Politică

VIDEO!!!Goana după candidaţi pentru alegeri s-a încheiat

Mihai Boicu
1 mai 2012 27830 vizualizări
Marian Oprişan este candidatul USL pentru şefia Consiliului Judeţean, iar Decebal Bacinchi pentru Focşani u modul în care s-au împărţit candidaţii poate duce pentru PNL la rezultatul din 2008, doar în cel mai bun caz u la PDL, Alin Trăşculescu s-a înscris în cursă pentru Primăria Focşani, iar Liviu Bostan la Consiliul Judeţean u aflat sub blestemul parcă veşnic al dezorganizării, PDL a căutat pînă în ultimul moment candidaţi care să candideze sub sigla Alianţei pentru Vrancea u cei de la partidul Verde au oferit imaginea zilei ieri, după ce au venit la Biroul de Circumscripţie Focşani cu geanta de dosare ale candidaţilor u alegerile locale de pe 10 iunie vor aduce pe buletinul de vot şi candidaţi din mass-media sau din rîndul preoţimii

 Depunerea candidaturilor pentru alegerile locale s-a încheiat la miezul nopţii. La USL lucrurile au fost mai liniştite, iar Marian Oprişan, Decebal Bacinschi şi ceilalţi candidaţi au fost anunţaţi încă de la prînz. Repartizarea candidaţilor pentru primari şi consiliile locale respectă proporţiile deţinute în prezent de cele două partide, într-un mod în care nu lasă PNL posibilitatea să mai crească, doar să mai piardă. PDL a fost nevoit să găsească un candidat de faţadă pentru preşedinţia CJ, în persoana lui Liviu Bostan, după ce fostul prefect Sorin Hornea a renunţat la candidatură. Deşi a fost la putere, PDL suferă iar la organizare şi a căutat candidaţi pînă în ultima clipă. Dintre celelalte partide, doar PP-DD se poate lăuda cu candidat la CJ şi acoperire aproape în tot judeţul.
Social – democratul Marian Oprişan şi-a depus ieri prin “intermediari” candidatura din partea USL pentru un nou mandat de preşedinte al CJ. “Omul cu hîrtiile” care s-a ocupat de depunerea dosarelor a fost Constantin Mîndrilă, fostul secretar al Prefecturii Vrancea, care la alegerile locale are această responsabilitate în cadrul PSD. Printre reprezentanţii partidului s-au aflat Dragoş Bîrlădeanu, vicepreşedintele CJ, şi primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi. Consilierul judeţean Eduard Lambrino a reprezentat PNL, în timp ce de la PC a venit preşedintele Ionel Cel- Mare. Marian Oprişan şi Nini Săpunaru s-au aflat ieri la Bucureşti, unde s-a negociat lista de miniştri cu care Victor Ponta se va prezenta în Guvern. USL este, foarte probabil, singura formaţiune politică care şi-a depus liste complete de candidaţi la CJ şi în toate localităţile judeţului. “Targetul nostru la alegeri este de 100%, iar targetul domnului preşedinte este crearea de noi locuri de muncă, reabilitarea drumurilor naţionale care din cauza guvernului PDL nu au putut fi reparate, continuarea proiectelor deja implementate, Drumul de glorie al armatei romane, Vranceaqua, Vrancea Curată”, a spus Bîrlădeanu. La rîndul său, Ionel Cel- Mare, preşedintele PC Vrancea, a afirmat că se aşteaptă ca USL să obţină un scor de peste 80% la locale. “Poate sînt mai puţin realist, dar cred că vom obţine 80% - 85% din voturi în Vrancea în această conjunctură”, a spus liderul conservatorilor locali. Modul în care au fost împărţite primăriile din Vrancea, dar şi listele cu consilieri locali arată foarte clar un lucru: Marian Oprişan a avut grijă ca în cel mai bun caz PNL să cîştige atîţia primari şi consilieri cît are la ora actuală, eventual să mai piardă din ei.

