Politică

Info-alegeri:Leşinuri în secţiile de votare

Ziarul de Vrancea
11 iun 2012 1316 vizualizări
Scrutinul de ieri le-a dat palpitaţii nu doar candidaţilor şi alegătorilor, cat mai ales membrilor secţiilor de votare. Un bărbat de 54 de ani din Focşani, membru în comisia de votare în secţia 41, amenajată în incinta Şcolii „Nicole Iorga”, a leşinat aseară, cu puţin timp înainte de închiderea urnelor de vot

„Pe fondul oboselii a făcut lipotimie”, a explicat medicul Laurenţiu Albiş, cel care i-a acordat primul ajutor. Bărbatul a fost tranportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean pentru îngrijiri medicale. Tot la UPU a ajuns după-amiază şi un alegător căruia i s-a rău langă o secţie de votare din Focşani. O femeie de 43 de ani, membră a secţiei de votare din Vanători s-a înecat cu mancare, avand nevoie de ajutor de specialitate pentru eliberarea căilor respiratorii. Şi ea a ajuns la Spitalul Judeţean pentru îngrijire de specialitate. (M. V.)


Poliţiştii au aplicat mai multe sancţiuni electorale


Doi alegători care au băut prea mult au fost sancţionaţi de poliţişti. Incidentele au avut loc la Secţia de votare nr 5, Burca, comuna Vidra, şi la Secţia de votare nr. 1 Vulturu. La Lămoteşti, Milcovul, un bărbat de 72 de ani a fost sancţionat pentru că şi-a fotografiat buletinul de vot cu un telefon mobil. Acelaşi lucru l-a păţit şi un alt alegător, de 38 de ani, care a votat la secţia nr. 3 de la Petreşti şi care şi-a fotografiat votul. Poliţiştii spun că procesul electoral nu a fost întrerupt pe timpul incidentelor. Spre finalul procesului electoral, o alianţă politică a reclamat faptul că persoane necunoscute trimit mesaje cu caracter electoral, sperand că vor înclina balanţa votului. Poliţia a anunţat că face cercetări pentru identificarea autorilor. (G. S.)


Urna mobilă nu a mai ajuns la Spital


Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani nu au mai primit vizita urnei mobile de la secţia de votare de la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”. Aceasta pentru că nu s-au îndeplinit cerinţele impuse de legislaţia în vigoare. Astfel, membrii comisiei de la această secţie au decis să nu trimită urna pentru cei 106 bolnavi. Decizia a fost luată după ce membrii comisiei au primit un simplu tabel nominal cu bolnavii cu drept de vot din anumite secţii, dar lipseau cererile acestora prin care solicitau urna mobilă. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.