Politică

La Homocea si Ruginesti se mazilesc consilierii incomozi

Gabriel Sava
26 iul 2012 3173 vizualizări
La Homocea, patru consilieri au fost excluşi din PNG în urma incidentelor din seara votării u primarul Ionescu a solicitat şi reluarea alegerilor pentru viceprimar.Si la Rugineşti, PDL încearcă să invalideze în instanţă madatul fostului primar racolat de la PSD.Si mandatul primarului de la Andreiaşu este contestat de rivalul din alegeri

Lupta politică se duce pe toate fronturile pentru controlul politic din primării. Primarul de la Homocea, Neculai Ionescu, a solicitat Tribunalului să constate încetarea de drept a mandatelor a patru consilieri din partea Partidului Noua Generaţie (PNG). În cadrul unei acţiuni în contencios administrativ, primarul a solicitat “încetarea de drept a mandatelor de consilieri a dlor Petrea Vasile, Neghină Cătălin, Onofrei Neculai şi Bitere Francisc Marian, ca urmare a retragerii sprijinului politic al partidului pe a cărui listă au fost aleşi”. Edilul a mai solicitat ca cele patru mandate să fie declarate vacante, urmand ca acestea să fie ocupate de următorii patru suplenaţi, respectiv Băţaru Constantin, Stoican Ionuţ, Melu Ştefan şi Ciuleiu Costel. Tot în cererea de chemare în judecată, primarul a solicitat anularea celor două hotărari de CL prin care s-a ales viceprimarul în persoana lui Viorel Lupu şi cea prin care au fost constituite comisiile de specialitate ale CL Homocea. În sprijinul solicitării sale, primarul a arătat că, în urma scandalului iscat în seara alegerilor, cei patru consilieri ai PNG ar fi fost demişi de conducerea partidului. Primarul spune că acţiunea sa are la bază o adresă primită pe 19 iunie 2012 de la organizaţia judeţeană a PNG-CD, potrivit căreia zece membri au fost excluşi din partid, în frunte cu cei patru aleşi.


Consilierii PNG reclamă retragerea ilegală a sprijinului politic


Cei patru membri ai PNG care au dobandit şi calitatea de consilier local spun că retragerea sprijinului este împotriva statutului partidului şI că ar fi generată de alianţa făcută cu APV pentru alegerea viceprimarului. “În primul rand nu au fost dovedite faptele pentru care s-a retras calitatea de membru a PNG şi, mai mult decat atat, excluderea din partid trebuie trecută prin Biroul Permanent Central, ori, acest lucru nu s-a întamplat”, a precizat apărătorul celor patru consilieri. Nici în privinţa alegerii viceprimarului, lucrurile nu sunt foarte clare. La şedinţa de CL din 27 iunie, alegerea vicelui de la PDL a fost decisă inclusiv de cei patru consilieri PNG. Secundul lui Ionescu a fost numit consilierul APV Viorel Lupu, după o sedinţă care a semănat mai degrabă a ceartă la bodegă. Configuraţia actuală a CL Homocea este USL- 4 mandate, PNG- 4 mandate, APV 3, PP-DD 2. În cazul în care instanţa va decide irevocabil în acest sens, alegerea vicelui ar putea fi reluată. Între timp, acesta a venit la serviciu, în ciuda faptului că primarul nu i-a dat nimic de făcut.


Trăşculescu nu-l mai vrea pe Alexe în partid


Nici la Rugineşti, Consiliul Local nu este definitiv. Prin intermediul unei ordonanţe preşedenţiale, organizaţia judeţeană a PDL a solicitat invalidarea mandatului de consilier pentru Adrian Alexe, fostul primar al comunei, racolat pentru a candida din partea APV. Acesta a pierdut lupta pentru şefia primăriei, în favoarea lui Ion Avram (USL), însă a intrat în consiliu. La demersul de miercuri de la Tribunal, instanţa a pus în vedere organizaţiei PD-L să facă dovada momentului în care Alexe a fost exclus din partid. Nici la Andreiaşu nu este linişte. Miercuri, Tribunalul a judecat solicitatea candidatului independent Vasilică Cristian, de invalidare a mandatului primarului ales din partea USL, Ionel Budeanu. În acest dosar, instanţa a dispus un nou termen pentru 22 august, pentru ca primarul să-şi poată angaja un apărător. (Gabriel SAVA)

Fratele candidatului PNG a fost eliberat din închisoare miercuri


Neculai Petrea, fratele candidatul PNG la funcţia de primar al comunei Homocea a fost eliberat din închisoare, miercuri, în urma unei decizii luată de Judecătoria Focşani. Acesta a fost arestat pe 29 iunie, după ce a fost acuzat de săvarşirea infracţiunilor de ultraj, distrugere, instigarea publică şi apologia infracţiunilor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, alături de Cosmin Petrea, de 18 ani, fiul candidatului. Scandalul a început după ce susţinătorii candidatului PNG au reclamat existenţa unor fraude care au dus la vicierea rezultatelor votului. Mai multe geamuri au fost sparte iar un inspector de poliţie a fost rănit. Minorul a fost eliberat la două zile după ce a fost arestat, în urma recursului declarat de acesta la măsura arestării preventive. (G. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
rotaru, acum 4231 zile, 12 ore, 57 secunde
si care sunt cei destepti in opinia ta liviule lupu care nu a facut absolut nimic de 20 de ani,misan care are 4 clase ,neagu la fel ,nelu icob care habar nu are de politica ,bitere si catalin la fel citeste integral
Sorinaccio, acum 4254 zile, 7 ore, 33 minute, 26 secunde
Mare Ti-e gradina, multi prosti sunt in ea, dar si mai multi au sarit gardul...
calfa, acum 4262 zile, 12 ore, 56 minute, 27 secunde
Homocea a fost o comuna cu oameni cu acoperis; Destepti ati ajuns la IONESCU un nimeni care a fost condamnat ptr furt tevi irigatii si la mazilit pe nanasul lui fost primar Spanu va meritati soarta .
liviu, acum 4262 zile, 14 ore, 20 minute, 5 secunde
ce sa mai vorbim mai oameni buni,calicul de ionescu nu vrea sa lucreze decat cu mafia de consilieri prsti deai lui care il sustin la fiecare sedinta sa faca ce vrea el si cei convine,oameni prosti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.