Politică

Oprişan împarte 22 milioane de euro pentru gunoiul Vrancei

Mihai Boicu
24 iun 2012 1420 vizualizări
Doar construcţia centrului şi a staţiilor de sortare şi compostare de la Haret costă aproape 15 milioane euro u pentru închiderea depozitelor neconforme s-a pregătit un contract de peste 7 milioane de euro

Consiliul Judeţean  Vrancea face primii paşi concreţi pentru realizarea sistemului de gestionare a deşeurilor din judeţ, care a rămas în urmă în ceea ce priveşte stadiul executării. Astfel, Marian Oprişan a pregătit un contract de aproape 15 milioane de euro pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor, Staţiei de Sortare şi Staţiei de Compostare de la Haret, care include şi proiectarea acestuia. Valoarea investiţiei este de 66,5 milioane lei, cu TVA, adică aproximativ 14,7 milioane euro. Contractul este unul complex şi cuprinde, printre altele, drumuri şi platforme, staţie PECO, hală de sortare, hală depozitare, atelier auto, bazin levigat, gospodărie apă sau staţie de epurare. Firmele care se înscriu la licitaţie trebuie să depună o garanţie de 1 milion de lei. Durata contractului este de 12 de luni, potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Contribuţia CJ este de doar 2% din valoarea investiţiei, bugetul de stat contribuie cu 18%, iar Programul Operaţional Sectorial de Mediu asigură 80% din finanţare. La evaluarea ofertelor, preţul contează în proporţie de 60%, în timp ce 40% este reprezentată de valoarea, garantată de ofertant, a costurilor de operare anuale maximale aferente staţiei de tratare a levigatului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 august, ora 16.00, iar deschiderea acestora va avea loc pe 20 august, ora 18.00. La licitaţie se pot înscrie şi mai multe firme în asociere sau societăţi din străinătate, întrucat anunţul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se reabilitează şi se închid depozitele urbane neconforme

Tot în cadrul programului de realizare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide din Vrancea, CJ a scos la licitaţie încă un contract privind reabilitarea şi închiderea depozitelor urbane neconforme din judeţ. Valoarea acestuia este de 31,9 milioane lei cu TVA, adică 7,1 milioane euro. Firmele care vor să se înscrie la licitaţie trebuie să mai fi executat asemenea lucrări în ultimii cinci ani şi să deţină utilajele cerute prin caietul de sarcini. Preţul contează în proporţie de 75%, iar calitatea lucrărilor 25%. Data limită de depunere a ofertelor este 10 august, iar deschiderea acestora va avea loc pe 13 august. Contractul se întinde pe o perioadă de 16 luni. Valoarea totală a programului implementat de CJ este de 42 de milioane de euro şi prevede închiderea depozitelor neconforme, construirea unor staţii intermediare, iar în final deşeurile să ajungă la staţia de la Haret. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eu, acum 4316 zile, 18 ore, 23 minute, 34 secunde
A inceput eERA CELMARE HOT ! in sfarsit politicanul Celmic cu pile mari a ajuns la smantana. Vai de capul judetului.Bravo celor ce l-au ales!
Fonduri Europene, acum 4316 zile, 20 ore, 41 minute, 47 secunde
Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.