PSD şi PNL schimbă garda de consilieri

Dacă îşi va respecta statutul, USL va avea o majoritate confortabilă în CJ. Primele trei locuri pe lista de consilieri sînt ocupate, în ordine, de liderii celor trei partide ale alianţei: Marian Oprişan, Nini Săpunaru şi Ionel Cel – Mare. În lista primilor 25 de candidaţi care au şanse să intre în CJ se află şapte liberali. Pe poziţia 21 a intrat Mărioara Ciorici, soţia adjunctului Direcţiei de Finanţe, Eugen Ciorici. Fevronia Stoica, intrată în dizgraţie din cîte se pare, nu mai apare pe lista de candidaţi, în timp ce Romeo Seciu a picat pe un loc neelegibil la prima vedere. De la PSD au rămas greii Vasile Carnariu, Ştefan Buzărnescu sau Constantin Guguianu. În schimb au apărut şi nume noi: Geany Bălan – locul 11, şeful Direcţiei Juridice din Direcţia Copilului, Nicuşor Blîndu- locul 16, şef de centru în aceeaşi instituţiei, Cătălin Gheţu, fiul lui Toader Gheţu, fost secretar al judeţului, medicii Mihai Nedelcu şi Aura – Lăcrămioara Eşanu. La Consiliul Local Focşani primele trei poziţii în lista USL sînt ocupate de primarul Decebal Bacinschi, Liviu Oloeriu şi Bogdan Matişan, toţi de la PSD. Tudorel Trofin, de la PNL, este pe poziţia a patra, fiind cel mai bine plasat. Pe un loc eligibil este şi liberalul Dragoş Horhocea, respectiv opt. PSD defilează cu alte nume decît în prezent pe locuri eligibile: notarul Cătălin Vrabie, care ar putea trece pe poziţia de prefect, profesorul Enache Pătraşcu sau economistul Ionuţ Mersoiu. Dintre actualii social – democraţi, doar patru vor mai continua în viitorul Consiliu Local: Oleriu, Matişan, Radu Niţu şi Gabriel Pădineanu, în timp ce Luminiţa Boboc a fost “transferată” la CJ. De remarcat că PNL nu mai păstrează nici un consilier local actual, viceprimarul Vasile Dobre nefiind prezent deloc la CL. În celelalte oraşe din judeţ, listele respectă actuala proporţie între PSD şi PNL, ba chiar în unele cazuri liberalii au făcut un pas în spate.

PSD şi PNL şi-au respectat “culorile” la primării

Oficial, la primari, USL a respectat culoarea politică a localităţilor: PSD şi-a păstrat cele 47 de localităţi, iar PNL 17 localităţi. În cele nouă localităţi care au fost conduse primari PDL, PSD şi-a luat partea leului, fie prin candidaţi proprii, fie prin luarea primarilor democrat liberali din Păuneşti, Poiana Cristei, Suraia şi Valea Sării. Excepţie face Cîmpineanca, unde liberalul Florin Nedelcu, inspectorul dat afară de la Autoritatea Rutieră Romană pe motiv că ar fi deranjat pe cineva printr-un control, îl va înfrunta pe primarul PDL Ştefan Paraschiv. PSD are cîteva surprinze în teritoriu, unde a renunţat la unii primari. La Vîrteşcoiu, partidul va fi reprezentat de Viorel Mîrza. La Vulturu candidatul USL va fi Nicuşor Păcuaru, după ce PSD a renunţat la primarul Alexandru Mihalcea. Acesta a fost luat prin surprindere de decizia lui Marian Oprişan, după ce a ştiut pînă marţea trecută că el va fi candidat pentru un nou mandat de primar. Decizia a stîrnit nemulţumire printre social – democraţii locali, care s-au trezit cu o listă impusă de la centru. În aceste condiţii, se pare că viceprimarul PSD Nicolae Dumitrescu va reprezenta PRM. Retragerea primarului lasă deschisă lupta pentru funcţie. La Păuneşti situaţia s-a clarificat şi primarul Aurel Petrilă şi-a depus candidatura din partea PSD pentru un al doilea mandat. Marian Oprişan a pus şi cîţiva candidaţi aşa zis independenţi în unele comune ale PNL, cum este cazul la Dumitreşti, unde va candida Petrică Dogaru, fost primar pînă în 2008. Deşi USL a făcut publică lista candidaţilor, lucrurile nu erau pe deplin tranşate. Aseară prin CJ circula primarul din Răcoasa, Gigel Dragomir, care a afirmat că va candida din partea USL, deşi făcuse pasul la PDL. Pe listele USL figurează însă Sebastian Vladimir Păun.

