Politică

Pesedistii se pregatesc sa darime Guvernul

Mihai Boicu
23 iun 2006 812 vizualizări
Motiunea de cenzura a PSD-ului ar putea duce la caderea Guvernului, deoarece unele partide aflate la putere par dispuse sa tradeze. Conservatorii oscileaza daca voteaza pentru sau impotriva, in timp ce democratii vor ca Guvernul sa fie restructurat. Liberalii nu cred ca vor fi alegeri anticipate.

Motiunea de cenzura depusa de PSD stirneste un maxim interes in aceasta perioada, din cauza jocurilor de culise de pe scena politica. Nimic nu mai este sigur dupa ce liderul conservator Dan Voiculescu a avut, potrivit presei centrale, discutii cu Mircea Geoana, presedintele PSD, si s-a intilnit ieri "intimplator" cu presedintele Traian Basescu la un restaurant din Bucuresti. Pe de alta parte, si in rindurile democratilor s-a format un curent de opinie impotriva Guvernului Tariceanu. "Luni, Biroul National va lua o decizie privind modul in care se va vota la motiunea de cenzura. Noi nu vrem caderea Guvernului, dar credem ca acesta trebuie restructurat. Ma indoiesc ca presedintele Traian Basescu ar fi tratat cu Dan Voiculescu caderea guvernului la restaurant. PC a avut pina acum parte de o conjuctura extrem de favorabila, a ajuns la guvernare, dar nu cred ca va pleca. Voi vota alaturi de PD", ne-a declarat senatorul Jan Vraciu, seful PD Vrancea. Modul in care vor actiona democratii a devenit o mare necunoscuta dupa ce, ieri, presedintele Traian Basescu s-a intilnit, aparent intimplator, la un restaurant, cu presedintele PC, Dan Voiculescu. Or, dupa cum se stie, ascensiunea PD-ului in sondaje s-a datorat asocierii lui in continuare cu Traian Basescu, fostul presedinte al partidului. In schimb, deputatul liberal Corneliu Momanu nu crede insa ca motiunea de cenzura are sanse sa fie votata. "Nu cred ca are sanse sa adune 235 de voturi pentru a fi adoptata. Nu cred ca PD isi permite sa voteze pentru motiune, deoarece atunci nu va mai fi nici o incredere intre noi si ei pentru formarea unui alt guvern. Conservatorii nu vor vota alaturi de PSD, sau vor fi citiva care voteaza. Nu trebuie sa uitam ca va fi vot secret, cu bile, si se pot intimpla multe lucruri. Atunci se va vedea citi parlamentari doresc caderea Guvernului", a declarat Momanu.


Guvernul la 500 de zile


Motiunea de cenzura a PSD, intitulata "Guvernul Tariceanu - fapte si minciuni" isi propune sa sanctioneze, in opinia social- democratilor, esecul primelor 500 de guvernare ale actualei puteri. De asemenea, pesedistii critica modul in care Guvernul a gestionat problemele din Agricultura, Sanatate, Finantie, Educatie si protectia mediului. Textul documentelui a fost citit ieri in plenul Parlamentului de deputatul Mihai Tanasescu, iar peste o saptamina urmeaza sa fie dezbatut si votat. PSD sustine ca

singura solutie pentru aderarea cu succes la UE o reprezinta declansarea rapida a alegerilor anticipate si formarea unui nou guvern. De altfel, in urma cu o saptamina, Mircea Geoana le-a cerut pesedistilor sa demareze o campanie electorala in forta in teritoriu deoarece caderea actualului guvern va fi iminenta.

Conservatorii, care au oscilat permanent intre Alianta D. A. si PSD, au pus sub semnul intrebarii aminerea la guvernare, dupa ce CNSAS a stabilit ca Dan Voilesculescu a facut politie politica.

Luni, membrii Consiliului National al PC vor hotari daca partidul ramine sau nu la guvernare. Decizia luata de organizatia judeteana a partidului a fost sustinea in continuare a actualei puteri. PRM a hotarit ca nu va vota motiunea de cenzura depusa de PSD, dupa ce cu putin timp in urma se vorbea de o colaborare intre cele doua partide. "Cu PSD-ul nu avem nimic de impartit, mai ales ca dupa ultimul sondaj are 19%, iar noi 18%. PSD este un partid in caderea libera si nu stiu de ce am avea de-a face cu el", a declarat

ieri Ionel Surugiu, presedintele PRM Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.