Politică

VIDEO!!! Guvernul Ponta a oprit asfaltarea a 8,5 km de străzi în Focşani

Iulia Crețu
16 mai 2012 2303 vizualizări
Primarul PSD spune că este un dezavantaj, dar ca să nu-l supere foarte tare pe premierul Victor Ponta afirmă că are de asfaltat din împrumutul bancar plătit de cetăţeni u

 Banii luaţi prin credit bancar, cu dobandă, pe care focşănenii îi vor plăti zeci de ani de acum încolo sunt mai buni decat banii Guvernului, daţi pentru asfaltări de drumuri în municipiul Focşani. Acesta este raţionamentul primarului în exerciţiu, Decebal Bacinschi, care a rămas fără Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, blocat chiar de şeful său de la PSD, premierul Victor Ponta. Prin PNDI s-ar fi putut face 8,5 kilometri de străzi în oraş, la care se adaugă şi alte drumuri prin judeţ. Recunoscand public că blocarea programului făcută de Ponta n-a fost chiar inspirată, Bacinschi a încercat să îşi dreagă declaraţiile afirmand că oricum s-ar lucra la străzi cu banii de împrumut de la Unicredit Ţiriac. “Am înţeles că a fost întrerupt PNDI-ul, nu ştiu dacă pentru o perioadă determinată de timp. Noi ne vedem în continuare de programul de asfaltări. Avem proiecte pentru bulevarde şi străzi în municipiu, cu împrumutul la bancă, şi PIDU, pentru refacerea zonei de sud. Era un avantaj (n.r. PNDI în Focşani), dar se pune problema banilor, s-ar putea să nu fie bani pentru această treabă. Orice ban primit, ai ce face cu el, dar pesemne că nu există posibilitatea acum. Poate se găsesc soluţii. Nu ştiu cum s-a gandit la nivel de Guvern, la Ministerul de Finanţe sau la Ministerul Dezvoltării”, ne-a spus primarul Focşaniului.

Matache o ia pe urmele Elenei Udrea

Şi pentru că la Ministerul Dezvoltării, PSD îl va avea secretar de stat pe Iulian Matache, directorul Direcţiei Dezvoltare din Consiliul Judeţean Vrancea, primarul Bacinschi i-a recomandat acestuia să nu-i tărăgăneze aprobarea proiectelor. “Trebuie să dea drumul la proiecte, să nu mai tărăgănăm atat de mult lucrurile”, a completat Bacinschi. Surprins în faţa Primăriei Focşani alături de democrat-liberalul Cătălin Graur, Iulian Matache nu a dorit să comenteze nominalizarea sa la Ministerul Dezvoltării, deşi în ziarul de partid al PSD i-a mulţumit slugarnic baronului Oprişan pentru că i-a susţinut cauza la Guvern. Matache ar urma să revină în postul pe care l-a mai ocupat în scurta guvernare PSD-PDL din 2009, în primul Guvernul Boc. (Iulia CREŢU)
Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări declaraţia lui Bacinschi vis-à-vis de decizia lui Ponta de a-i tăia finanţarea la PNDI.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
kraus, acum 4354 zile, 13 ore, 32 minute, 25 secunde
a facut bine Ponta, acum poate ii mai si obliga pe primar si pe seful CJ sa scoata de la tescherea macar o parte din banii furati si sa termine asfaltarea celor 8,5 km de strazi........pai oare cum citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.