Politică

Democraţii îl acuză pe Alin Trăşculescu că a băgat partidul în şanţ

Iulia Crețu
4 mai 2012 3269 vizualizări
Nimeni din conducerea PDL Vrancea, Trăşculescu, Mustea, Pîrcălăbescu sau Tănase, n-a dorit să explice situaţia creată de dezertarea ruşinoasă a colonelului Radu Ignat u în schimb, purtătorul de cuvînt, primarul Gabriel Postolache recunoaşte că în partid se impun schimbări u Postolache spune că nu doar Trăşculescu e de vină pentru degringoladă, dar îl acuză că a băgat maşina (n.r. partidul) în şanţ u PDL trebuie să decidă şi spre ce candidat se va duce susţinerea, iar singurele soluţii cel mai puţin imorale ar putea fi PRM sau Partidul Verde al lui “db”

 Joaca de-a candidatura PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea aruncă partidul într-o criză asemănătoare celei din timpul mandatului fostului senator Jan Vraciu. Cu retragerea laşă şi ruşinoasă din prima linie a luptei politice împotriva baronului PSD Marian Oprişan a celui care se intitulează militar de carieră, Radu Ignat, PDL riscă la 10 iunie să repoarte un răsunător eşec. Şi pentru că în PDL Vrancea situaţia critică nu este recunoscută de nimeni, liderii partidului şi-au băgat ieri capul în nisip, precum struţii, evitînd să ofere explicaţii reprezentanţilor mass-media. Pe rînd, au intrat în silentio stampa, preşedintele Alin Trăşculescu, dar şi adjuncţii săi dispăruţi demult de pe scena politică vrînceană, fostul ministru al Comunicaţiilor (care numai comunicativ nu a fost), prim-vicepreşedintele Răzvan Mustea Şerban, dar şi Maria Pîrcălăbescu. Aceasta din urmă, după ce a aflat la ce dorim să ne răspundă, ne-a spus sec numai atît: “nu pot vorbi”! De asemenea, nici liderul PDL municipiu, Nicu Tănase, nu a fost de găsit.

“Maşina intră în şanţ dacă este condusă de un profesionist?”

În schimb, purtătorul de cuvînt al partidului, primarul Gabriel Postolache de la Ţifeşti a dat de înţeles că sînt destule probleme în partid, dar că analiza dură se va face după alegerile locale. Postolache a recunoscut că “situaţia este complicată” şi acuză problemele de comunicare şi relaţionare în sînul PDL Vrancea. Critica s-a îndreptat nu doar asupra preşedintelui Alin Trăşculescu, deşi acesta, în actualele condiţii şi preconizîndu-se un rezultat slab la alegeri, după 10 iunie ar trebui să se gîndească să se retragă din funcţia de preşedinte la PDL Vrancea. “Noi dăm înainte deşi trecem printr-o situaţie un pic complicată. Nu m-am aşteptat la retragerea lui Ignat, nu este deloc confortabil pentru partid. Nu am vorbit cu el şi nici nu am participat la momentul în care s-a decis candidatura sa, poate dacă eram consultat aveam şi eu ceva de spus. Dar, maşina intră în şanţ dacă este condusă de un profesionist? Acuz probleme de comunicare şi relaţionare în PDL dacă am ajuns unde sîntem. Nu dau vina în totalitate pe el (n.r. pe Alin Trăşculescu)”, ne-a spus Gabriel Postolache, purtătorul de cuvînt al PDL Vrancea.

Militar în prima linie rănit: se predă sau luptă pînă la capăt?

Scaunul lui Alin Trăşculescu începe să se clatine din ce în ce mai tare în fruntea organizaţiei Vrancea. Cu “dezertarea” lui Radu Ignat, coraborată cu un eventual eşec la Primăria Focşani a actualului deputat, poziţia de lider a lui Trăşculescu este serios ameninţată. Totuşi, vina ar trebui asumată şi de Răzvan Mustea, prea preocupat de Bucureşti, dar şi de Maria Pîrcălăbescu şi chiar Nicu Tănase. “Noi aşteptăm alegerile, să vedem rezultatul şi apoi, de la nivel central trebuie luată o decizie care trebuie respectată aici. Totuşi, nu cred că rezultatul de acum ar putea fi mai slab decît în 2008. Nu cred în minuni, dar cred în oameni şi sînt investiţii pe care noi ca partid care am fost la guvernare le-am făcut”, a completat Postolache.