Candidaţii la Focşani aduşi în geanta de voiaj

Ultima zi de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Municipal Focşani i-a adus cu teancul de dosare ale candidaţilor pe Cristian Onia, fostul director al Ambulanţei Vrancea, în 2009-2011. Acesta a venit cu dosare de candidaţi din partea Forţei Civice pentru Consiliul Local Focşani. În perioada în care a condus Ambulanţa, Onia a fost sprijinit de PSD pentru funcţie. Trecerea sa acum în funcţia de preşedinte la un partid inactiv pe piaţa politică ar putea fi o încercare a USL de a mai rupe din voturile PDL-ului. Forţa Civică nu a depus listă completă pentru CL şi nici candidat la Primăria Focşani. După ce Onia a venit cu cele cîteva dosare la braţ, cei de la Partidul Verde Vrancea şi-au adus candidaturile într-o geantă mare de voiaj. Cu lista pentru Focşani a venit preşedintele interimar al PVV, Dan Butnaru, care va candida şi pentru funcţia de edil. Acesta a spus că, în opinia sa, nu era nevoie să se depună declaraţiile de avere ale candidaţilor şi a reclamat că pentru candidaturi, partidul său şi-a încălcat unul dintre principiile eco, acela de a nu tăia pădurile pentru a se face hîrtie. Ulterior, la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Focşani şi-au făcut apariţia şi cei de la USL Vrancea, în frunte cu primarul Decebal Bacinschi, viceprimarul Bogdan Matişan, vicepreşedintele CJ Vrancea Dragoş Bîrlădeanu, consilierul judeţean Eduard Lambrino şi şeful PC Vrancea, Ionel Cel-Mare. Listele au fost depuse în lipsa liderilor PSD, Marian Oprişan, şi PNL, Nini Săpunaru, care erau ieri la Bucureşti pentru stabilirea nominalizărilor pentru Cabinetul Ponta.

Pedeliştii s-au hotărît: merg cu Liviu Bostan la CJ

Printre ultimii care şi-au depus ieri candidaturile s-au numărat cei de la Alianţa pentru Vrancea, din care fac parte PDL, Partidul Ecologist, PNŢCD şi UNPR. Ei vor candida cu deputatul PDL Alin Trăşculescu la funcţia de primar al Focşaniului şi cu Liviu Bostan, fost viceprimar al municipiului în guvernarea CDR, la preşedinţia Consiliului Judeţean. Deşi se aştepta ieri să depună candidaturile una după alta, şi la Biroul Electoral Municipal şi apoi la cel Judeţean, delegaţia APV s-a scuzat la depunerea candidaturii lui Trăşculescu de la a asista la verificarea numelor pentru că “mai avem treabă”, după cum a spus Trăşculescu. De asemenea, Bostan şi Trăşculescu au explicat că depunerea candidaturii la CJ va fi “un alt eveniment”, semn că ieri la orele după-amiezii încă nu era gata lista candidaţilor la judeţ. Pedeliştii au spus că au candidaţi în toate localităţile, în ciuda “muşcăturilor” grele de la PSD. “Da, lucrăm la liste şi la candidaţi pentru toate localităţile. Ştiu că partidul stat, PSD, este obişnuit să candideze singur, dar vom avea candidaţi şi chiar buni. În ciuda şantajului şi ameninţărilor din ultimele zile. Au făcut presiune pe candidaţii noştri de primari, pe primarii în funcţie, iar oamenii slabi au plecat. Sînt probleme la Vidra, unde un candidat la CL a fost ameninţat cu moartea”, a acuzat Alin Trăşculescu. La rîndul său, candidatul “secund” la CJ din partea PDL, Liviu Bostan, a spus că nu se simte deranjat că a fost înlocuitorul lui Sorin Hornea, pe ultima sută de metri. “Nu am nici un motiv de deranj pentru că aceste lucruri nu se petrec în favoarea unui om, ci pentru binele judeţului”, a spus şi Liviu Bostan. Cît despre Sorin Hornea, preşedintele PDL Alin Trăşculescu a refuzat, din nou, să facă vreun comentariu. Ieri, înainte de depunerea candidaturilor, se zvonea că PDL ar încerca, pînă la urmă la CJ cu o femeie, dar nu prin Sorina Plăcintă ci prin Raluca Ioan, fost lider la organizaţia judeţeană de tineret a PDL şI medic cu renume la o clinică în Capitală. Pînă la urmă însă a fost preferat Liviu Bostan. (Iulia CREŢU, Mihai BOICU)

