Politică

Bisericile trebuie să aibă stingătoare pentru un Paşte luminat, nu unul în foc

Raluca Manolache
12 apr 2012 747 vizualizări
Accesul credincioşilor în incinta lăcaşului de cult se va permite în limita capacităţii bisericii

De Paşte, pompierii stau cu ochii pe biserici. Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Vrancea  vor fi prezenţi în Noaptea de Înviere la diferite lăcaşuri de cult pentru acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor specifice de prevenire a incendiilor şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor eventuale situaţii de urgenţă. Şi pentru că riscul de producere a unui incendiu este mai ridicat în această noapte, pompierii vin cu o serie de măsuri ce ar trebui adoptate atît de slujitorii bisericii înainte de începerea slujbei, cît şi de enoriaşi. „Accesul credincioşilor în incinta lăcaşului de cult se va permite în limita capacităţii bisericii, în scopul evitării producerii de accidente; Menţinerea uşilor de acces/evacuare în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros; în condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber; Asigurarea dotării lăcaşurilor de cult cu mijloace de intervenţie în caz de incendiu (stingătoare); Întreţinerea şi exploatarea în bune condiţiuni a instalaţiilor electrice şi a sistemelor de preparat şi încălzit hrană; Supravegherea sobelor şi a celorlalte mijloace de încălzire cu/fără acumulare de căldură pe tot timpul funcţionării şi întreruperea alimentării acestora înainte de începerea slujbelor religioase; Amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumînărilor aprinse, în timpul slujbelor religioase, în exteriorul lăcaşului de cult şi la distanţe de siguranţă faţă de construcţii, vegetaţie, arbori etc., de preferinţă în tăvi metalice umplute cu nisip şi supravegherea lor pe toată durata menţinerii aprinse”, au transmis pompierii. De asemenea, parcarea autovehiculelor persoanelor care participă la slujbele religioase se face astfel încît să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie în cazul producerii unor eventuale situaţii de urgenţă. În cazul producerii unui incendiu toate persoanele din biserică vor fi evacuate şi se va apela numărul unic de urgenţă 112. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.