Politică

E oficial: cele 9 categorii de persoane pe care Guvernul Ponta vrea sa le scoata de pe listele electorale permanente

Ziarul de Vrancea
9 aug 2012 2461 vizualizări
Ministrul de Interne si al Administratiei, Mircea Dusa, si ministru delegat pentru Administratie, Radu Stroe, au trimis in teritoriu un Memorandum, prin care prefectii si primarii sunt invatati cum sa faca actualizarea listelor electorale permamente valabile pentru referendumul din 29 iulie ce vizeaza demiterea presedintelui Traian Basescu.

Operatiunea, declansata la nivelul intregii tari de Guvernul USL, are drept tinta "perierea" listelor electorale permanente pentru a se vedea care este cvorumul necesar pentru demiterea presedintelui. Datele finale urmeaza sa fie trimise judecatorilor Curtii Constitutionale, care vor lua decizia in privinta validarii sau invalidarii referendumului.

Memorandumul este aprobat de premierul Victor Ponta, avizat de ministrii Titus Corlatean - Externe, Victor Ponta - Justitie, Mariana Campeanu - Munca si initiat de Mircea Dusa - Interne si Administratie, Radu Stroe - Administratie, Ion Moraru - secretar general al Guvernului.

Obiectivele care "vor fi urmarite la actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012", in vederea transmiterii catre Curtea Constitutionala sunt impartite in trei categorii: nivel local, nivel judetean, nivel national. Fiecare are un termen limita pentru a fi indeplinit.

Pana pe 24 august, la nivelul serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor se efectueaza verificari ale datelor referitoare la:

Persoanele decedate;

Persoanele care si-au pierdut dreptul de a vota;

 Persoanele care au obtinut statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate dovedit prin detinerea unui pasaport cu mentionarea tarii de domiciliu;

Persoanele care au pierdut cetatenia romana;

Persoanele al caror act de identate a expirat si nu a fost reinnoit;

Persoanele care si-au schimbat domiciliul fara a fi radiate din lista localitatii rezidentei anterioare;

Persoanele care se identifica la un domiciliu intr-un numar ce nu se coreleaza cu suprafata locuibila si numarul de camere ale imobilului;

Persoanele care si-au schimbat numele prin casatorie, divort, pe care administrativa;

Pentru persoanele cu resedinta / domiciliul in strainatate.

Toate aceste date urmeaza sa fie comunicate pana pe 24 august prefectilor si presedintilor de Consiliu Judetean.

La nivel judetean termenul limita este 27 august. Prefectii si presedintii consiliilor judetene trebuie sa realizeze centralizarea datelor la nivel judetean si le inainteaza Ministerului Administratiei si Internelor.

De asemenea, structurile judetene ale Casei Nationale de Pensii Publice si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate compara datele din bazele proprii cu datele din listele electorale permanente aflate in gestiunea primarilor si comunica rezultatele prefectilor si presedintilor de Consilii Judetene.

Ultimul pas revine autoritatilor administratiei publice centrale si institutiilor publice de interes national care vor intreprinde toate demersurile necesare, potrivit atributiilor ce le revin, pentru obtinerea si transmiterea de date in vederea verificarii listelor electorale permanente actualizate, in baza carora s-a desfasurat referendumul national din data de 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei.

Memorandumul pentru actualizarea listelor electorale permamente a fost trimis tuturor prefectilor.

Pentru toate cele noua situatii prezentate mai sus vor fi intocmite tabele nominale la nivelul fiecarei localitati (municipiu, oras, comuna). Intr-un tabel Excel, la nivelul fiecarei localitati, va totaliza cazurile identificate pentru cele noua situatii.

Tabelele urmeaza sa poarte semnatura primarului, secretarului unitatii administrativ - teritoriale, sefului serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor.

Prima comunicare despre situatia reala din teritoriu urmeaza sa fie fie comunicata in ziua de 10 august, iar urmatoarele comunicari vor fi efectuate prin cumularea la zi a datelor.

gandul.info

 

Articol preluat din cotidianul Ziarul de Iasi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
unchiul Sam, acum 4270 zile, 9 ore, 12 minute, 22 secunde
dati dimisia plagiatorule,ne-ai facut de ras ,... in toamna ce liste folosesti ,...p-alea de la locale,... ........dar nu vei ma avea votul poporului,...in toamna vom sparge ace divan plin de citeste integral
relu, acum 4270 zile, 10 ore, 39 minute, 28 secunde
Sa mai adaoge inca o categorie.A celor impuscati in ....oua de Nastase,din care face parte tatal bocciei de Daciana.
Tudor Gabi, acum 4270 zile, 19 ore, 45 minute, 36 secunde
"Persoanele care si-au schimbat numele prin casatorie, divort, pe care admi nistrativa;" deci daca m-am casatorit, ma scot din lista... de ce?...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.