Politică

Emilian Diaconu ii cere 100 de milioane lui Oprisan

Cristi Irimia
5 iul 2006 1002 vizualizări
Ex-vicele Consiliului Judetean vrea despagubiri civile pentru ca baronul i-a afectat imaginea publica. Emilian Diaconu crede ca nu a fost ales intr-o functie publica pentru ca a fost criticat de Oprisan.

Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Vrancea, Emilian Diaconu, l-a dat in judecata pe Marian Oprisan, presedintele CJ si al PSD Vrancea, cerindu-i 100 de milioane de lei vechi cu titlu de despagubiri civile. Suma solicitata reprezinta, in opinia lui Diaconu, repararea prejudiciului moral si de imagine pe care Oprisan i l-a cauzat prin neaplicarea unor dispozitii legale in perioada 2002 - 2004, dar si prin desele luari de pozitie ale presedintelui CJ, care a spus ca Diaconu nu face nimic in functia pe care o detine. Asta in conditiile in care Diaconu a cistigat in 2005 un proces cu Oprisan, instanta confirmind ca baronul nu-i delegase coordonarea unui compartiment din aparatul propriu al CJ Vrancea, asa cum legea prevedea. "Nu mi-a delegat atributiuni in acest sens si nici macar nu mi-a raspuns la adresele pe care i le-am trimis. Am cistigat procesul pe care i l-am intentat, iar Marian Oprisan a fost obligat sa-mi delege prin dispozitie coordonarea unui compartiment. Acest lucru nu s-a mai putut pune in aplicare deoarece hotarirea judecatoreasca a devenit executorie abia la sfirsitul mandatului meu de vicepresedinte al Consiliului Judetean, respectiv in 2005", a precizat Diaconu in actuala cerere de chemare in judecata. Emilian Diaconu sustine ca prin ceea ce Oprisan a facut i s-a creat un prejudiciu de imagine, baronul atacindu-l deseori in cadrul sedintelor de CJ, in presa si in luarile de pozitie publice. "A spus ca n-am facut nimic, ca am mincat banul statului. Toate aceste lucruri au avut un impact negativ asupra mea si asupra imaginii mele publice care a avut de suferit. Din acest motiv nu am mai reusit sa fiu ales intr-o functie publica la ultimele alegeri", a adaugat Diaconu. Acum, fostul vicepresedinte al CJ Vrancea spera sa btina despagubirile solicitate in cadrul procesului aflat pe rolul tribunalului. La un termen recent, Marian Oprisan a depus o intimpinare prin care a incercat sa se apere invocind, in primul rind, o exceptie legata de faptul ca Diaconu ar trebui decazut din termenul prevazut de lege pentru solicitarea repararii pagubei, care este de 6 luni si, pentru motive temeinice, de un an de la emiterea actului. Pe fond, Oprisan considera actiunea neintemeiata, precizind in intimpinare ca opiniile sale la adresa lui Diaconu au fost exprimate de avocatul sau la proces. "In sala de judecata nu s-au aflat 100.000 de electori astfel incit imaginea lui Emilian Diaconu sa fie afectata si sa nu mai fie ales ca si consilier la alegeri. Nealegerea sa intr-o functie publica nu este consecinta faptelor mele, iar nedelegarea unor atributiuni privind coordonarea unei directii de specialitate nu constituie temei pentru a solicita despagubiri", a spus in aparare Marian Oprisan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.