Politică

APV a pierdut lupta pentru mash-urile electorale la BEJ

Ziarul de Vrancea
28 mai 2012 1252 vizualizări
Primăria Focşani a continuat ieri să-i dea jos mash-urile lui Trăşculescu, după o decizie a Biroului Electoral Municipal

Alianţa pentru Vrancea a pierdut bătălia pentru mash-uri electorale şi la Biroul Electoral Judeţean, după ce Biroul Electoral Municipal a admis plangerea formulată de USL. Social – democraţii şi liberalii au acuzat  faptul că publicitatea pe care şi-o face APV încalcă HCL 131/2012, HCL 159/2006 şi Legea 50/1991. Din cei 15 membri ai BEJ, nouă au votat împotriva admiterii contestaţiei APV, iar şase au fost pentru votarea acesteia. Unul din argumentele pentru care contestaţia a fost respinsă a fost răspunsul înaintat de Biroul Electoral Central către Biroul Electoral Judeţean Vaslui, în care s-a precizat că afişajul electoral este permis doar în locurile special stabilite în acest scop de către autorităţile locale compentente. Pe de alte, susţinătorii afişajului electoral al APV au spus că Hotărarile Consiliului Local Focşani au domenii stricte de aplicare, HCL 131/2012 referindu-se doar la domeniul public şi privat al oraşului, iar HCL 159/2006 la desfăşurarea unei activităţi comerciale. De asemenea, reprezentanţii APV în BEJ au spus că Legea 67/2004, privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, impune doar condiţia acordului proprietarilor pentru alte spaţii decat cele stabilite de autorităţi. Mai mult, răspunsul trimis de BEC la BEJ Vaslui s-ar fi referit doar la afişajul la instituţiile publice. APV a pierdut la voturi pentru că multe din partidele mici care au intrat în cursa pentru CJ votează în Biroul Electoral Judeţean alături de PSD. Primăria Focşani îi transmite candidatului APV, Alin Trăşculescu, că este în ilegalitate cu mash-urile montate pe blocuri, afişele fiind ieri date jos. Printr-o informare de presă anonimă trimisă de pe adresa Primăriei, edilul Decebal Bacisnchi spune că CL a dat decizie de interzicere a afişajului electoral în alte locuri decat panourile special amenajate. (I. CREŢU, M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
rwtyt, acum 4348 zile, 3 ore, 49 minute, 15 secunde
jos paputzoiul lui mustea...anume trasculica furacica
nicu, acum 4348 zile, 5 ore, 40 minute, 29 secunde
JOS MAFIOTUL DE BACINSCHI !!!!!!
SPER!, acum 4348 zile, 13 ore, 52 minute, 56 secunde
Sper ca vrincenii sa inteleaga faptul ca sunt condusi de o gasca de hoti de peste 15 ani.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.