Politică

USL dispune de judeţul Vrancea pană în 2016

Mihai Boicu
10 iun 2012 26927 vizualizări
Primele rezultate de la urne arată că în Vrancea a caştigat detaşat USL-ul, singura necunoscută fiind scorul final u majoritatea primarilor care au candidat şi-au păstrat scaunele pană în 2016, obţinand scoruri de nă la 90 % u sunt însă şi cateva surprize notabile în mai multe comune u ziarul nostru vă spune ce primari au fost aleşi în judeţ, în urma numărătorilor parţiale de aseară

USL controlează şi mai abitir judeţul Vrancea în urma alegerilor locale de ieri, singura necunoscută fiind aseară dacă baronul Marian Oprişan se poate împăuna la Bucureşti cu cel mai bun rezultat din ţară. Scarbiţi după o guvernare de criză, care a fost nevoită să ia măsuri anti-sociale foarte dure, vrancenii au predat practic judeţul în mainile oamenilor de la USL. 320.000 de persoane cu drept de vot au fost chemate ieri la vot pentru a alege 1.033 de reprezentanţi în fruntea primăriilor, consiliilor locale, dar şi în Consiliul Judeţean, însă prezenţa la vot abia depăşeşte 50%. Scrutinul a confirmat prăbuşirea PDL, în vreme ce USL avea pregătită şampania la rece. Marian Oprişan a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean, iar Decebal Bacinschi primar al municipiului Focşani, pană în 2016, cand va împlini aproape 70 de ani. În judeţ, cei mai mulţI primari în exerciţiu au fost reconfiormaţi în funcţii, cu cateva excepţii notabile. De asemenea, liberalii pierd în cateva comune, cum ar fi la Vintileasca, în favoarea unor independenţi susţinuţi din umbră de PSD.

Bacinschi stă în continuare

Se pare că la Focşani nu este nici o schimbare, edilul social democrat Decebal Bacinschi continuandu-şi activitatea în fruntea Primăriei încă patru ani. Contactat telefonic, acesta ne-a spus că nu se finalizase procesul de numărare, dar că ar fi caştigat. Alin Trăşculescu, candidatul APV, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, mai ales că aceasta ar fi a doua înfrangere în faţa lui Bacinschi. Şi primarii din celelalte oraşe şi-au învins categoric contracandiaţii.

 

 

 

 

 

 

 

Performerul este Daniel Nicolaş, de la Odobeşti, care a caştigat cu 93%, mai ales că APV nu a reuşit să găsească un candidat. “E un lucru care demonstrează că mi-am făcut treaba faţa de oameni. Un rezultat care mă obligă şi care mă face ca în mandatul următor să fac mai multe proiecte decat am reuşit pană acum”, a declarat primarul din Odobeşti. Şi la Mărăşeşti , liberalul Valerică Chitic se detaşase în caştigător. La Panciu, Ion Petre (PSD) era învingător sigur cu un procent de 70 – 73%, cu puţin timp înainte de finalul procesului de numărare. “E un vot inteligent şi responsabil al păncenilor. Oamenii nu au făcut decat să mergem în continuitate pentru binele oraşului”, a spus Petre. La Adjud, social – democratul Constantin Armencea se detaşase şi el în învingător în faţa urmăritorului său de la APV, Andrei Dulgheru.

 Tulniciul rămane la Oprişan

La Tulnici, unul dintre punctele fierbinţi ale alegerilor locale, Valentin Baznă a caştigat cu aproximativ 70% în faţa democrat  - liberalului Cornel Negru de la APV. PDL a pierdut mai mulţi primari. La Dumbrăveni, Ionel Strîmbei, a pierdut în faţa viceprimarului PSD Valentin Tîlvăr. În Soveja, noul primar este Costică Ciolan (PSD), care l-a întrecut pe Costel Pleşa. PDL l-a pierdut şi pe primarul din Cîmpuri, Dumitru Vlădescu, caştigător fiind pesedistul Costel Mateiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Ţifeşti, Gabriel Postolache (PDL) a caştigat cu 80%, fiind la al patrulea mandat. De asemenea, la Cîmpineanca actualul primar, Ştefan Paraschiv (PDL), a reuşit să-şi menţină mandatul. O surpriză a avut loc la Păuneşti, unde viceprimarul Gheorghe Popa a reuşit să-l bată pe primarul PSD Aurel Petrilă. Petrilă s-a dovedit o carte pierdută pentru USL, acesta fiind racolat de la PDL cu puţin timp înainte de alegeri. “Am caştigat alegerile la o diferenţă de 100 de voturi. Tot pe munca mea a ieşit şi fostul primar Aurel Petrilă. De astăzi nu mai am duşman, sunt primarul tuturor”, a declarat Gheoghe Popa, în mijlocul susţinătorilor care sărbătoreau în centrul comunei.

