Politică

Prin decizia de ieri a instanţei, Afişajul electoral la Focşani rămane interzis

Gabriel Sava
6 iun 2012 1222 vizualizări
Instanţa a respins cererea Alianţei pentru Vrancea ca inadmisibilă

Tribunalul Vrancea a respins ieri ca inadmisibilă cererea formulată de Alianţa pentru Vrancea, prin care aceasta a solicitat suspendarea executării Hotărarii de Consiliul Local cu nr. 131 din data de 24 aprilie 2012 privitoare la afişajul electoral din municipiul Focşani. Reprezentanţii Alianţei pentru Vrancea au solicitat instanţei să constate nelegalitatea HCL 131/2012, prin care municipalitatea a interzis, pe perioada derulării campaniei electorale pentru locale, orice formă de afişaj electoral pe staţiile de autobuz amenajate în municipiu, pe mijloacele de transport în comun aflate în administrarea celor de la Transport Public, pe orice componente ale instalaţiilor electrice (stâlpii de beton, metalici, lampadare, pereţii posturilor de transformare şi ai echipamentelor de dirijare a traficului, tablourile de distribuţie electrică, clădiri administrative), aflate în administrarea sau proprietatea Municipiului Focşani, precum şi a  S.C. FDEE Muntenia Nord S.A. – Sucursala de Distribuţie Focşani, pe recipientele pentru colectarea deşeurilor, aflate în administrarea SC CUP Salubritate Focşani, pe  stâlpii de beton, metalici, lampadari, sisteme publicitare aparţinând altor societăţi decât menţionate mai sus (de ex. telefonie, televiziune, publicitate, etc) şi sunt amplasaţi pe domeniul public/privat al municipiului Focşani, dar şi pe pe bunurile imobile ce aparţin domeniului public / privat al Municipiului Focşani. Decizia consilierilor locali, cu majoritate USL, a venit cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale. Azi, instanţa va judeca şi cererea de anulare a aceluiaşi act administrativ. Chiar dacă va avea caştig de cauză, APV nu se va putea însă bucura de beneficii, pentru că orice decizie va pronunţa instanţa, aceasta este supusă recursului şi nici nu este executorie de drept. Focşaniul este singura localitate din judeţ unde s-a luat o astfel de decizie a consilierilor locali, care avantajează edilul în funcţie. (Gabriel SAVA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mihai, acum 4312 zile, 11 ore, 42 minute, 45 secunde
mereu s-a spus ca romanii sunt curve si tradeaza! eu nu! votez pdl- votez impotriva mafiei care conduce vrancea de 12 ani. mereu am votat asa, pentru ca sunt liber sa votez cum vreau. si nici oprisan citeste integral
cetatean, acum 4312 zile, 22 ore, 43 minute, 45 secunde
Nu e de mirare e de plans in ce hau ne ducem!!!!!!! Dar asta depinde numai de noi FOCSANENII.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.