Politică

Traian Basescu: Ce i-a trecut prin gand doctorului Ponta pentru a maslui listele electorale?

Ziarul de Vrancea
3 aug 2012 1185 vizualizări
Traian Basescu a raspuns propunerii USL de a-i scoate de pe listele electorale pe cetatenii romani cu domiciliul in strainatate.

Punctez si eu filmul care deja a fost facut de mass media, de analisti. Vreau sa stiti ce imi asum din acest film. Guvernul, in urma loviturii de stat, a organizat un referendum. La AEC, Guvernul, singurul autorizat sa transmita listele, a transmis numarul de 18,3 milioane de electori. Singura autoritate recunoscuta de lege ca fiind indrituita sa comunice listele electorale este MAI, restul sunt diversiuni. Autoritatea Electorala Permanenta nu are ce cauta, evidenta se afla la MAI. Trebuie sa recunoastem ca suntem exact in cea mai penibila situatie in care poate fi un Guvern. Organizeaza un referendum, da cifra si  cand vede ca nu a iesit cum trebuie, contesta referendumul. Este o situatie unica in UE si descalifica Guvernul Romaniei. Din pacate, efectele sunt pentru cetatenii Romaniei. Nu vom scapa de efecte neplacute, ale credibilitatii in primul rand.

Ce i-a trecut prin gand doctorului Ponta pentru a maslui listele electorale? Sa ii scoata pe cei care lucreaza in strainatate. Ilegalitate si prostie mai mare nu poate exista. Oamenii astia trebuie sa citeasca Constitutia. Toti cetatenii romani au dreptul la vot. Fie ca au pasaport, fie ca au buletin, atentie, expirat. De aceea Birourile de evidenta populatiei sunt deschise in ziua votului, sa iti prelungesti buletinul si sa poti vota. Inteleg ca vor sa ii scoata din lista pe cei plecat in strainatate, sunt vreo 3 milioane. Ii scot din lista pe cei care au buletin expirat. Ce fac cu cei care sunt in vacanta? Ii scot si pe astia din lista? Rus spune ca face un soi de recensamanat. Oamenii astia se afunda in fiecare zi in minciuna si decredibilizeaza Romania. Nu poti anula dreptul de vot al propriilor cetateni. Cum sa ii scoti din lista pe romanii din strainatate cand ai facut pentru ei 306 sectii de votare.

Ma tem ca daca se vor compara listele pe care s-a votat la referendum, vom constata ca sunt sute de mii de romani care nu au fost in tara, dar vom constata ca au votat in satele lor. Nu fac decat sa ii puna pe primari in situatia de infractori, pentru ca ei au comunicat si listele initiale.

hotnews.ro

Articol preluat din cotidianul Ziarul de Iasi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
valy, acum 4255 zile, 1 ora, 35 minute, 3 secunde
danb tu nu esti doar prost.esti si debil mintal plus lingau de portofel-poate o pica ceva..
danb, acum 4255 zile, 14 ore, 8 minute, 48 secunde
Basescu ori e prost, ori e mincinos si diversionist. Ponta s-a exprimat foarte clar, vrea sa-i scoata din listele electorale din Romania pe cei care au domiciliul in strainatate, nu sa le ia dreptul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.