Luptă stransă la Dumitreşti şi Homocea

La Dumitreşti nu se ştiau rezultatele votului pană la închiderea ediţiei, rezultatul fiind foarte strans. Primarul PNL Sandu Crintea era cap la cap cu independentul Petrică Dogaru, fost primar PSD al comunei, susţinut în ascuns tot de social democraţi. De asemenea, la Homocea nu este exclusă o surpriză, Neculai Ionescu fiind umăr la umăr cu candidatul PNG, Vasile Petrea. Acesta din urmă s-a aliat cu cei de la APV şi a reuşit să atragă un numar mare de voturi. Din cauza atmosferei tensionate, primarul Ionescu chemase aseară jandarmeria pentru a potoli spiritele. Liberalii au probleme în USL. La Vintileasca, primarul Marian Georgescu a pierdut pirmăria în favoarea independentului Viorel Georgel Spătaru, un pădurar susţinut din umbră de către PSD. Liberalii îşi păstrează Chiojdeniul, prin primarul Şerban Parlogea, şi

Reghiu, prin Răduţă Macovei (90 %), însă pierd Vanătoriul, Gheorghe Macovei urmand să predea cheile de la primărie candidatului independent Ionel Lupu. La Vidra Nică Micu (PSD) a ieşit iar caştigător, chiar dacă independentul Bogdan Marica i-a dat ceva emoţii. Zona de munte a rămas la PSD din cate se pare, oamenii lui Oprişan neavand mari emoţii în a se impune. Ştefan Sîchin, după numărarea voturilor din 5 secţii din cele 6 existente la nivel de comună, era învingător la Boloteşti.  “Toţi ceilalţi contracandidaţi ai mei au la un loc 584 de voturi, iar eu am 938. Mai aştept acum numărătoarea de la cea mai mare secţie din comună dar nu imi fac griji că aceea este secţia mea. Aş fi foarte fericit dacă aş caştiga cu 50% plus unu din voturi”, a declarat Sîchin.

Preşedintele BEJ: “Au fost mici nereguli, ca de fiecare dată”

Procurorul Florin Ţîrlea, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, spune că procesul electoral din Vrancea a fost bine supravegheat, astfel încat nu au fost mari probleme. “Au fost mici nereguli, ca de fiecare dată, dar nu fost probleme majore care să afecteze în mod grav procesul electoral. Au fost opt linii telefonice la care am răspuns, am controlat tot judeţul. Oamenii au fost instruiţi foarte bine, au ştiut ce să facă. Au fost probleme cu cetăţenii care şi-au stabilit domiciliul în judeţ şi care nu apăreau în listele electorale permanente, în legătură cu copiile după procesele verbale, cu cine are acces în toate secţiile de votare. Nu am avut semnale de mită electorală sau alte probleme grave”, a declarat preşedintele BEJ. (Mihai BOICU)

 


 

 

 

