Politică

Cum şi-a sporit Bacinschi bugetul de campanie cu mainile liberale

Iulia Crețu
2 iun 2012 1482 vizualizări
La ultima şedinţă, majoritatea USL, formată din aleşii PSD şi cei PNL, i-a votat primarului social democrat o pleiadă de proiecte electorale, multe implicand alocări generoase de fonduri la biserici, străzi, tineri şi sărmani u ironia sorţii, Bacinschi nici n-a fost nevoit să dea explicaţii, lipsind de la şedinţa terminală a mandatului 2008-2012, fiind prins în băltoacele oraşului


În lipsa consilierilor locali ai PDL de la şedinţa de marţi a Consiliului Local Focşani, majoritatea USL şi-a promovat toate proiectele de împărţit bani pe ultima sută de metri. Astfel, Decebal Bacinschi şi-a sporit bugetul de campanie electorală, chiar de la bugetul local, cu mana sus a consilierilor săi locali, dar şi cu aportul liberalilor. Şi pentru a da bani la biserici, concursuri, STEV, străzi sau pentru paranghelii, Bacinschi nici n-a fost nevoit să onoreze cu prezenţa, de la început, şedinţa. Oficial, motivul a fost acela că oraşul pe care-l păstoreşte s-a transformat într-o Veneţie balcanică. Astfel, majoritatea USL a dat bani pentru Zilele Municipiului (160 mii lei), premierea tinerilor actori STEV (5.000 lei), dar şi pentru bisericile “Sf. Cuvioasa Parascheva” (1,1 milioane lei), “Buna Vestire” (15.000 lei), “Sf. Ştefan cel Mare” (20.000 lei) şi “Sf. Mina” (15.000 lei). Şi pentru că din plen au lipsit nu doar aleşii PDL, supăraţi pe Bacinschi care le-a dat mash-urile jos de pe blocuri, dar şi consilierul PSD Vasile Pintilie, restul de consilieri USL, zece la număr, au lăsat la final proiectele care necesitau votul cu două treimi. Pintilie a lipsit pentru că marţi, în judeţ, a fost ministrul Mediului, Rovana Plumb, care a inspectat zonele afectate de ploile abundente. De altfel, cel mai probabil, la întalnirile cu Rovana Plumb şi Marian Oprişan s-a negociat şi revenirea lui Vasile Pintilie pe postul de conducere de la Apele Romane, pe care l-a ocupat şi în scurta guvernare PSD-PDL, în 2009. Tot în cadrul şedinţei de final a acestui Consiliu Local Focşani s-a discutat şi despre mai multe proiecte de reabilitări ale unor străzi din municipiu. Şi pentru că în campanie electorală trebuie să dai, aleşii focşănenilor şi-au arătat latura socială, chiar dacă la vot au fost şi cei patru aleşi liberali, aproband fără discuţii cererile de înlesnire la plată a obligaţiilor datorate bugetului local de trei cetăţeni cu probleme din Focşani. Şi ghiciţi în contul cui se vor duce voturile celor trei! În nici un caz la candidatul dat jos de pe blocurile din oraş. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.