Politică

VIDEO!!!Bacinschi a lustruit Piaţa Unirii să dea bine în ochii străinilor

Iulia Crețu
16 mai 2012 1567 vizualizări
Ca să nu se facă de ruşine în faţa delegaţiilor străine, primarul s-a apucat să repare pe ici pe colo centrul oraşului u totuşi, Bacinschi n-a prevăzut că apa din fantani era murdară de la praf şi pavimentul spart încă neînlocuit în multe locuri

 O delegaţie mixtă din oficiali din Georgia, Armenia şi Republica Moldova a venit ieri la Focşani pentru a parafa o colaborare cu Focşaniul, în cadrul unui proiect de relaţionare între ţările cu ieşire la Marea Neagră. Oaspeţii au fost primiţi de primarul Decebal Bacinschi şi au vizitat mai multe obiective din municipiu realizate prin fonduri europene, Ateneul Popular, Cinematograful Balada, Piaţa Unirii şi Staţia de epurare a CUP de la Mandreşti. “Scopul acestei colaborări este de a folosi experienţa unor oraşe din Romania, din Regiunea de sud-est, cu succese, aşa cum este Focşaniul, pentru a oferi această experienţă colegilor noştri. Vrem să formăm o reţea de specialişti în dezvoltare urbană în localităţile din bazinul Mării Negre şi vrem să facem un fel de pod peste Marea Neagră, aşa cum arată pe hartă ţările noastre”, a spus Claudia Panfil, coordonatoarea proiectului “Capacitate pentru Dezvoltare Urbană Integrată: INTEGR-ABLE”. În urma acestei întalniri, primarul de la Orhei, Vitalie Coltun, i-a propus lui Decebal Bacinschi o înfrăţire cu Focşaniul. Întrebat ce părere are despre centrul istoric al oraşului nostru, basarabeanul a evitat să dea un răspuns clar, fiind extrem de diplomat şi făcand referire doar la încărcătura istorică a locului. “Aveţi un oraş deosebit, care bulversează, are energie, şi asta se vede. Am văzut Piaţa Unirii şi nu este vorba că mi-a plăcut sau nu, dar este Piaţa Unirii şi cu asta trebuie să vă mandriţi. Noi suntem gata să ne înfrăţim cu Focşaniul nu doar pentru că reprezentaţi Moldova Romanească şi noi Republica Moldova, dar ne-ar ajuta ca în acest proiect să atragem proiecte investiţionale”, ne-a spus primarul din Orhei.

Casa nemăturată musafiri aşteaptă

Pentru a da bine în faţa oaspeţilor de peste hotare, Bacinschi s-a apucat să lustruiască în ultima clipă versurile din Hora Unirii şi să lipească pe ici pe colo plăcile lipsă din pavajul de granit. Totuşi, cand au mers la Ateneul Popular, străinii au văzut treaba de mantuială făcută sub nasul primarului şi garantată de social democrat. Să nu mai spunem de apa murdară din fantanile arteziene, de la lustrul făcut cu nisip şi pilitură de fier. Bine totuşi că oaspeţii n-au venit iarna, că ar fi căzut pe spate, la propriu, cum a păţit-o primarul din Tivoli, care a alunecat pe suprafaţa lunecoasă de langă Obelisc. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări un material video de la întîlnirea cu delegaţii străini de la Primăria Focşani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.