Politică

USL Vrancea are candidaţi în tot judeţul, PDL Vrancea s-a făcut de rîs

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 15832 vizualizări
Social democraţii acoperă cu candidaturi complete întreg judeţul, în timp ce democraţii n-au găsit oameni în mai multe oraşe şi comune u exemplul cel mai elocvent este Odobeştiul, unde PDL n-are candidat la Primărie pentru că “avem strategia noastră”, după cum a explicat pueril Alin Trăşculescu u la rîndul său, Radu Ignat, candidatul PDL la CJ Vrancea, recunoaşte că numele său a fost stabilit cu doar cîteva ore înainte de expirarea termenului legal de depunere a candidaturilor, în detrimentul fostului ţărănist Liviu Bostan u poveste hilară cu PDL la Cîrligele, acolo unde candidatura la Primărie, depusă la 24.00 fără cîteva minute, n-a fost validată din lipsa unor documente

PDL Vrancea suferă de blestemul dezorganizării indiferent cine este preşedinte. Dacă în 2004, organizaţia avea scuza a patru ani de opoziţie cruntă, în 2008 Jan Vraciu a pierdut şefia din cauza absenţei din comunele judeţului. Alin Trăşculescu a obţinut un scor bun pe fondul entuziasmului produs de un preşedinte tînăr, ce părea să aducă un suflu nou în organizaţie. Acum, totul s-a dovedit doar un balon de săpun, care s-a dezumflat chiar înainte de alegerile locale, deşi PDL s-a aflat la putere în ultimii ani şi ar fi trebuit să-şi consolideze poziţia. Scuza că Marian Oprişan conduce de atîţia ani judeţul nu prea are susţinere, avînd în vedere că partidul lui Dan Diaconescu a reuşit fără bani şi fără mare vechime să aibă candidaţi la CJ şi în 63 de localităţi. Dezorganizarea din PDL a ieşit în evidenţă la nominalizarea înlocuitorului lui Sorin Hornea pentru preşedinţia CJ. Dacă marţi la ora 17.00 candida Liviu Bostan, anunţat cu surle şi trîmbiţe de Alin Trăşculescu, la finalul zilei era Radu Ignat. După finalizarea depunerii candidaturilor, singura formaţiune politică care va fi prezentă în tot judeţul este USL. Pe ultima sută de metri, “Alianţa pentru Vrancea”, în fapt PDL Vrancea sub altă denumire, a reuşit în să mai găsească cîţiva candidaţi în oraşe şi comune.

E Bostan! Ba nu, e Ignat!

În ultimul moment, Alin Trăşculescu l-a înlocuit pe Liviu Bostan cu Radu Ignat la preşedinţia Consiliului Judeţean

Colonelul în rezervă Radu Ignat, candidatul Alianţei pentru Vrancea la preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea, a recunoscut că s-a ştiut de candidatura sa cu doar cîteva ore înainte de expirarea termenului legal pentru depunerea dosarelor la Biroul Electoral Judeţean, marţi, ora 24.00. Adică, în momentul după-amiezii de marţi, cînd Alin Trăşculescu venea la Biroul Electoral de Circumscripţie Focşani pentru a-şi înregistra candidatura la Primăria Focşani, candidat la CJ era stabilit Liviu Bostan, Ulterior însă, în numai cîteva ore, schimbarea se schimbase, adică în cărţi intra Radu Ignat. “Răzgîndeala” PDL Vrancea se poate explica şi prin faptul că fostul ţărănist Liviu Bostan, în ciuda faptului că mai lucrase în administraţia publică în calitate de viceprimar la municipiu în timpul guvernării CDR, în ultima perioadă a fost într-un con de umbră. Ori democrat liberalii erau în căutarea unui om pe care electoratul să-l perceapă ca pe un adversar al lui Oprişan, candidatul USL la CJ. În plus, Bostan are păcatul de a fi văzut în partid ca “omul Sorinei Plăcintă”.

