Politică

(VIDEO!!!!) 590 de bolnavi au votat pe patul de spital şi 400 de deţinuti în arest

Iulia Crețu
29 iul 2012 1356 vizualizări
şi personalul de gardă a fost învoit de la serviciu pentru a vota

Bolnavii internaţi în spitalele din Vrancea au putut să îşi exercite dreptul la vot. Aceasta după ce managerii de spitale au făcut tabele cu pacienţii internaţi şi au solicitat încă de sambătă urna mobilă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, unde sunt internaţi cei mai mulţi bolnavi din judeţ, a fost solicitată urna de la secţia de votare de la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”. 265 de bolnavi au dorit să îşi exercite dreptul la vot. Dr. Valentin Ochean, directorul medical al Spitalului din Focşani, spune că urna mobilă a fost solicitată pentru pacienţii care şi-au exprimat dorinţa de a vota şi au spus că au cartea de identitate asupra lor. Listele au fost întocmite de biroul de statistică al spitalului şi iniţial au cuprins toţi pacienţii din spital inclusiv nou-născuţii, copiii de la pediatrie şi pacienţii care se aflau în comă. Ulterior această listă a ajuns pe secţii, iar pacienţii care au dorit să voteze s-au trecut pe un tabel, tabel ce a ajuns la cea mai apropiată secţie de votare pentru a se solicita urna mobilă. Au fost însă şi situaţii în care unii bolnavi au plecat din spital pentru cateva minute pentru a vota la o secţie aleasă de ei. Se pare că aseară, urna mobilă a fost adusă pentru a doua oară, aşa încat au mai votat în jur de 90 de persoane. Şi personalul medical de gardă a putut părăsi ieri spitalul, cu aprobarea şefului gărzii, pentru a merge la vot. Aceasta pentru că urna mobilă s-a deplasat doar pentru pacienţii internaţi. Şi la Spitalul Municipal Adjud s-a chemat urna pentru 100 de bolnavi, iar la Spitalul din Panciu au vrut să voteze 45 de pacienţi. Per total la nivelul judeţului Vrancea au existat 590 de persoane internate în spital pentru care s-a cerut urna. În afară de spitale au mai fost şi peste 400 de cereri venite de la Penitenciarul Focşani, dar şi din arestul Poliţiei. Au mai existat însă şi persoane netransportabile care au solicitat urna la domiciliu, fiind astfel vorba de 4.917 cereri pentru urnă. (Raluca MANOLACHE)

PDL reclamă că la Spitalul Judeţean bolnavii în comă vor să voteze

Alin Trăşculescu, preşedintele PDL Vrancea, reclamă că la Spitalul Judeţean Focşani, pe listele pentru urna mobilă, au fost trecute şi mai multe persoane care sunt în comă, la Terapie Intensivă, care în niciun caz nu ar putea vota, acest lucru fiind imposibil din punct de vedere fizic şi medical, unii pacienţi fiind legaţi la aparate. Trăşculescu spune că în acest caz a fost sesizat Biroul Electoral Judeţean. Democraţii spun că neregulile s-au adunat de dimineaţă din mai multe localităţi. “Sunt foarte multe nereguli. Deja am făcut mai multe plangeri penale pentru unii preşedinţi de secţii de votare din Panciu, Odobeşti, Suraia sau Obrejiţa, pentru că i-au dat afară pe reprezentanţii PDL fără niciun temei. Sunt nenumărate cereri pentru urna mobilă, care nu se justifică. La Măicăneşti sunt 143 cereri într-o secţie, iar la Soveja peste 140 cereri. La Spitalul Judeţean, unde sunt foarte multe cereri, avem indicii că pe listele alcătuite de conducere sunt şi oameni care sunt în comă şi nu pot vota. Îi atenţionez că dacă aceştia îşi exprimă votul, ei nefiind în stare din punct de vedere fizic, le facem plangere penală preşedinţilor de secţii de votare. Îşi riscă libertatea toţi preşedinţii de secţii de votare care admit aşa ceva, dar şi conducerea Spitalului Judeţean”, ne-a spus Alin Trăşculescu. Se pare că medicul Niki Moise este plecat în concediu, acesta alegand în mod convenabil să lipsească din Spital taman pe perioada referendumului. Moise este cunoscut ca fiind apropiat al PDL. În lipsa sa, conducerea este asigurată de medicul Valentin Ochean, director medical la Spitalul Judeţean şi fost consilier judeţean PSD.

Statistica spitalului a trecut si nou-nascutii pe lista de votanti

Dr. Valentin Ochean spune că urna mobilă a fost solicitată pentru pacienţii care şi-au exprimat dorinţa de a vota şi au spus că au cartea de identitate asupra lor. Listele au fost întocmite de biroul de statistică al spitalului şi iniţial a cuprins toţi pacienţii din spital inclusiv nou-născuţii, copiii de la pediatrie şi pacienţii care se aflau în comă, pacienţii de la terapie intensivă. Ulterior această listă a ajuns pe secţii, iar pacienţii care au dorit să voteze s-au trecut pe un tabel, tabel ce a ajuns la cea mai apropiată secţie de votare pentru a se solicita urna mobilă. Prezenţa la vot în Vrancea, la ora 10.00, era de 15,28%, ceea ce plasa judeţul pe primul loc în ţară. (Iulia CREŢU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ganea, acum 4280 zile, 18 ore, 10 minute, 11 secunde
spagulescule, la ce scor ai scos in Vrancea nu crezi ca ar fi cazul sa iti dai demisia ? Lasa PDL Vrancea pe mana unor oameni care nu cer spaga pentru a promova oameni in functii, du-te la drk cu citeste integral
mario, acum 4281 zile, 5 ore, 31 minute, 50 secunde
auzi mai bulangiule cat ati fost la putere nu prea tea vazut lumea din Vrancea pe aici ai cam stat la curu lu Udrea acum ai aparut si tu?sa te duci la puscarie cu chioru cu tot
my self, acum 4281 zile, 19 ore, 2 minute, 34 secunde
DIN PRESA GERMANA - Eine Schande Rumäniens - "Auf Wiedersehen, Herr Băsescu"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.