Politică

UNPR intră sub umbrela USL. Progresiştii şi PSD formează Alianţa de Centru Stânga

Ziarul de Vrancea
31 aug 2012 1121 vizualizări
Uniunea Social Liberală a mai înglobat un partid, UNPR devenind astfel parte integrantă a USL. Sub numele de Alianţa de Centru Stânga (ACS), progresiştii s-au unit cu PSD pentru a forma pilonul social al USL.

"UNPR merge mai departe împreună cu PSD, partenerul ideologic natural, şi îşi va păstra conduita corectă şi responsabilă de până acum. Începând cu sesiunea parlamentară de toamnă, Uniunea Naţională pentru Progresul României activează ca parte integrantă a Uniunii Social Liberale. UNPR şi PSD formează Alianţa de Centru Stânga, alianţa încheiată în conformitate cu voinţa politică a celor două partide şi cu respectarea procedurilor prevăzute de lege. Alianţa de Centru Stânga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opţiuni de centru-stănga din spectrul politic românesc", se arată într-un comunicat de presă remis gândul.

Potrivit documentului, reprezentanţii UNPR susţin că integrarea lor în USL reprezintă o "coagulare a forţelor de stânga", fapt care va duce la o mai bună guvernare, va favoriza dialogul social şi va asigura stabilitate României.

"UNPR consideră ca această coagulare a forţelor de stânga va consolida Uniunea Social Liberală, va contribui la o mai bună guvernare, va întări politicile şi măsurile sociale, în special cele luate pentru creşterea nivelului de trai, va favoriza dialogul social şi va asigura stabilitatea României, în acord cu interesul naţional", se arată în comunicat.

Uniunea progresiştilor s-a înfiinţat în 2010. Dacă până la preluarea puterii de către USL, UNPR a fost partenerul PDL, odată cu căderea Guvernului Ungureanu, progresiştii au schimbat taberele. Motivul invocat a fost că USL este singura formaţiune parlamentară care garantează stabilitatea politică din România, de aceea au şi votat pentru guvernul condus de Victor Ponta.

"Pe de o parte, Uniunea Social Liberală era singura formaţiune parlamentară capabilă să garanteze stabilitatea politică a României – obiectivul politic central al UNPR - şi să asigure guvernarea ţării, în condiţiile în care doar USL avea forţa de a coagula o majoritate în Parlament. Pe de altă parte, UNPR a dorit să acorde susţinere unui premier de centru-stânga capabil să genereze un program de guvernare echilibrat, bazat pe politici social-liberale", a transmis Biroul de Presă al UNPR.

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Arlechino, acum 4243 zile, 20 ore, 26 minute, 43 secunde
Cine este tradatorul ordinar care a bagat loazele alea din UNPR in USL? Pai noi romanii de parnaile alea avem nevoie?!?!?!? Ce folos are PSD de la UNPR?!?!? De ce s-a facut aceasta prostie? De ce nu citeste integral
danb, acum 4248 zile, 18 ore, 35 minute, 54 secunde
Bla, Bla. In traducere libera asta inseamna ca nu au bani pentru garantie in toate colegiile, nu au sanse sa faca nici 2% ca macar sa-si recupereze garantia, nici vorba 5%, PDL nu a vrut sa le dea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.