Politică

Principalii candidaţi la Primărie, absenţi de la confruntarea pe teme economice

Iulia Crețu
3 iun 2012 1415 vizualizări
De la masa rotundă au lipsit Bacinschi şi Trăşculescu

Principalii candidaţi la funcţia de primar al municipiului Focşani la alegerile de pe 10 iunie nu au participat la dezbaterea organizată sambătă, la Casa de Cultură de “Coaliţia pentru Reinventare Focşani”. Astfel, primarul în exerciţiu, Decebal Bacinschi (candidatul USL), a declinat invitaţia, la discuţii neparticipand nici Alin Trăşculescu (candidatul APV), Adrian Popescu (PRM) sau Violeta Corduneanu (PSR). La masa rotundă au fost numai Aurel Bacu (PP-DD), Dan Butnaru (PVV), Petre Petrea şi Cristinel Irimia, ultimii doi candidaţi independenţi. Discuţiile despre mediul de afaceri, relaţia administraţiei locale cu mediul de afaceri s-au centrat pe chestiuni generale, unii candidaţi preferand să dea definiţii ale mediului de afaceri şi nepunctand măsuri concrete, lucru sesizat de audienţă şi, evident, sancţionat. Alţi candidaţi s-au plans de corupţia la nivel înalt, de birocraţie şi de dezinteresul administraţiei pentru stimularea micilor afacerişti. Deşi demersul a fost unul lăudabil, acela de a aduna la o dezbatere toţi candidaţii la Primăria Focşani, finalizarea proiectului nu a fost cea mai fericită. Printre organizatorii evenimentului s-a numărat şi Uniunea Naţională Generală a Industriaşilor din Romania. Oficial, motivarea absenţei candidaţilor a fost intensa campanie electorală pe care o desfăşurau prin oraş, ţinand cont că a fost ultimul week-end de campanie electorală înainte de alegerile locale. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dudita, acum 4335 zile, 20 ore, 37 minute, 51 secunde
pai de ce trebuie sa-i mai votam pe cei doi mutanti daca nu au solutii la cea mai importanta problema a orasului
Un alegator din Focsani, acum 4335 zile, 22 ore, 14 minute, 6 secunde
In aceste conditii, cred ca o sa iau in calcul pe 10 iunie, posibilitatea de a vota doar din acesti 4 candidati. Atata vreme cat ceilalti nu "s-au obosit" sa participe la masa rotunda, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.