Partidul OTV “emite” pretenţii în tot judeţul

Partidul Poporului – Dan Diaconescu este singura formaţiune din afara celor care au contat pînă acum pe scena politică care are candidaţi în aproape toate localităţile. Preşedintele Neagu Murgu şi-a depus ieri candidatura pentru funcţia de preşedinte al CJ şi o listă completă de consilieri. Pe primul se află Neagu Murgu, urmat de Ticu Lazăr, George Petric şi Jenică Bordeanu, fostul şef al ISU. Cît priveşte teritoriul, cei de la PP-DD spun că au reuşit să-şi pună candidaţi în nu mai puţin de 63 de localităţi, din totalul de 73. Chiar dacă organizarea pare foarte bună la partidul lui Dan Diaconescu, în Vrancea se remarcă faptul că unele cazuri s-au preferat candidaţi mai puţin buni, doar pentru ca partidul să fie prezent în cît mai multe localităţi. La CJ s-a mai înscris în cursa electorală, dar pentru consilieri, Partida Romilor “Pro – Europa”. (M. B.)
 

Fostul şef de la Ambulanţă, Cristian Onia, s-a băgat şi el în politică, de la Forţa Civică


La Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Focşani se urmăresc televiziunile de ştiri

Reprezentanţii Partidului Verde au reclamat risipa de hîrtie de la depunerea candidaturilor şi au venit cu geanta de voiaj plină de candidaţi

Candidaţii USL visează la o victorie categorică la alegerile locale


Şi cei de la PDL s-au clarificat asupra tandemului Primărie – CJ, acesta fiind format din Alin Trăşculescu şi Liviu Bostan


 


 

Citiţi în ataşamente candidaţii Uniunii Social Liberale(coloana din stînga) şi respectiv Aliaţa pentru Vrancea (coloana din dreapta) în municipiile,oraşele şi comunele judeţului


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 11

Adaugă comentariu
paltin cristi, acum 2388 zile, 3 ore, 5 minute, 16 secunde
Nu va este rusine escrocilor bolsevici sa mai candidati si sa furati bani contribuabililor care platesc onest taxele impuse .Sunt 22 de ani trecuti de la lovitura de stat ,au murit nevinovati in a cea citeste integral
Anonim, acum 2388 zile, 12 ore, 51 minute, 16 secunde
;))) Din ce am observat, la Homocea aveti primar foarte bun, iar legat de Slanina (stiu ca asa ii spune lumea prin comuna), nu are stofa de conducator. Nu are vocabular, nu are experienta (unde a citeste integral
Homocea, acum 2388 zile, 16 ore, 29 minute, 27 secunde
USL-ul a luat o mare tzeapa la homocea a pus pe Ionescu o sa ia bataie urat in fata domnului Lupu care a fost dat afara din PSD din interese politice pentru al pune pe Ionescu din partea USL-ului acum citeste integral
Mai postacilor !, acum 2388 zile, 16 ore, 53 minute, 30 secunde
Ati luat o mare teapa cu jocurile voastre murdare , l-ati momit pe Hornea sa nu mai candideze pentru a nu mai avea PDL-ul posibilitatea sa-si numeasca un alt candidat, numai ca echipa se astepta la citeste integral
racoasa.ro, acum 2388 zile, 19 ore, 12 minute, 42 secunde
Ce comentarii de kk venite doar din partea nenorocitilor de pdl-isti. Se oftica de nu mai pot ca au pierdut... Si ce se mai oftica si gigel dragomir...auzi la el, credea ca vine din nou la USL dupa ca citeste integral
BIG, acum 2388 zile, 19 ore, 22 minute, 22 secunde
Corect ce sune db despre partidul stat, psd, care auzi domle la ei vor sa ia 100%.ASTA DA DICTATURA,cat priveste pe Basescu,pot afirma cu toata responsabilitatea ca nu a fost si nu e nici pe departe citeste integral
tataru m., acum 2388 zile, 19 ore, 37 minute, 13 secunde
si asa vom fi exclusi,urmam dupa Portugalia,ciuma rosie va dezechilibra tara ,asa cum au mai facuto! Votam Alianta pentru Romania,in special PER!
tarcau i., acum 2388 zile, 19 ore, 48 minute, 2 secunde
votam pen Alianta pentru Vrancea,pentru PER in special! Jos islamistii-usl!
vinatori, acum 2388 zile, 19 ore, 48 minute, 28 secunde
Ne-am saturat de nesimtitul si hotul de Macovei la Vinatori. Sa vina Lupu sa-l manance.
db, acum 2389 zile, 1 ora, 29 minute, 28 secunde
Domnul Barladeanu isi doreste un scor de 100% pentru partidul domniei sale, ceea ce practic ar insemna ca toate, absolut toate, voturile valabile sa fie pentru USL. Aceste spuse il recomanda pentru o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.