Renunţarea lui Hornea de a candida a ameţit PDL Vrancea

Despre Radu Ignat se ştie că are un trecut în relaţiile nu foarte cordiale cu Oprişan, de pe vremea cînd era şef la Garnizoana Focşani. Ignat a venit în PDL Vrancea de curînd, după ce a plecat cu oarece scandal din PNL. El este considerat omul lui Dragoş Mircea în PDL. “Candidatura mea a venit în urma unei decizii luate la nivel de partid, după nişte sondaje şi verificări. Discuţiile s-au purtat cu o săptămînă în urmă, după ce Sorin Hornea a renunţat la candidatură, iar decizia a fost luată ieri (n.r. marţi), după depunerea dosarelor la Primărie. Propunerea a fost o surpriză pentru mine, dar a fost o hotărîre onorantă. Mă angajez într-o luptă cinstită, la o campanie elegantă. În condiţiile în care voi fi atacat, pe diverse motive, voi fi obligat să răspund. Mă aştept să nu am sprijinul actualei conduceri PNL, dar sigur voi avea de la simplii membri liberali”, ne-a spus Radu Ignat. Şansele lui Ignat împotriva lui Oprişan nu sînt foarte mari, unii membri PDL afirmînd că o variantă mai bună de luptă ar fi fost consilierul judeţean Corneliu Negru sau chiar prefectul Dragoş Mircea. De asemenea, tunurile se îndreaptă şi spre fostul ministru al Comunicaţiilor, Răzvan Mustea Şerban, care a transmis că este alături “cu sufletul” de organizaţia Vrancea, cînd mulţi se aşteptau ca şi el să se implice în alegeri.

Cum explică Trăşculescu că PDL n-are candidaţi în toată Vrancea

Aflat timp de patru ani la putere PDL Vrancea nu a reuşit să aibă liste complete de candidaţi în toate comunele judeţului pentru alegerile locale

Brambureala din PDL Vrancea nu s-a manifestat doar la nivelul stabilirii candidatului la CJ. După expirarea termenului de depunere a candidaturilor se poate observa că democrat liberalii şi aliaţii lor din APV, UNPR, PNŢCD sau PER, nu au avut oameni pentru a fi băgaţi în lupta de la locale împotriva USL. Democrat liberalii au lăsat neacoperite şase localităţi: Odobeşti, Andreiaşu de Jos, Chiojdeni,Jariştea, Goleşti. Mai mult, la Cîrligele şi Goleşti, PDL Vrancea nu are nici măcar listă de consilieri, ceea ce este destul de grav, însemnînd că partidul n-are acolo nici măcar organizaţie. La Odobeşti situaţia este şi mai hilară. Pentru primar era dat drept candidat Dan Daniel, însă acesta a renunţat şi este doar primul de lista de consilieri. În schimb, la Panciu s-a înscris în cele din urmă în cursa electorală Adrian Oancea, după mult suspans, acesta nefiind în ţară. La Cîrligele povestea este de cascadorii rîsului: democrat – liberalii s-au dus cu cîteva minute înainte de miezul nopţii să-şi pună candidat la primărie. Cum acestuia îi lipseau declaraţiile de acceptare a adeziunii, dosarul nu i-a fost acceptat, iar PDL Vrancea a rămas doar cu lista pentru Consiliul Local. Contactat telefonic, deputatul Trăşculescu a dat o declaraţie puerilă, spunînd că “avem strategia noastră, susţinem independenţi”, după cum ne-a spus. Or, cel puţin la Primăria Odobeşti se bat doar doi candidaţi, unul USL şi altul PP-DD. Trăşculescu nu a vrut să explice nici nehotărîrea de la stabilirea candidatului pentru preşedinţia CJ şi s-a limitat să spună că Radu Ignat “este cea mai bună alegere”. Asta cu toate că înainte cu cîteva ore spunea acelaşi lucru şi despre Liviu Bostan.

Din candidat, Bostan rămas cap de listă la CJ

În contextul politic actual, PDL Vrancea are puţine şanse să scoată un număr important de consilieri la Consiliul Judeţean sau Primăria Focşani. La CJ în capul listei este Liviu Bostan, cel anunţat iniţial şi candidat pentru funcţia de preşedinte. Următorii pe lista “Alianţei pentru Vrancea” sînt Emilian Diaconu, Valerică Panciu, Constantina Negoiţă, Cornel Negru, Dorina Vraciu, Ionuţ Bogdan Nica, Marin Stoica, Raluca Ioan şi Gabriel Postolache. Din cîte se vede din căderea PDL, este foarte probabil ca doar primii cinci candidaţi să intre în CJ. La Consiliul Local primele zece poziţii sînt ocupate de Alin Trăşculescu, Nicu Tănase, Radu Ignat, Preda Ionel, Gheorghiţă Berbece, Lilian Ilie, Marius Iorga, Lucian Moraru, Costică Porumboiu şi Mihaiela Dogaru. Dintre aliaţii PDL Vrancea în cadrul ApVn, la CL şanse să prindă un fotoliu de consilier se pare că au Gheorghiţă Berbece şi Lilian Ilie, dar cu emoţii.

