Politică

Video!!!! Protest cu "miros" politic pe şoseaua E85, la Dumbrăveni

Aurelian Ivan
26 apr 2012 15405 vizualizări
Cetăţenii au ieşit ieri pe şoseaua pe E85 să protesteze pentru starea deplorabilă în care se află drumul naţional DN2N u printre protestari s-a "strecurat" şi deputatul Săpunaru u fostul său subordonat politic, prefectul Mircea, acum de partea puterii PDL, îl acuză că manipulează cetăţenii pentru că se află “în criză de imagine”

În jur de 250 de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta pentru starea deplorabilă a drumului DN2 N Bogza-Dumbrăveni-Dumitreşti-Chiojdeni-Jitia, drum care le-a stricat maşinile. Sătenii de pe Valea Rîmnicului au venit cu pancarte pe care şi-au scris nemulţumirile. În semn de protest, aceştia au traversat strada permanent, cu pancarte pe care scriau „Avem dreptul să circulăm omeneşte!", „Vrem drumuri, nu gropi", „Plătim rovinietă. Vrem drumuri bune". Aceasta a fost o formă de a bloca drumul fără a fi amendaţi sau acuzaţi penal. Poliţiştii şi jandarmii aflaţi la faţa locului au încercat pe cît posibil să fludizeze traficul rutier. "Sîntem plătitori de Rovignetă şi drurmurile sînt zob. Dacă ne prinde poliţia ne ia certificatul de înmatriculare. Am venit să protestăm şi venim şi azi şi mîine şi poimîine, pînă ne vor repara drumul care leagă Jitia de Vintileasca. Este un drum forestier, nu un drum naţional, aşa cum este trecut în acte", ne-a spus Constantin Vîlvoroiu, un protestatar din comuna Dumitreşti. Un altul, la fel de revoltat, s-a plîns că" în loc să faci un sfert de oră pe drum, faci o oră. Salvările sînt la pămînt, le-a distrus de tot", a spus Gheorghe Pioară.

Ce-a căutat Nini Săpunaru la protest?

Problema drumului este una gravă şi durează de ani buni, în ciuda faptului că politicienii actualei puteri, în frunte cu senatorul PDL Sorina Plăcintă, au promis că vor interveni pentru a fi reparat. De ce nu au venit şi alte oficialităţi ieri la protest în afară de deputatul liberal Nini Săpunaru? Nu am vrea să credem că se foloseşte de situaţia disperată a acestor oameni pentru a mai cîştiga voturi, nu de alta dar este colegiul electoral în care a fost ales politicianul liberal. Fiind o perioadă electorală probabil că politicienii vor încerca să speculeze politic problemele oamenilor, îmbrăcînd “haina de cetăţean peste cea de politician”. "De trei ani le spun că aveţi drepturi şi dacă aveţi drepturi, trebuie să vi le apăraţi. Ieşiţi afară să vi le expuneţi. Unde? La trecerea de pietoni de la Dumbrăveni. Dar mi-au spus “nu ne bate?” Nu vă bate! Dacă treceţi strada la Dumitreşti sau la Vintileasca nu vine nimeni să vă asculte că îşi rupe maşina cînd vine să vă asculte păsurile. Dacă vă duc cu maşina pe acest drum vă duc ca pe sacul de cartofi, săriţi dintr-un geam întra-altul. Este îngrozitor drumul, nu ai cum să ocoleşti gropile", ne-a spus deputatul Nini Săpunaru. După amiază acesta a trimis un comunicat de presă, “în calitate de preşedinte al PNL Vrancea şi de parlamentar ales în colegiul Dumitreşti”, în care se declară „solidar cu cei care au protestat paşnic ieşind în stradă pentru că nu mai pot suporta nepăsarea actualei puteri portocalii”. Parlamentarul spune că oamenii au decis „din proprie iniţiativă să blocheze drumul”.

Drumul abia acum se vede la nivelul Prefecturii

Înainte de protest, Prefectura anunţa intempestiv, la ceas de seară, că poartă discuţii pentru alocarea de fonduri şi întreţinerea DN2 N Bogza-Dumbrăveni-Dumitreşti-Chiojdeni-Jitia şi Vintileasca, mai ales că ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, este de loc din Vrancea. Să fie oare o întîmplare că înainte cu o zi de protestele "spontane" Prefectura să dea presei un comunicat în care spune că va fi refăcut drumul? Şi din nou, ieri, un alt comunicat, de data asta "scris din inimă", asta dacă îi mai interesează pe oameni promisiunile. În comunicatul trimis de prefectul DragoşMircea, fost membru PNL, acesta îl arată cu degetul pe Săpunaru şi adoptă un ton emoţional. “Sînt foarte îngrijorat de starea drumului naţional 2N Bogza-Caiata-Dumbrăveni-Dumitreşti-Jitia, mai ales că, atunci cînd mă întîlnesc cu locuitorii de pe Valea Rîmnicului, circul pe acelaşi drum şi întîmpin aceleaşi probleme tehnice cu care se confruntă zi de zi cetăţenii judeţului Vrancea. Le înţeleg nemulţumirea şi nevoia ca acest drum să fie reabilitat, le înţeleg şi protestul de astăzi (n.r - ieri). Am purtat discuţii în acest sens cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai CNADNR şi am primit asigurări că reabilitarea drumului naţional 2N este prioritară. Ceea ce nu înţeleg şi dezaprob este manipularea cetăţenilor pe care au făcut-o astăzi (n.r - ieri) anumiţi politicieni aflaţi în criză de imagine. Mă consider un om responsabil, ştiu care-mi este rolul în administraţia publică judeţeană şi îi sfătuiesc şi pe politicienii care astazi au manipulat oamenii şi au obstrucţionat traficul rutier pe drumul european E85 să fie cel puţin la fel de responsabili ca şi mîine", a semnat prefectul Dragoş Mircea. Chiar dacă nu a dat nume de politicieni, prefectul apolitic îl acuză indirect pe Nini Săpunaru, cel care în timpul guvernării Tăriceanu l-a nominalizat pentru ocuparea funcţiei de prefect al judeţului, ca exponent al organizaţiei de tineret a PNL.

Vin alegerile, promisiunile continuă

Potrivit autorităţilor, în cursul lunii mai, deci în plină campanie electorală, vor începe lucrări de întreţinere pe tronsonul Bogza-Caiata-Dumbrăveni şi se va întocmi un proiect pentru atragerea de fonduri europene. Să sperăm că vor fi valabile promisiune şi după încetarea protestelor, care vor continua toată săptămînă, după cum au declarat cei care au ieşit în stradă ieri. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini de la protest

 

 

Citiţi în ataşamente Comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului judeţului Vrancea, şi pe cel al deputatului PNL Nini Săpunaru ,referitoare la protestul de la Dumbrăveni


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.