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formã a unei astfel de asocieri, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani, fãrã a se putea depãsi pedeapsa prevãzutã de lege pentru infractiunea ce intrã în scopul asocierii.

 Foloasele materiale ale baronului USL

UPDATE ora 12.00 Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea, potrivit unor surse judciare, că, în calitate de coordonator al campaniei naţionale a PSD pentru referendumul din 29 iulie, şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a-i determina pe primarii şi pe şefii de secţii de votare din judeţele din sudul ţării să încalce legea cu scopul de a obţine „foloase electorale”, adică de a atinge, cu orice preţ, chiar cu încălcarea legii, obiectivul de prezenţă la vot de 60 la sută.

UPDATE ora 11.00. Liviu Dragnea a confirmat că a fost pus sub acuzare şi că în acest moment nu are nicio interdicţie. „Am fost la procurori. Mi s-au adus la cunoştinţă învinuirile - principala că m-am asociat cu mii şi zeci de mii de persoane pentru a asigura o prezenţă la vot mai mare de 50% plus 1”, a declarat Dragnea.

"Sunt chemat la DNA pentru că împreună cu milioane de români am venit să votăm la referendum. Asta e tot ce ce vă pot transmite acum. Vreau să transmit un mesaj către toţi colegii noştri: "Să nu se sperie, sunt viu şi nevătămat şi o să mergem înainte!", a spus Dragnea.

Liderul USL a explicat că nu a dat nicio declaraţie astăzi, doar a luat la cunoştinţă de acuzaţiile DNA. El urmează să se prezinte la audieri în următoarele două săptămâni. Întrebat dacă acest dosar este o răzbunare a lui Traian Băsescu, Dragnea a răspuns: „Este o certitudine asta. Nu este nimic greşit. Ceea ce am făcut noi au făcut toate partidele. Fiecare partid are dreptul legal să primească infomaţii cu se întâmplă...”.

UPDATE ora 10.19. Potrivit unor surse judiciare, Liviu Dragnea este urmărit penal într-un dosar pentru fraude la referendum.

Ancheta ar viza infracţiuni stabilite de articolul 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie: „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”.

UPDATE ora 9.45  Liviu Dragnea, însoţit de avocatul Marian Nazat, a spus că nu ştie în ce calitate a fost citat de procurori şi nici dacă este pentru cazul privind referendumul sau în alt dosar."Eu am condus o campanie în mod legal, în mod corect. Şi eu am fost la vot, poate şi dumneavoastră aţi fost la vot. Doamne fereşte să nu vă cheme şi pe dumneavoastră", a spus zâmbind Liviu Dragnea.  PSD-istul este însoțit de avocatul Marian Lazăr și a refuzat să precizeze de ce a fost citat, spunând că a fost citat „în calitate de Liviu Dragnea”.  

Sute de nereguli în Teleorman

Anchetele procurorilor privind fraudele uriaşe de la referendum au ajuns şi la numele grele din USL. Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Liviu Dragnea, a fost citat astăzi la DNA pentru a da explicaţii în legătură cu organizarea referendumului în sudul ţării.  Este vorba de judeţele care au avut o prezenţă la vot mult peste media naţională. Ancheta procurorilor anticorupţie vizează sute de nereguli constate în Teleorman, unde preşedinte al Consiţiului Judeţean este Liviu Dragnea. Liderul USL a fost acuzat că cerea şefilor secţiilor de votare să-i fie comunicată, din oră în oră, prezenţa la vot.

Metode de fraudat

O altă acuzaţie se referă la faptul că, într-o teleconferinţă din ziua referendumului, Liviu Dragnea a cerut ca, după ora 21.00, să fie daţi afară toţi reprezentanţii PDL din secţiile de votare.

Urnele de votare mobile şi turismul electoral au fost folosite în judeţul Teleorman, potrivit primelor date oferite de procurori. Sute de persoane au votat de mai multe ori, listele de votanţi au fost dublate sau nu au fost completate corect datele de identificare ale alegătorilor.

Întreaga operaţiune a fost coordonată de strategii USL, care au organizat adevărate excursii electorale. În ultimele două săptămâni au fost audiaţi, la DNA, mai mulţi primari, şefi de comisii de votare, şi membri din cadrul USL- Teleorman, care s-au ocupat de campania electorală.

Dracea, la vot: 118%

Nouă localităţi din judeţul Teleorman, conduse de primarii USL, s-au remarcat la referendumul din 29 iulie printr-o prezenţă spectaculoasă la urne, peste 100 la sută. Aceste procente au ridicat mari semne de întrebare procurorilor anticorupţie. Cei mai activi s-au dovedit locuitorii din comuna Dracea.

În această localitate, procentul de prezenţă la urne a fost de 118,10 la sută. Din totalul celor 1.425 de alegători înscrişi pe liste, în Dracea au votat nu mai puţin de 1.683! 95 la sută dintre aceştia au pus ştampila pe DA.

Comuna este condusă de PNL-istul Costică Doncea, reales la alegerile din 10 iunie. Liviu Dragnea s-a putut lăuda cu organizarea din ziua referendumului.

El a reuşit să aducă la urne 70,23% de alegători înscrişi pe listele electorale. Teleorman s-a clasat pe locul trei pe ţară în ceea ce priveşte prezenţa la urne.

 www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.