Politică

Se ascute concurenţa pentru postul de prefect de Vrancea . Vine Cel-Mare?

Iulia Crețu
10 mai 2012 5804 vizualizări
Deputatul Nini Săpunaru susţine că vineri vom afla numele prefectului liberal, în vreme ce pe la spate Oprişan se laudă că el îşi va pune omul în post u în cărţi ar putea intra şi liderul conservator Ionel Cel-Mare

Potrivit înţelegerilor politice de la Bucureşti, postul de prefect de Vrancea va reveni Alianţei de Centru Dreapta formată din PNL şi PC, PSD urmînd a numi subprefectul. Deocamdată numele viitorului reprezentant al Guvernului în Vrancea nu a fost stabilit, surse politice afirmînd faptul că şanse ar avea şi liderul Partidului Conservator Vrancea, Ionel Cel-Mare, în fapt un compromis politic între PSD şi PNL. Cuscrul fostului secretar de stat PSD din Ministerul Agriculturii, Gică Duţă, liderul conservatorilor din judeţ a declarat că la centru se poartă negocieri, neconfirmînd dar nici infirmînd nominalizarea sa. De altfel, ieri, de Ziua Independenţei, Ionel Cel-Mare a fost singurul preşedinte din USL Vrancea care a participat la Focşani la ceremonia depunerii coroanelor de flori de la Monumentul Independenţei. Discuţii despre un prefect conservator s-au mai făcut şi în 2004, cand partidul lui Dan Voiculescu activa sub denumirea de PUR. Atunci însă a fost uns prefect de Vrancea Ion Oprea, din partea PD, deşi se zvonea despre un lobby politic puternic pentru fostul ministru democrat liberal Răzvan Mustea, ginerele fostului şef al umaniştilor vrînceni, Horia Vintilă Furtună.

Foto:Scaunul pentru care se "lupta" in aceste zile politicienii din PSD ,PNL si PC Vrancea

De partea cealaltă, liderul PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru spune că prefectul de Vrancea va fi dat de liberali. Săpunaru a precizat că nu Eugen Ciorici va fi numit, pentru acesta negociindu-se un alt post, probabil cel de vicepreşedinte sau chiar preşedinte la ANAF în locul lui Sorin Blejnar, în instituţia în care Ciorici a mai lucrat în timpul Guvernării Tăriceanu. Discuţiile se vor prelungi pană spre sfarşitul săptămanii, Nini Săpunaru afirmand că cel mai probabil vineri vom cunoaşte numele noului prefect de Vrancea care să lucreze cu Guvernul Ponta. Şi dacă liberalii şi conservatorii încă nu s-au decis, se pare că social democraţii îl sprijină pe fostul finanţist Cristi Misăilă pentru funcţia de subprefect. Acesta a fost concediat din Direcţia de Finanţe Vrancea, unde a fost la un moment dat director coordonator adjunct, în timpul guvernării portocalii şi acum este consilier economic în cabinetul lui Marian Oprişan de la Consiliul Judeţean. Deocamdată, interimatul la Prefectura Vrancea este asigurat de subprefectul susţinut de PDL, Eliza Botezatu, prefectul Dragoş Mircea fiind demis marţi seara, după ce Săpunaru a precizat că nici gand să-l păstreze pe omul pe care l-a promovat în politică în aceeaşi guvernare liberală. Surse politice insistă şi spun că în cele din urmă baronul Marian nu se va lăsa şi va avea ultimul cuvînt în numirea noului prefect de Vrancea, liderii de la PSD şi PNL fiind în aceste zile la Bucureşti, unde se negociază posturile disponibile în aparatul guvernamental. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 12

Adaugă comentariu
mau, acum 4361 zile, 31 minute, 25 secunde
Capabil Adi de CE ? Ce a facut in afara de curvareala, corupere si petrecere? Prostii.este un derbedeu.
@noi, acum 4361 zile, 1 ora, 2 minute, 40 secunde
Cumva adi ciuperca de la rutiera..??
adi, acum 4361 zile, 1 ora, 8 minute, 1 secunda
in sfarsit judetul vrancea va avea un prefect competent, un om care a a demonstrat ca este capabil. Prin aceasta nominalizare usl demonstreaza ca este pregatita sa guverneze pentru tara si nu pentru citeste integral
alup, acum 4361 zile, 3 ore, 14 minute, 30 secunde
Vasilica, daca s-a frecat si a luat o boala rusinoasa inseamna ca a folosit pentru protectie prezervative facute din muschii dusmanilor !
un politician, acum 4361 zile, 5 ore, 36 minute, 26 secunde
Sper ca este o gluma proasta. De fiecare data cind apare acest individ in presa aud doar comentarii urite si defaimatoare la adresa sa. Oare nu vede?
cetateanu , acum 4361 zile, 5 ore, 56 minute, 59 secunde
cel mic cu pensia mare,omul lui voiculescu e posibil sa-si bage coada in prefectura.Asteptam legea impozitului progresiv ca sa mai stea baietii destepti acasa.
ARGHEZI, acum 4361 zile, 7 ore, 56 minute, 35 secunde
Intr-o tara care-a fost// Era mare cel mai prost.// Tara unde-i bun tutunul// Avea prosti unul si unul.// Cine-o leaca-avea de cap// Si-l punea dupa dulap.// Pentru ca omul cel mare// Se-alegea citeste integral
db, acum 4361 zile, 8 ore, 25 minute, 49 secunde
Eu din cate stiu posturile de prefect si subprefect sunt posturi de functionari publici si sunt ocupate, nu vacante. Domnii din USL ar trebui sa-si asume prin lege politizarea institutiei Prefectului citeste integral
vasilica, acum 4361 zile, 8 ore, 25 minute, 50 secunde
vai, sunt fierbinte, abia astept sa ma ia ionel la incins prin cotloanele prefecturii ! sper sa nu iau si eu vreo boala rusinoasa de la el !
eu, acum 4361 zile, 10 ore, 15 minute, 33 secunde
Da.... incurcatura.....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.