Politică

VIDEO!!! S-a stabilit ordinea candidaţilor pe buletinul de vot

Iulia Crețu
10 mai 2012 878 vizualizări
De astăzi începe campania electorală pentru alegerile locale de pe 10 iunie

 Reprezentanţii partidelor politice şi ai candidaţilor independenţi au participat ieri, la Primăria Focşani şi la Biroul Electoral Judeţean, la stabilirea ordinii pentru publicitate electorală, dar şi la hotărarea ordinii pe buletinul de vot. Astfel, la alegerile de pe 10 iunie, cand ne vom alege primarul, consilierii locali, preşedintele de Consiliu Judeţean şi consilierii judeţeni, ordinea pe buletin va fi următoarea: 1 – APV, 2 – USL, 3 – Partida Romilor, 4 – PRM, 5 – PP-DD, 6 – PVV, 7 – PUER, 8 – Forţa Civică, 9 – PSR, urmaţi de candidaţii independenţi. Excepţie va face buletinul pentru candidatura la preşedinţia CJ, unde prima căsuţă este a USL, pentru că APV nu are candidat. De asemenea, cel mai probabil de astăzi vom vedea prin Focşani primele afişe electorale. Candidaţii au la dispoziţie opt locuri stabilite legal pentru publicitate politică a cate 45 de panouri. Potrivit tragerii la sorţi de ieri, PRM va ocupa poziţiile 1-5, Partida Romilor poziţiile 6 -7, PUER poziţia 8, APV poziţiile 9-14, USL poziţiile 15-22, Forţa Civică poziţiile 23-24, candidatul independent Cristinel Irimia poziţiile 25-26, PP-DD poziţiile 27-33, PVV poziţiile 34-39, PSR poziţiile 40-43 şi candidatul independent Petrea Petrea poziţiile 44-45. Alocarea de spaţii pentru afişajul electoral a starnit anumite discuţii ieri între reprezentanţii partidelor, în special între cei care nu au avut listele complete la CJ şi CL Focşani. Preotul Petrea Petrea a precizat că în opinia sa ar fi fost normal ca fiecare candidat la poziţia de primar să primească panouri în număr egal. La randul său, primarul Decebal Bacinschi a glumit şi a spus că el nu-şi va pune decat o singură poză în campanie, însă nu a renunţat la niciunul din cele opt panouri date USL. (Iulia CREŢU)



Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la cele două trageri la sorţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.