Politică

Cezar Preda: "Cerem demisia ministrului Rus. Dreptul la vot nu se confisca la bunul plac al unor autoritati disperate"

Ziarul de Vrancea
5 aug 2012 841 vizualizări
Vicepresedintele PDL Cezar Preda a cerut astazi demisia ministrului de Interne Ioan Rus pentru actiunile ilegale privind actualizarea listelor electorale dupa referendum.

Preda a facut un apel si la liderii USL, spunand ca acestia ar trebui sa le ceara scuze cetatenilor romani pe care i-a jignit atunci cand au facut referire la neprezentarea lor la vot.

"PDL i-a rugat pe romani sa nu mearga la referendum pentru a nu valida procedura celor 256 de parlamentari. Votul a fost dat la alegerile din 2009, nu acum. USL trebuie sa termine campania marsava impotriva celor care nu au mers la vot, ar trebui sa le ceara scuze. USL nu trebuie doar sa le ceara scuze, ci trebuie sa inceteze sa-si bata joc de ei. Cerem ca ministrul Ioan Rus sa demisioneze, a fost in afara oricarui profil de ministru al Uniunii Europene", a declarat Preda, intr-o conferinta de presa.

Mai mult, vicepresedintele PDL a comentat "mini-recensamantul" facut de cei din USL, numindu-l "ilegal si inutil".

"La referendum ati primit o palma pe care vreti s-o transformati in mangaiere. Ponta s-a facut din nou de ras. Pentru Victor Ponta, neprezentarea la vot inseamna violarea principiilor democratice, atat il duce mintea. Ei se fac ca nu inteleg ce au de facut pana pe 31 august, in loc sa actualizeze listele, au dat drumul la un mini-recensamant. Ne vedem obligati sa transmitem din nou Guvernului Ponta ce presupune actualizarea listelor electorale, orice altceva e ilegal si inutil. Cred ca trebuie sa inceteze aceasta mascarada. Dreptul la vot nu se acorda si nu se confisca la bunul plac al unor autoritati disperate", a mai spus liderul democrat-liberal.

gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
danb, acum 4281 zile, 1 ora, 46 minute, 17 secunde
Pai eu cred ca le-ar cere scuze celor care nu au fost la referendum doar ca e o mica problema, sunt morti. Dar cum despre morti numai de bine si daca dom Preda s-ar simti mai bine cu scuzele pai citeste integral
doru, acum 4281 zile, 2 ore, 20 minute, 25 secunde
Ce o avea Cezar Preda cu ministrul Rus, mancai'ash diurna ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.