Politică

2% pentru capela de la Spitalul Dumbrăveni prin fundaţia "Orizonturi"

Raluca Manolache
29 apr 2012 1318 vizualizări
Unitatea speră să convingă cît mai multe persoane să direcţioneze cei 2% din venit către fundaţia unităţii “Orizonturi”

Se caută sponsori pentru finalizarea capelei de la Spitalul Dumbrăveni. Bolnavii psihic internaţi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni mai au de aşteptat pentru a avea propria capelă bisericească pentru rugăciune din lipsa fondurilor pentru avansarea mai rapidă a lucrărilor. Capela a fost ridicată datorită sponsorilor, dar şi a cadrelor medicale ale unităţii care dirijează în fiecare lună 1% din propriile salarii pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor. De asemenea, bani s-au mai strîns şi prin fundaţia unităţii “Orizonturi” prin direcţionarea celor 2% din venit. “S-au început lucrările la acoperiş şi la exterior. Lucrarea s-a făcut cu fonduri provenite din sponsorizări. Am reuşit să depunem pînă în acest moment şi 160 declaraţii privind destinaţia sumei reprezentînd 2% din impozitul pe venitul anual pentru fundaţia spitalului «Orizonturi». În fiecare an, banii colectaţi au fost dirijaţi pentru ridicarea capelei”, a menţionat jr. Costel Negoescu, managerul unităţii. Fundaţia „Orizonturi” este o organizaţie caritabilă, cu caracter neguvernamental, apolitic şi spiritual, care activează în domeniul sănătăţii mintale din anul 1995. Această fundaţie are filială în Suceava şi în Vrancea, prin Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Persoanele care doresc să direcţioneze cei 2% către Spitalul din Dumbrăveni pot primi mai multe informaţii despre paşii pe care trebuie să îi urmeze apelînd numărul de telefon 0237/255.087. Spitalul cere sprijinul organizaţiilor caritabile şi a oamenilor de bine care se gîndesc la bolnavii aflaţi pe patul de spital pentru finalizarea acestui proiect. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.