Politică

Vrîncenii Nazare şi Mustea pleacă, vin Nica şi Georgescu

Iulia Crețu
2 mai 2012 3090 vizualizări
Portofoliul Comunicaţiilor se va preda de la vrîncean la vrîncean între pedelistul Răzvan Mustea şi pesedistul Dan Nica u deputatul de Odobeşti Cristian Dumitrescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de învăţămînt din Camera Deputatilor, întrucît ar fi fost în postura de a-şi audia consoarta în calitate de viitor ministru al Educaţiei u curînd va începe jihadul prefecţilor şi al deconcentratelor

 Schimbarea Guvernelor Ungureanu cu Ponta face loc între miniştri şi unor politicieni şi tehnocraţi care au legătură cu Vrancea. În cabinetul Victor Ponta vor lucra şi Dan Nica, la Ministerul Comunicaţiilor. Originar din Panciu, social democratul s-a afirmat în politică la Galaţi. Însă, la Panciu, tatăl său deţine o afacere specifică zonei, cu vin. Dan Nica revine la ministerul pe care l-a mai condus şi în trecut şi preia ştafeta de la un alt vrîncean, Răzvan Mustea Şerban, deputat PDL de Focşani. Acesta nu s-a acomodat prea mult cu biroul de ministru, mandatul său în Cabinetul Ungureanu durînd nici trei luni. De asemenea, în noul Guvern va lucra şi Florin Georgescu de la BNR, acesta urmînd a fi ministrul Finanţelor Publice. Surse politice spun că acesta este fratele lui Luchi Georgescu, acţionar majoritar la Vincon SA Vrancea. Numele lui Florin Georgescu a mai fost vehiculat pentru preluarea Guvernului. Printre cei care pleacă acasă se numără şi ministrul PDL de la Transporturi, Alexandru Nazare, acesta fiind înlocuit de liberalul Ovidiu Silaghi.

 

Foto:Corina Dumitrescu propusă să preia portofoliul Educaţiei în guvernul Ponta

 

Un alt ministru care are legături cu Vrancea este Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, propusă să preia portofoliul Educaţiei. Deputatul de Odobeşti şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de învăţămînt din Camera Deputatilor, întrucît ar fi fost în postura de a-şi audia consoarta în calitate de viitor ministru al Educaţiei.

Începe schimbarea prefecţilor

Schimbarea la faţă a Guvernului va însemna că rînd pe rînd vor fi schimbaţi şi prefecţii din judeţe, dar şi şefii de deconcentrate. Cu alte cuvinte însă, USL îşi va impune oamenii în toate structurile. Cea mai mare agitaţie se va face pentru Prefectura Vrancea, pentru ca USL să aibă un om apropiat care să gestioneze alegerile locale de pe 10 iunie. Surse politice spun că nu este exclusă varianta revenirii Ralucăi Dan pe post sau chiar avansarea lui Iulian Matache, de la Direcţia Dezvoltare din CJ. Totuşi, potrivit înţelegerii politice, partidul căruia ar urma să-i revină conducerea Prefecturii ar putea fi PNL, după cum a recunoscut anul trecut, într-o discuţie pe stradă cu Marian Oprişan preşedintele PSD Victor Ponta. Atunci baronul a vociferat, semn că nu ar renunţa aşa uşor la impunerea oamenilor săi. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.