Politică

Alin Trăşculescu are slabe şanse să-şi vadă chipul pe blocuri

Ziarul de Vrancea
31 mai 2012 1671 vizualizări
BEJ a admis contestaţia USL şi a Primăriei Focşani, după ce Birorul Electoral Municipal a fost de acord cu instalarea mash-rilor candidatului APV în oraş u decizia Biroului Municipal a venit după ce BEC a emis un punct de favorabil lui Trăşculescu, de care BEJ nu a ţinut cont u se pare că şi BEC s-a răzgandit între timp

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a respins admis miercuri constestaţia făcută de USL şi de Primăria Focşani, după ce Biroul Electoral Municipal dăduse dreptate Alianţei pentru Vrancea (APV) în problema instalării mash-urilor lui Alin Trăşculescu pe blocuri şi alte clădiri private din Focşani. Din cei 15 membri ai Biroului, au fost prezenţi 14, întrucat locţiitorul Mirela Diţă a lipsit. Votul a fost de şapte la şapte, deoarece APV a reuşit să atragă mai mulţi membri de partea sa după ce Biroul Electoral Central a emis un punct de vedere care îi era favorabil. Balanţa a fost înclinată în favoarea USL de către preşedintele BEJ, procurorul Florin Ţîrlea. Social – democraţii au invocat în favoarea lor hotărarile Consiliului Local 131/2012 şi 159/2006. Prima hotărare privea interzicerea afişajului electoral în Focşani, iar cea de a doua la modul în care se realiza publicitatea în municipiu. Pe de altă parte, reprezentanţii APV au invocat faptul că hotărarile se refereau la domeniul public, respectiv la activităţi comerciale. Hotărarea dată de BEJ este definitivă şi irevocabilă, iar cei de la APV nu pot apela la instanţă sau la o altă cale pentru a obţine caştig de cauză.

BEM a dat dreptate APV, BEJ nu

BEM Focşani şi BEJ s-au mai pronunţat odată în privinţa mash-urilor electorale ale candidatului Alin Trăşculescu, respingand contestaţiile la măsura primăriei de a le da jos de pe blocuri. Cu această ocazie, Biroul Municipal a solicitat şi un punct de vedere membrilor BEC, la fel cum a procedat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Răspunsul a dat dreptate APV, deoarece în adresa de răspuns se specifică că “în conformitate cu dispoziţiile art. 75, alin. 5, din Legea 67/2004, privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, afişajul electoral în spaţiile private nu este condiţionat de obţinerea unor avize sau autorizaţii”. “Avand în vedere răspunsul BEC, APV a făcut cerere la BEM Focşani să înceteze aplicarea dispoziţiilor iniţiale de desfiinţare a mash-urilor, iar acestea să fie pus la loc de primar, pentru că el le-a dat jos. Primul punct a fost aprobat. USL şi Primăria Focşani au contestat şi s-a ajuns la BEJ. Noi am susţinut că Legea 67/2004 este o lege specială, care derogă de la legea generală şi că este îngrădit dreptul APV de a face campanie”, a declarat Felix Alexe, reprezentantul APV în BEJ.

După ce a dat dreptate APV, BEC s-a răsucit

Procurorul Florin Ţîrlea, cel care a a avut votul hotărator în BEJ, spune că a fost consecvent cu decizia luată anterior. “Hotărarea de ieri viza alte amplasamente şi nu poţi lăsa printr-o hotărare să nu fie permise afişaje într-o zonă şi în altă zonă da”, a spus preşedintele BEJ. Mai mult, acesta susţine că BEC a dat acelaşi răspuns la plangerea înaintată de APV, aşteptandu-se motivarea deciziei. Alături de APV au votat pentru respingerea contestaţiei USL reprezentanţii Partidului Poporului, Partidului Verde, PRM şi Partida Romilor. Deşi APV a fost actorul principal al acestui scandal electoral, şefii PRM şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia din BEJ. “Ieri (n.r. miercuri) în BEJ s-a dat o mare bătălie ca să rămană ei (n.r. PSD) singuri. I-au supărat foarte tare nişte bannere, pe ei, care se dau apărători ai legii, dar o încalcă în fiecare zi în mod flagrant. USL-ul cere voturi pentru a putea încălca legea. Şi în favoarea lor, preşedintele BEJ a avut un vot decisiv. E grav cand se intervine asupra unui membru BEJ şi îl ia în birou să-l convingă să voteze cum vrea el”, a răbufnit la adresa lui Oprişan, contracandidatul său Ionel Surugiu de la PRM. Cei de la PRM au completat că o lege locală nu este mai presus de o lege dată de Guvern, în sprijinul celor de la APV care şi-au văzut date jos afişele cu al lor candidat la Primăria Focşani, Alin Trăşculescu, de pe blocurile din Focşani. (Mihai BOICU, Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Un Tulnicean, acum 4342 zile, 1 ora, 26 minute, 59 secunde
JOS OPRISAN !!! JOS PONTA !!!
insider, acum 4346 zile, 12 ore, 5 minute, 55 secunde
PP-DD, Partidul Poporului, il va sustine pe Trasculescu pentru Primaria Focsani. Intelegerea a fost parafata la Bucuresti intre PDL si PP-DD. Asa se explica si de ce PP-DD voteaza constant cu APV citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.