Politică

Trei şefi de serviciu din Prefectură au fost schimbaţi

Mihai Boicu
10 iul 2012 4179 vizualizări
Camelia Măţău, venită de la Consiliul Judeţean, va conduce Serviciul Juridic u Gabi Furtună revine la şefia dosarelor de fond funciar, iar Cătălin Drăgulescu conduce Departamentul de dezvoltare economică

Schimbarea conducerii Prefecturii după preluarea puterii de către USL a fost urmată de schimbarea a trei dintre cele mai importante servicii din cadrul instituţiei. Jurista Camelia Măţău a fost detaşată de la Consiliul Judeţean în Instituţia Prefectului pentru a ocupa funcţia de şef la Serviciul Verificarea legalităţii, a aplicării actelor normative contencios administrativ şi apostile.

Foto:Camelia Măţău este al treilea angajat al Consiliului Judeţean care ajunge la Instituţia Prefectului, prin detaşare

 

Prefectul Octavian Vieru a declarat că, deocamdată, aceasta este consilier, urmand a primi atribuţiile de şef al Serviciului. “Am nevoie de oameni care ştiu ce au de făcut, pe care atunci cand îi întrebi ceva nu îţi răspund altceva. Deocamdată, doamna Măţău este consilier în cadrul Serviciului Juridic. Probabil că îi voi da atribuţiuni de şef de serviciu”, a declarat prefectul Octavian Vieru. Camelia Măţău este al treilea angajat al Consiliului Judeţean care ajunge la Instituţia Prefectului. Subprefectul Cristi Misăilă a fost consilier al lui Marian Oprişan. Aurora Pavel, şefa de cabinet a prefectului Octavian Vieru, a lucrat la randul său la CJ. Camelia Măţău a fost consilier juridic la CJ, iar în urmă cu caţiva ani a fost secretar general interimar al judeţului. Chiar dacă prefectul a spus că numirea urmează a fi făcută, pe site-ul instituţiei este menţionată deja funcţia de conducere.


Gabi Furtună este iar şefă peste fond funciar


Schimbările efectuate în cadrul Prefecturii nu se opresc la legalitatea actelor. Astfel, Gabi Furtună a fost numită la conducerea Serviciului Urmărirea aplicării actelor cu caracter reparatoriu, relaţii publice. Practic, aceasta are ca principală sarcină să se ocupe de dosarele de fond funciar, unde este aria sa de expertiză şi de care s-a mai ocupat în trecut. A treia schimbare produsă în Prefectură este înlocuirea Cameliei Cotun de la conducerea Departamentului de dezvoltare economică, conducerea serviciilor publice deconcentrate cu Cătălin Drăgulescu. Acesta a lucrat la Compartimentul Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, iar în urmă cu mai mulţi ani a fost şi purtător de cuvant al Instituţiei Prefectului. Prefectul Octavian Vieru spune că schimbările erau inevitabile, deoarece cei trei foşti şefi erau numiţi doar pe o perioadă de şase luni, care nu mai putea fi prelungită. Înlocuitorii pot ocupa funcţiile tot pe o durată de jumătate de an, perioadă în care se poate organiza concurs. Dacă la înlocuiri s-a dat liber în Prefectură, la concedii nu este voie din cauza pregătirilor pentru Referendumul privind suspendarea preşedintelui, fiind nevoie de tot personalul disponibil pentru a se ocupa de scrutinul programat pe 29 iulie. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
sorin, acum 4300 zile, 11 ore, 4 minute, 59 secunde
In luna mai 2010, cand deja avea demisia ceruta, marele DGA Celmare afemeiat si intrigant pentru merite deosebite fata de prietenii sai, a fost delegat intro deplasare in Italia cu o duduita bestiala citeste integral
iuly, acum 4300 zile, 15 ore, 38 minute, 14 secunde
Au inceput sa detaseze femeile de la CJ din cauza lui cel mai mare vice.Mare afemeiat si mare doritor de linguseala acest individ.
ticos, acum 4302 zile, 6 ore, 33 minute, 20 secunde
Domnilor, de ce nu scrieti si de femeile de serviciu ??? Au fost schimbate odata cu sefele ,ca nu corespundeau la culoare,,,,,,
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.