Politică

Consilierul premierului, Eugen Teodorovici, şi speranţa la banii UE

Iulia Crețu
4 sep 2012 9111 vizualizări
“Este esenţial să evităm ca plăţile să fie suspendate”, avertizează şi ministrul Muncii

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) au organizat la începutul săptămanii o conferinţă de presă pe tema problemelor cu care se confruntă programul operaţional, rezultatele implementării POSDRU în România, cât şi priorităţile MMFPS şi AMPOSDRU pentru perioada 2014-2020. Ministrul Mariana Campeanu a precizat că suntem într-o perioadă de pre-suspendare şi “este esenţial să evităm ca plăţile să fie suspendate”, semn că există riscuri să se închidă robinetul la banii comunitari. “Până în acest moment, 589.324 de persoane au beneficiat de instruire prin programe POSDRU, ceea ce reprezintă 35,71% din totalul asumat în cadrul obiectivului general al POSDRU 2007 – 2013. Procentul plăţilor efectuate către beneficiari, raportat la alocarea UE din POSDRU pe toată perioada de programare 2007-2013 reprezintă, în acest moment, 29,27%, iar gradul de absorbţie este de 7,73%”, se arată în comunicatul Ministerului Muncii. Printre cei care au participat la discuţii se numără şi Eugen Teodorovici, consilier de stat în cadrul Aparatului propriu de lucru al primului ministru. Acesta a subliniat că unul din obiectivele principale ale actualului Guvern este evitarea riscului de dezangajare automată la finalul anului. “Dacă AMPOSDRU continuă pe aceeaşi linie, sunt sigur că nu se va mai ajunge în situaţia suspendării plăţilor“, a spus Teodorovici. Pentru exerciţiul bugetar 2014-2020 Comisia Europeană a propus pentru România o creştere de 10% a alocării financiare aferente Fondului Social European. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.