Politică

În Regiunea de Sud-Est, Bacinschi şi Oprişan au bugete barosane pe mană

Iulia Crețu
18 iun 2012 1085 vizualizări
Focşaniul are în 2012 de două ori mai mulţi bani de cheltuit decat Tulcea, dar de două ori mai puţini decat Bacăul u Oprişan şi Constantinescu sunt baronii PSD cu cei mai mulţi bani în regiune

Social democraţii care au caştigat primăriile reşedinţă de judeţ şi preşedinţia Consiliilor Judeţene din ţară au cele mai mari bugete pe mană în acest an. Într-o analiză făcută de gandul.info, PSD a caştigat 20 de municipii, liberalii 12, iar democraţii opt. UDMR şi-a trecut în palmares două primării, iar PC una singură. Astfel, în zona de sud-est, municipiul Focşani are pentru primarul Decebal Bacinschi un buget rezonabil, în comparaţie cu municipiile reşedinţă de judeţ vecine. Focşaniul are pe acest an un buget de 69,5 milioane euro, în timp ce Galaţiul are 74 milioane euro, iar Buzăul doar 49,6 milioane euro. Municipiul Tulcea are un buget la jumătate faţă de Focşani, de numai 33,3 milioane euro. Cel mai mare buget îl va avea pe mană social democratul Radu Mazăre la Constanţa. Totuşi, Decebal Bacinschi este “bătut” la banii de cheltuit pe administraţie de un focşănean. Primarul liberal de la Bacău, Romeo Stavarache, are un buget şi mai mare decat al portului la Marea Neagră, de 149,9 milioane euro. În ceea ce priveşte banii de la bugetul Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan va dispune în acest an de un buget de 60,7 milioane euro, puţin mai mic decat cel de la Focşani. Totuşi, banii lui Oprişan reprezintă a doua sumă în regiune, după fondurile de 119,4 milioane euro, ale lui Nicuşor Constantinescu la Constanţa. Judeţul Galaţi are un buget de 43,1 milioane euro, Buzăul 46,2 milioane euro, în timp ce judeţele Brăila şi Tulcea au cei mai puţini bani, bugete de 25,2 milioane euro şi 28,3 milioane euro. Rămane de văzut şi cum vor fi investiţi aceşti bani. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.