Politică

Turul Vrancei: Consiliul Judeţean se promovează pe televiziuni

Ziarul de Vrancea
2 iul 2012 1214 vizualizări
CJ vrea ca obiectivele turistice din Vrancea să fie promovate prin intermediul televiziunilor.

În acest sens,     în cadrul proiectului “Vrancea turistică” a fost scos la licitaţie un contract de servicii privind promovarea produselor turistice, constand în conceperea, realizarea şi difuzare emisiune TV – patru episoade. Valoarea estimată a contractului este de 313.588 lei, iar ofertele firmelor interesate pot fi depuse pană pe 12 iulie. (M. B.)

Plafonul de scutire TVA a crescut la 65.000 de euro

Una dintre noutăţile fiscale care au intrat în vigoare de la începutul acestei luni este creşterea plafonului de scutire la TVA de la 35.000 de euro la 65.000 de euro, adică 220.000 lei la cursul de la data aderării Romaniei la UE. De asemenea, a fost eliminată limitarea dreptului de deducere a TVA la achiziţia de vehicule la 50%, dacă sunt folosite exclusiv pentru activitatea economică. Pentru reducerea evaziunii fiscale, Guvernul a decis că păcura şi produsele energetice asimiliate acesteia din punct de vedere al accizelor din producţie naţională sau importuri, vor fi marcate şi colorate. Vor fi interzise utilizarea, transportul, deţinerea în afara antrepozitului fiscal şi vanzarea păcurii nemarcate. (M. B.)

Focşănenii de ieri îşi amintesc de oraşul tinereţii lor

Direcţia pentru Cultură organizează maine de la ora 11.00 o întalnire cu zece-cinsprezece focşăneni care vor vorbi despre istoria oraşului vechi şi despre modul în care s-a dezvoltat Focşaniul. Vor fi prezenţi atat oameni care au mai scris despre Oraşul Unirii, dar şi simpli focşăneni care în mod evident au multe amintiri despre Strada Mare, despre negustorii unor vremuri apuse, despre eleganţa focşănencelor, despre Biserica Domnească etc. Directorul instituţiei, Florin Micu, urmăreşte prin această iniţiativă să cunoască cat mai multe despre Focşaniul de dinaintea blocurilor, dar de data aceasta nu din cărţi, ci direct de la oameni care l-au prins mai mult sau mai puţin. Pentru ca toate curiozităţile şi lucrurile aflate să nu rămană între pereţii instituţiei, discuţia va fi filmată, pusă pe discuri şi ulterior distribuită la şcoli. Diriginţii, dar nu numai, ar putea să prezinte la orele de dirigenţie materialul filmat pentru ca elevii să ştie încă de mici cată istorie zace îngropată de vitregiile timpului în această urbe. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Raluca, acum 4305 zile, 2 ore, 27 minute, 56 secunde
http://www.contributors.ro/fara-categorie/lovitura-de-stat/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.