Politică

150 de candidaţi ai PDL Vrancea, la prezentarea pentru locale

Iulia Crețu
6 mai 2012 2344 vizualizări
Targetul politic al PDL pentru 10 iunie este un scor de 25% şi păstrarea actualelor primării şi CJ-uri u la Vrancea, PDL avea nouă primării, dintre care patru au plecat spre PSD

Organizaţia PDL Vrancea a participat ieri, la Sala Polivalentă de la Bucureşti, unde a avut loc lansarea oficială a candidaţilor democrat liberali la alegerile locale de pe 10 iunie. Evenimentul a avut ca slogan “Tot greul spre bine”, democraţii renunţand la culoarea portocalie şi alegînd tonuri de albastru. La lansarea de la Bucureşti, unde au luat parte în jur de 7.000 de membri de partid din toată ţara, au fost şi 150 de candidaţi de la Vrancea. Delegaţia, condusă de deputatul Alin Trăşculescu, a fost formată din candidaţi la primării, Consiliul Judeţean, Consiliul Local Focşani şi consilii locale din judeţ. Trăşculescu a stat pe scenă, în spatele liderilor PDL, alături de deputatul Răzvan Mustea-Şerban, şef al organizaţiei de tineret a PDL. La lansarea candidaţilor PDL a participat şi premierul în exerciţiu, Mihai Răzvan Ungureanu, discursul acestuia de identificare cu echipa democraţilor făcandu-i pe mulţi să considere că participarea sa la eveniment este biletul de intrare în partid. De altfel, la finalul speech-ului său, MRU a făcut apel către pedelişti să devină “ungurenii” săi şi să aibă încredere. De la lansarea candidaţilor PDL a lipsit preşedintele Traian Băsescu, care a avut întruniri cu reprezentanţii FMI în Romania. Totuşi, absenţa sa din randul partidului cu care s-a identificat ar putea însemna şi o încercare a preşedintelui de delimitare de PDL. La mitingul electoral de ieri, PDL şi-a anunţat şi ţinta pentru 10 iunie, un procent de 25% şi păstrarea actualelor primării şi Consilii Judeţene. În Vrancea, în momentul actual, PDL are nouă primării. Dintre acestea însă patru au dezertat către PSD, Valea Sării, Poiana Cristei, Suraia şi Păuneşti. De asemenea, PDL nu are candidat la preşedinţia CJ, după retragerea lui Radu Ignat. Toate speranţele partidului zac acum în candidatura lui Alin Trăşculescu la Primăria Focşani, şi aici însă acesta porneşte ca favorit secund, după actualul primar Decebal Bacinschi. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.