Politică

Învestire cu ameninţări voalate la Broşteni

Iulia Crețu
1 iul 2012 1880 vizualizări
în week-end s-a jurat pe constituţie şi pe Biblie la Consiliul Local Broşteni, spre deosebire de şedinţa precedentă u democraţii îl acuză pe secretarul comunei, Constantin Săulescu, că nu-i deloc imparţial şi că nu le eliberează anumite acte

Lucrurile par a se linişti, cel puţin deocamdată, la Consiliul Local Broşteni, care a fost învestit sambătă, în prezenţa Angelei Duşu, consilier juridic la Prefectura Vrancea, şi a social democratului Constantin Guguianu. Totodată, la şedinţa din week-end, a depus jurămantul, pe Constituţie şi pe Biblie, şi primarul liberal Ion Alanei. Totuşi, a doua şedinţă de “ungere” a aleşilor din comună nu a fost lipsită de incidente. Pentru că în plenul CL nu s-a discutat despre desemnarea liderilor de grup, care să facă propuneri pentru Comisia de validare, democratul Sorin Melu Butu a cerut reprezentantei Prefecturii reluarea procedurii. Lucru care a iritat-o pe funcţionară, care le-a reproşat celor din Broşteni că este sambătă şi mai are şi alte lucruri de făcut. Cand democratul a cerut respectarea procedurii, Duşu i-a spus că nu are voie să vorbească fără a-i fi fost dată voie şi că dacă mai continuă cu solicitările ar putea chiar să îşi piardă mandatul de ales. Butu a replicat că a fost ales de oameni şi că mandatul nu îi poate fi luat. După ciorovăiala dintre consilier şi reprezentanta Prefecturii s-a ajuns la un consens, adică s-a reluat procedura. În comuna din apropierea Odobeştiului, CL are 11 consilieri, din care USL – 6, APV – 3, PP-DD – 1 şi Forţa Civică - 1. Sambătă, alesul PP-DD a părut apropiat de USL, însă politica de alianţe nu este bătută în cuie pentru stabilirea unei majorităţi care să dea şi viceprimarul. Răutăţile din Primărie sunt întreţinute şi de secretarul Constantin Săulescu, care ţine partea noului primar. Săulescu este acuzat de democraţi că a refuzat să le pună la dispoziţie mai multe acte, printre care şi anunţul Prefecturii Vrancea care a decis reluarea învestirii CL şi procesul verbal de la şedinţa ilegală. Asta după ce s-a încercat validarea Consiliului fără a avea 2/3 şi fără a se jura pe Constituţie. Întrebat de ce în întreaga Primărie Broşteni nu există o Constituţie a Romaniei, secretarul a răbufnit, încercand să dea vina pe fostul edil Ion Bucur. Şi în lipsa cărţii cu legile ţării, nu e de mirare că în comună deciziile se iau în duşmănie. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.