 Foto 2:Col(r)Radu Ignat a "dezertat" lasand PDL fara candidat la presedintia CJ Vrancea

Acesta a mai spus că deocamdată conducerea democrat liberală nu a fost convocată de urgenţă în Birou Judeţean pentru a vedea cum se poate gestiona retragerea ruşinoasă a lui Radu Ignat. Acesta a fost candidatul “Alianţei pentru Vrancea” numai două zile, adică şi muştele trăiesc mai mult. Gabriel Postolache afirmă că un militar aflat în prima linie nu renunţă la luptă la prima rană ci merge mai departe. “Nu cunosc situaţia precisă, te poţi îmbolnăvi subit, poţi să nu rezişti. Şi eu am făcut armata şi orice militar depune un jurămînt, iar moral n-ar trebui să fii atît de pus la încercare. Eu nu renunţ la luptă, rămîn un om de dreapta şi merg mai departe”, a mai spus Postolache.

Cum va ajunge PDL să strîngă voturi pentru… “db”

Alin Trăşculescu şi PDL Vrancea vor trebui să spună în aceste zile şi către ce alt candidat se va întrepta sprijinul la alegeri. În cursă a rămas candidatul USL, Marian Oprişan, candidatul PRM, Ionel Surugiu, al PP-DD, Neagu Murgu, şi candidatele Partidului Verde, Virgina Muris, şi Camelia Hristea de la Partidul Socialist Roman. Cum PDL, partid declarat de dreapta, nu poate garanta pentru candidaţii stîngii, Oprişan, Murgu sau Hristea, s-ar putea alia cu un partid extremist, aşa cum este PRM. Totuşi, mai aproape ar putea fi ecologiştii de la Partidul Verde, mai ales că în APV intră şi Partidul Ecologist Roman. Ironia soartei. Aici democraţii dau peste Dan Butnaru, preşedinte interimar al PVV, fost militant PDL plecat cu scandal din formaţiunea lui Trăşculescu. Deci, ieşirea din decor a lui Ignat pune PDL în lumină proastă de două ori: pentru că nu are candidat şi pentru că trebuie să “garanteze” soluţii imorale. Oricum ar opta să acţioneze, din punct de vedere politic PDL Vrancea este mort şi îngropat. (Iulia CREŢU)

 
 
Un fost democrat o acuză şi pe secretara PDL de rea-voinţă


 

 

Foto 3 : Stan Alanei s-a pozat ieri la sediul PNL, unde a şi semnat adeziunea

Plecări şi la organizaţia PDL Andreiaşu, acolo unde preşedintele filialei comunale a anunţat că a trecut la PNL. Stan Alanei acuză că PDL nu a vrut să-iînregistreze demisia, secretara Monica Chiţiga afirmînd că ea ar fi secretara lui Trăşculescu, nu a partidului. Alanei este nemulţumit că partidul l-a trecut pe locul 6 pe lista de consilieri, deşi recunoaşte că şi PDL i-a reproşat neimplicarea. Alanei a fost singurul consilier local PDL în Andreiaşu, comună condusă de primarul liberal Ionel Budeanu. “M-am dus cu demisia şi n-au vrut să mi-o înregistreze. Sînt în negocieri cu PNL, nu mai contează că nu prind lista de CL. Deocamdată, de la PDL am plecat numai eu”, ne-a spus Alanei. (I. C.)


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Pt Ulise Grosu, acum 4370 zile, 3 ore, 30 minute, 23 secunde
Guvernul USL-guvernul Ponta si cei trei mincinosi (V.Alistar,M.Diaconu siC Dumitrescu).In zilele urmatoare urmeaza altii........
, acum 4370 zile, 3 ore, 46 minute, 7 secunde
Ulise Grosu nu ai simntul realitatii o iei razna nu vedeti ca ati pornit cu stangul ,nu vezi ce guvern penibil nu a trecut decat 2 zile si a inceput sa-i dea afara( Alistar),ministrul invatamantului citeste integral
Ulise Grosu, acum 4370 zile, 18 ore, 34 minute, 32 secunde
Ma asteptam ca pana la aceasta ora, sa apara mai multe comentarii interesante, la prezentul articol, dar se pare ca si comentatorii s-au cam saturat, sa mai bage in seama PDL-ul de Vrancea. Daca avem citeste integral
, acum 4370 zile, 23 ore, 44 minute, 50 secunde
Mare paguba imi vine sa plang ,am pierdut o mare personalitate pe Stan Alanei..de la Andreiasu!!!??? Radu Ignat este un tradator ,un om fara morala,a fost strecurat de catre Oprisan impreuna cu citeste integral
dd, acum 4371 zile, 6 ore, 28 minute, 59 secunde
tipic... daca este un retardat impins de la spate de banii d-lui mustea....mai bine l-ar fi lasat sa-si bea mintile in continuare prin cluburi...ca numai pe vine stia sa iasa.... :))
gigi, acum 4371 zile, 15 ore, 37 minute, 49 secunde
pai din cate mai stim si noi si db-ul a strans voturi pentru dansii, deci cum ar veni acum le primeste inapoi. Dansii i-au furat culoarea in speranta ca si acum va strange obligat-fortat voturi pt. ei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.