Gigel Dragomir, nici cu vrabia PSD, nici cu cioara PDL

Primarul din Răcoasa, Gigel Dragomir, a alergat după două partide şi nu a prins nici unul. Acesta a fost văzut marţi după-amiaza pe la CJ Vrancea, pe unde-l căuta pe Marian Oprişan, să se întoarcă la PSD după ce anterior anunţase că va candida de la PDL. După căderea Guvernului Ungureanu însă, Dragomir n-a mai vrut nici în PDL Vrancea, de unde Trăşculescu l-a înlocuit pe lista de candidaturi. Cum şi USL-ul a găsit repede doritor la Primăria Răcoasa, actualul primar a devenit subiect de fabulă, în genul “nu da vrabia din mînă pentru cioara de pe gard”. Mai norocoşi au fost “liberalii pedelişti” de la Mera şi Reghiu, Ion Sticlaru şi Răduţă Macovei, care au fost primiţi de Nini Săpunaru înapoi în PNL pentru că în comunele respective liberalii nu aveau alternative competitive. De exemplu, viceprimarul PNL din Reghiu, Neculai Nemuţ, nu a mai putut candida de la USL după ce primarul s-a întors.

Birouri electorale din judeţ în beznă

PDL Vrancea a avut dificultăţi în a găsi oameni în comunele în care primarii au plecat la PSD. La Poiana Cristei, în lupta cu primarul Petruş Vlad a fost aruncat o rudă a acestuia, Iordache Vlad. Primarul Nicu Bercuci îl va avea contrandidat pe Vasile Bosie. Pentru Primăria Reghiu, PDL Vrancea l-a aruncat în luptă pe Marian Marcu. Aurică Cosma, fost viceprimar al comunei Vîrteşcoiu, va încerca să-l bată pe pesedistul Viorel Mîrza, una dintre sruprizele lui Marian Oprişan. Şi la Mera PDL Vrancea a reuşit să pună un candidat, în persoana lui Niţă Vatră. Înscrierea candidaţilor nu a fost lipsită de emoţii, deoarece în cîteva birouri electorale de pe Valea Milcovului s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. “Am rămas fără energie electrică de la ora 16.00 şi s-a pornit generatorul. Din acest motiv nu a putut funcţiona calculatorul”, a declarat preşedintele Biroului de Circumscripţie din Andreiaşu de Jos, Dorina Băncilă. Se pare că şi la Reghiu a fost aceeaşi situaţie. (Iulia CREŢU, Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
gheorghita, acum 2372 zile, 16 ore, 2 minute, 28 secunde
sa nu uitam ca gigel dragomir a fost si este un om cu inima mare a ajutat multa lume a facut si bine nu aruncati cu noroi an el ce faceati daca erati an locul lui mergeti anainte domnule dragomir citeste integral
lorena, acum 2388 zile, 13 ore, 2 minute, 4 secunde
la politie n-a mers, la primarie...., ramane GUNOIL!
Gabriel, acum 2391 zile, 19 ore, 17 minute, 33 secunde
Varza totala. Un singur vinovat Trasculescu. Sa speram ca va fi inlaturat curand.
racoasa.ro, acum 2392 zile, 14 ore, 42 minute, 21 secunde
Raspuns pentru claudiu: gigel dragomir nu are cum sa castige deoarece nu mai candideaza la functia de primar....
claudiu, acum 2392 zile, 17 ore, 32 minute, 14 secunde
pentru RACOASA.RO.Tot Dragomir va castiga FOMISTILOR....
, acum 2392 zile, 22 minute, 44 secunde
Valoarea nu are prioritate,daca ai bani esti destept,frumos si devreme acasa. In judetul Vrancea a avut succes dupa cum spun ziarele si cum am constatat si noi ,unul cu educatie si cu apucaturi tip citeste integral
racoasa.ro, acum 2393 zile, 3 ore, 15 minute, 45 secunde
As dori sa mentionez ca formularea: ``Cum şi USL-ul a găsit redepe doritor la Primăria Răcoasa`` este incorecta. Se stia de candidatul Usl de mult timp, doar ca lui gigel dragomir i s-a intins o citeste integral
castigreal, acum 2393 zile, 5 ore, 29 minute, 15 secunde
incercati un joc nou unde puteti obtine castiguri reale inscriindu-va gratis aici: http://proeconomica.com/referrer/friscacucapsuni
db, acum 2393 zile, 11 ore, 11 minute, 51 secunde
Asta cu listele complete e strict o problema de bani. Cu vreo 300.000 de Euro poti face filiale si liste complete in tot judetul, fara niciun fel de problema, fara sa fi auzit nimeni vreodata de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.