Politică

Turul Vrancei: Prezenţă de 250% la vot în Lepşa

Ziarul de Vrancea
8 aug 2012 1583 vizualizări
Verificarea listelor electorale de la referendumul din 29 iulie a scos la iveală o situaţie mai specială în Vrancea.

Aceasta pentru că prezenţa la vot în satul turistic Lepşa a fost de referendum de 250%, între cele mai mari din ţară. Jurnaliştii de la ziarul gandul.info, care au fost zilele trecute în zonă, spun că satul ar putea să intre chiar în Guiness Book din acest motiv. Cum se justifică prezenţa mare la vot: turiştii veniţi în această zonă să se bucure de răcoare, după cum spun autorităţile. Opoziţia susţine însă că nu ar fi chiar aşa şi cere verificarea amănunţită a listelor electorale pentru a se constata turismul electoral. După cum se ştie, Curtea Constituţională a Romaniei a amanat pentru 12 septembrie decizia finală privind validarea sau invalidarea referendumului de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Judecătorii au cerut pană atunci să se verifice listele electorale în baza cărora s-a desfăşurat referendumul. (E. P.)


Şase cutremure în Vrancea, în ultimele zile


Un nou cutremur de pămant a avut loc marţi seara, în zona Vrancei.  Potrivit informaţiilor furnizate de Institutul Naţional pentru Fizica Pămantului, cutremurul din Vrancea, cu magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter, a avut loc la orele 20.19, la o adâncime de 115 kilometri. Localităţile aproiate de epicentru au fost, conform INFP, Lopătari (2 km), Mîanzaleşti (9 km), Gura Teghii (12 km), Nereju (13 km), Scorţoasa (23 km). Ieri dimineaţă, la ora 7.59, în zona munţilor Vrancei a avut loc un nou seism cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, la o adancime de 116 kilometri. Niciunul dintre cutremure nu a fost resimţit de populaţie. De altfel, toate cele şase cutremure petrecute în ultimele zile au avut intensitate mică şi nu au prezentat un pericol pentru oameni. Specialiştii spun că acestea se încadrează în activitatea seismică normală a zonei. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
neverlandd, acum 4275 zile, 3 ore, 2 minute, 55 secunde
CCR a rectificat data divulgarii deciziei finale in privinta referendumului pentru data de 1 septembrie. oricum Curtea doar isi da cu parerea pentru ca nu mai are rol de decizie si punere in aplicare citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.