Politică

Turul Vrancei: Medicamente de 170 milioane lei în cabinetele şcolare

Ziarul de Vrancea
20 iun 2012 1199 vizualizări
Cabinetele medicale şi stomatologice din unităţile de învăţămant din Focşani au fost dotate anul trecut cu medicamente şi materiale sanitare de aproape jumătate de miliard de lei vechi.

Potrivit raportului de activitate al viceprimarului Bogdan Matişan, “pentru menţinerea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţămant din municipiul Focşani s-au aprovizionat cabinetele medicale şcolare cu medicamente în sumă de 16.849,27 lei (n.r. 168 milioane lei vechi) şi materiale sanitare în sumă de 30.388,80 lei (n. r. 303 milioane lei vechi)”, după cum susţine vicele PSD. (I. C.)

Luni este termenul limită pentru plăţile anticipate

Plăţile anticipate pentru trimestrul doi trebuie făcute pană luni, 25 iunie, pentru contribuabilii organizaţi ca întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizează venituri din activităţi independente, profesii libere şi care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor. Aceasta obligaţie trebuie îndeplinită indiferent dacă sunt impuşi în sistem real sau la normă de venit. “Au această obligaţie şi contribuabilii care realizează venituri din activităţi agricole impuse în sistem real – cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere şi solarii, din exploatarea pepinierilor viticole şi pomicole şi altele asemenea. (M. B.)

Ambulanţa cumpără consumabile medicale

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea vrea să cumpere consumabile medicale astfel încat cadrele medicale să poată interveni în mod corespunzător în situaţiile de urgenţă. Unitatea a scos la licitaţie contractul prin care doreşte să cumpere consumabile medicale în valoare de 124.193 lei. Printre altele, Ambulanţa vrea să cumpere 500 litri de alcool sanitar, 1.000 de bucăţi de ace de unică folosinţă, 5.000 de branule, 35.000 de mănuşi de examinare, 100 de bucăţi de ochelari de protecţie, dar şi comprese sterile, impregnate cu rivanol, pentru arsuri, electrozi pentru monitorizare, feşe, seringi de unică folosinţă, teste de glicemie etc. Dosarele se pot depune la sediul SAJ pană pe 25 iunie. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.