Politică

VIDEO!!! Protestul de la Dumbraveni, "inabusit" de jandarmi

Aurelian Ivan
26 apr 2012 7998 vizualizări
Protestatarii care au venit pentru a doua zi la Dumbrăveni au fost luaţi la "puricat" de jandarmi u mulţi s-au speriat şi au renunţat să mai iasă în stradă u deputatul PNL Nini Săpunaru a ameninţat că va face plîngere penală pentru intimidarea la care au fost supuşi manifestanţii

 În a doua zi de proteste pe E85, jandarmii erau mai mulţi decît protestatarii. Echipaţi ca pentru "război", doar au "mîrîit" la cei care au venit să se plîngă, că mulţi au refuzat să mai stea. Nu de alta, dar filtrele de poliţie şi jandarmi erau atît de dese şi fiecare individ care se apropia măcar de trecerea de pietoni de pe E 85 era oprit, legitimat şi notat în caieţel. Unul dintre protestatari spune că nu a făcut altceva decît să oprească maşina şi să coboare."M-au oprit, m-au legitimat fără motiv, mi-a scris într-un caiet datele din buletin. M-a întrebat «pentru ce aţi venit, ce faceţi?». Am răspuns «la ce se face aici» şi ei m-au întrebat «ce se face aici?», i-am zis: «păi să mergem şi noi ca oamenii pe un drum bun». Jandarmii mi-au zis: «şi noi mergem ca oamenii». Dar eu, «da, dar dumneavoastră nu locuiţi aici»", ne-a povestit un protestatar dialogul pe care l-a avut cu jandarmii. Supărarea oamenilor este de înţeles. Drumul naţional DN2N Bogza-Dumbrăveni-Jitia şi în continuare pînă în Vintileasca arată ca după război. Craterele în carosabil pun viaţa  şoferior în pericol care circulă pe acest drum. "Drumul este impracticabil, şi-au distrus oamenii maşinile", ne-a spus un alt protestatar. Cei care au venit ieri în stradă nu au mai purtat pancarte. Doar au traversat de cîteva zeci de ori trecerea de pietoni de pe E85. Nu au fost mai mult de 50 de oameni care au venit să îşi arate supărarea faţă de drumul naţional pe care sînt nevoiţi să circule, un drum care le pune viaţa în pericol.

"Jandarmii au şantajat şi ameninţat protestatarii"

Nini Săpunaru îi acuză pe jandarmi că i-au şantajat şi ameninţat pe protestatarii de la DN 2N. Liberalul îi acuză pe oamenii legii că ar fi fost agresivi cu maniferstanţii „la comandă politică”. “Am făcut sesizare împotriva ofiţerului din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi care a fost desemnat şef de obiectiv la protestul din Dumbrăveni, urmînd să prezint organelor de cercetare numele martorilor şi probele care susţin abuzul comis de forţele de ordine”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Nini Săpunaru. Aflat la faţa locului, deputatul a vociferat împotriva forţelor de ordine. "Sîntem în Romania, am voie să trec strada, am voie să protestez, am voie să îmi spun un păs, nu să mă intimidezi cu patru controale în 100 de metri pătraţi. Am de gînd să fac sesizare penală celui care a efectuat controlul în zona Dumbrăveni. Nu cred că scrie la carte ca să faci filtre să intimidezi populaţia", ne-a declarat deputatul Săpunaru. De partea cealaltă, jandarmii spun că şi-au făcut datoria. "Noi am venit să asigurăm ordinea şi liniştea publică pentru că aveam informaţii că s-ar putea organiza protest spontan. Am recomandat persoanelor care traversează drumul european, în cazul în care doresc să o facă, că este în afara legii, conform legii 60 privind adunările publice", ne-a spus şi Adrian Costescu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie. Prefectura judeţului a promis că DN2 N Bogza-Dumbrăveni-Dumitreşti-Jitia şi pînă la Vintileasca urmează să fie reparat. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.