Politică

Ponta trebuie să dea înapoi primăriilor banilor de la MRU

Mihai Boicu
24 mai 2012 1407 vizualizări
In Vrancea au primit fonduri opt primării PDL, patru de la PNL şi trei de la PSD, însă cei mai mulţi au contit-o către noua putere roşie

Curtea Constituţională a decis ieri că Guvernul Ponta a luat ilegal banii pe care fostul guvern condus de Mihai Răzvan Ungureanu îi dăduse primăriilor din sumele defalcate din TVA.  Judecătorii au admis sesizarea Avocatului Poporului referitoare la neconstituţionalitatea articolului V, alineatul 1, din OUG 15/2012, privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice. Ordonanţa a fost prima adoptată de Guvernul Ponta şi prevedea că primăriile care au primit bani de la fostul guvern PDL trebuie să înapoieze sumele pe care nu au putut să le cheltuie. În Vrancea au primit fonduri opt primării PDL, patru de la PNL şi trei de la PSD. Primarii actualei puteri au primit fonduri pentru a trece la fosta putere. În total, sumele acordate primăriilor din Vrancea au fost de 5,92 milioane de lei, din care doar caţiva primari au apucat să cheltuie. Deşi s-ar părea ca decizia Curţii Constituţionale îi avantajează pe primarii fostei puteri, în realitate nu este aşa. Cei şapte primari de la PSD şi PNL au renunţat să mai treacă la PDL după ce „portocaliii” au pierdut putere şi au rămas astfel şi cu banii primiţi. Din cei opt primari PDL care au primit finanţare, trei s-au înscris în PSD. Cele mai multe localităţi au primit căte 450.000 lei, fondurile fiind destinate doar pentru cofinanţarea proiectelor europene şi plăţii datoriilor. (Mihai BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.