Politică

Confruntare pe teme juridice între secretarul Corhană şi notarul Vrabie

Iulia Crețu
28 aug 2012 2105 vizualizări
Liderul USL a blocat vanzarea tranşei a doua de locuinţe în “Blocul magistraţilor”

Liderul USL din Consiliul Local Focşani, notarul public Cătălin Vrabie, de la PSD, i-a cerut secretarului municipiului, Eduard Corhană, să găsească o modalitate specifică de informare a plenului cu privire la deciziile instanţelor de judecată. Asta după ce Vrabie a cerut în şedinţă să se amane discuţia şi votul în cazul proiectului de hotărare privind aprobarea vanzării locuinţelor din fondul locativ de stat din Blocul Turn, scările L 1-L 2, de la Sud, din “Blocul magistraţilor”. De asemenea, tot Vrabie a solicitat amanarea discuţiei în cazul acordării unui ajutor individual de minimis pentru SC Auto Tivoli SRL, aşteptand explicaţii de la Primăria Focşani cu privire la modul în care s-a apărat municipalitatea în acest dosar. “Sunt situaţii unde avem hotărari ale instanţelor de judecată care ne sunt aduse la cunoştinţă. CL nu poate decat să ia act de aceste decizii. Astfel, fie se vine cu un proiect de hotărare pentru a lua act, fie ne pregătiţi o informare despre cum se va pune în aplicare decizia instanţei. Cer acest lucru pentru că în proiectul cu L 1-L 2 este şi o solicitare de achitare în rate a acestor apartamente, aspect care nu a fost trecut în hotărarile instanţei”, a spus Cătălin Vrabie. Secretarul Eduard Corhană a explicat că un proiect similar, de vanzare a locuinţelor de serviciu din “Blocul magistraţilor” a fost adoptat de CL luna trecută şi că “de asta am perpetuat”, convenind cu Vrabie să mai discute pentru identificarea soluţiei optime din punct de vedere juridic, dar şi administrativ. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.