Iată rezultatele parţiale de aseară
 
LOCALITATE    Primar
Focșani    Decebal Bacinschi (PSD)
Adjud    Constantin Armencea (PSD)
Panciu    Ion Petre (PSD) - 70 - 73%
Odobeşti    Daniel Nicolaș (PSD)
Mărăşeşti    Valerică Chitic (PNL)
Andreiaşu de Jos    Ionel Budeanu (PNL)
Băleşti    Stancu Bălescu (PNL) - aprox. 70%
Bilieşti    
Bîrseşti    Costica Hirsu (PSD)
Bogheşti    Sandu Aur (PSD)
Boloteşti    Ștefan Sîchin (PSD)
Bordeşti    
Broşteni    Ion Alanei (PSD)
Chiojdeni    Șerban Pîrlogea (PNL)
Ciorăşti    Ninel Braicau (APV)
Cîmpineanca    Ștefan Paraschiv (APV)
Cîmpuri    Costel Mateiu (PSD)
Cîrligele    Ștefan Moscu (PSD) - aprox. 90%
Corbiţa    Emil Tacu (PSD)
Coteşti    Dorel Ion Bolovan (PSD) - aprox. 75%
Fitioneşti    Iordache Cazacu (PSD)
Dumbrăveni    Valentin Tâlvăr (USL)
Dumitreşti    Petrica Dogaru (independent) diferenta mica fata de Sandu Crintea
Garoafa    Gheorghe Maghiaru (PSD)
Gugeşti    Vasile Vatră (PSD)
Goleşti    Alexadru Zar (PSD) - aporx. 80%
Gologanu    Dumitru Robu (PSD)
Gura Caliţei    
Homocea    
Jariştea    Cătălin Toma (PNL)
Jitia    Ion Gheorghiță (PNL)
Măicăneşti    Costel Necula (PSD) - aprox. 50%
Mera    
Milcovul    Mihai Neață (PSD)
Moviliţa    
Năneşti    Neagu Stoica (PSD)
Năruja    Cristian Panțuș (PSD)
Nereju    Ion Păucă (PSD)
Negrileşti    Ion Văsăinau (PSD)
Nistoreşti    Ion Gogoriță (PSD)
Obrejiţa    Nicu Pardoș (PSD)
Paltin    Tudorel Bîtcă (PSD)
Păuleşti    Vasile Bratosin (PSD)
Păuneşti    Gheorghe Popa (APV)
Ploscuţeni    Ștefan Solomon (PSD)
Poiana Cristei    Vlad Petruș (PSD)
Popeşti    Nicolae Ciocănel (PSD)
Pufeşti    Maricel Nițu (PSD)
Răcoasa    Sebastian Vladimir Păun (PSD) - 60%
Răstoaca    
Reghiu    Răduță Macovei (PNL) - aprox 90%
Rugineşti    Ion Avram (PSD)
Sihlea    
Slobozia Bradului    Valerica Zamfirescu (PNL)
Slobozia Ciorăşti    Elena Girneata (PSD)
Soveja    Costica Ciolan (PSD)
Spulber    Vasile Rusu (PSD) (70%)
Străoane    
Suraia    Vasile Grosu (PSD)
Tănăsoaia    Romeo Vulpe (PSD)
Tătăranu    Nicolae Pavel (PSD)
Tîmboieşti    Daniela Mihalcea (PSD)
Tulnici    Valentin Bîznă (PSD)
Ţifeşti    Gabriel Postolache (PDL) - aprox. 80%
Urecheşti    
Valea Sării    Nicu Bercuci (PSD)
Vidra    Nică Micu (PSD)
Vintileasca    Viorel Georgel Spătaru (Ind.)
Vizantea Livezi    Fănică Ciobotaru (PNL)
Vînători    Ionel Lupu (Independent)
Vârteşcoiu    Viorel Mîrza (PSD) - 68%
Vrîncioaia    
Vulturu    Nicusor Pacuraru (PSD)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 16

Adaugă comentariu
marius, acum 4333 zile, 7 ore, 45 minute, 45 secunde
URAAAAAAAAAAAAA: mai facem niste sensuri giratorii, mai schimbam bordurile, mai stricam drumurile ca sa le facem din noi, mai amplasam niste bolovani de miliarde in sensurile giratorii... etc etc bv citeste integral
marius, acum 4333 zile, 7 ore, 46 minute, 41 secunde
URAAAAAAAAAAAAA: mai facem niste sensuri giratorii, mai schimbam bordurile, mai stricam drumurile ca sa le facem din noi, mai amplasam niste bolovani de miliarde in sensurile giratorii... etc etc bv citeste integral
l.p., acum 4333 zile, 11 ore, 15 minute, 35 secunde
VRANCENI....SUNTETI MANDRI??????????????????????
gogu, acum 4333 zile, 11 ore, 18 minute, 16 secunde
Citesc comentariile, ridic din umeri si-mi spun: ce de lume proasta.
eu, acum 4333 zile, 21 ore, 58 minute, 19 secunde
Stai linistit domnule "Relu" ca nu poarta pica balaoachesul ca nu l-ai votat si sa vezi ca iti va gasi loc la caminul de batrani cand ai sa suferi de parkinson, ca asta o sa faci de atata citeste integral
Florentina , acum 4333 zile, 22 ore, 41 minute, 7 secunde
Felicitari domnului Primar Ionel Lupu de la Vinatori. Intr-o Romanie bulversata, inundata, inzapezita, des cutremurata, saracita, de partide aburita, exista totusi o comuna in care locuitorii au citeste integral
relu, acum 4334 zile, 1 ora, 26 minute, 49 secunde
Cum sa nu ajunga "performer" primarul balaoaches din Odobesti cand este votat de oligofrenii de la caminele unde-i nevasta-sa sefa ?!
ela, acum 4334 zile, 5 ore, 38 minute, 43 secunde
panta dictatoriala pe care alunecasera lucrurile....da,ciudat mie mi se pare ca in Vrancea sintem sub dictatura de vreo 20 de ani.Oare indrazneste cineva sa comenteze ceva de Oprisan sau sa iasa in citeste integral
vranceanu', acum 4334 zile, 8 ore, 39 minute, 18 secunde
RUSINE RUSINE RUSINE! Vrancea redevine rosie total, asta nu numai pentru ca oamenii au dat vot de blam, ci pentru ca PDL-ul a lasat oamenii de izbeliste, a furat si a imbuibat. De acum incolo, o sa citeste integral
paul, acum 4334 zile, 9 ore, 7 minute, 44 secunde
au votat tocmai pe cei care au distrus economic tara, ciudata natie, aproape de neinteles sa dai votul celui care te casapeste, credeti ca pdl nu putea sa mentina salariile si nu era nici o problema, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.