Politică

Afaceri de familie:Ministrul Nazare trimite control la Controlul în Transportul Rutier

Iulia Crețu
10 apr 2012 3028 vizualizări
Instituţia a fost implicată în mai multe scandaluri, legate de şeful Virgiliu Cucliciu, uns în funcţie de democrat-liberal u şi în Vrancea, un fost angajat acuză că a fost dat afară de la ISCTR pe motive politice

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, focşăneanul Alexandru Nazare, a trimis Corpul de Control la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), în urma unor sesizări care ar putea intra chiar şi în antenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ordinul de control a fost semnat luni şi acesta vine după ce noua instituţie a fost implicată în mai multe scandaluri, inclusiv în Vrancea, de unde se trage şi noul ministru. Soţia lui Virgiliu Mihai Cucliciu, care deţine o agenţie de turism, a recunoscut presei că soţul său îi aranjează transportul, în calitate de inspector de stat şef la ISCTR. Ea a fost filmată cu o cameră ascunsă, iar înregistrarea a fost difuzată la televiziuni zilele trecute. De asemenea, au fost acuzaţii de control politic la transportatori, iar la Vrancea, un fost angajat al Inspectoratului, Florin Nedelcu, acuză instituţia că l-a dat afară pe motive politice. Asta, după ce Nedelcu, cunoscut membru PNL Vrancea, ar fi oprit în trafic, la control, maşinile unei firme din industria lemnului apropiată de PDL, partidul de guvernămînt. Nedelcu a acuzat conducerea ISCTR, pe Virgiliu Mihai Cucliciu, pe Nicu Tănase, şef la Autoritatea Rutieră Romană, dar şi pe prefectul Sorin Hornea, de implicare politică şi de concediere abuzivă a sa. Oficial, Ministerul Transporturilor nu vorbeşte despre niciunul dintre aceste scandaluri şi anunţă că obiectivul controlului este verificarea activităţii desfăşurate de ISCTR de la înfiinţarea instituţiei, în decembrie 2011, pînă în prezent. “Înfiinţarea ISCTR în decembrie 2011 a fost o decizie foarte importantă pentru eficientizarea controlului în transportul rutier. Faptul că în ultima perioadă de timp au apărut anumite controverse legate de activitatea noii instituții reclamă o verificare amănunţită din partea Ministerului, astfel încît obiectivele pe care ni le-am asumat prin înfiinţarea ISCTR să fie aduse la îndeplinire”, a precizat, printr-un comunicat de presă, ministrul transporturilor Alexandru Nazare. Vis-a-vis de acuzaţiile lui Florin Nedelcu, şeful său politic, deputatul liberal Nini Săpunaru a ameninţat că va face plîngere penală şi că va sesiza cazul pînă la Crin Antonescu. Potrivit notificării de la ISCTR, lui Florin Nedelcu, inspector de trafic în noua instituţie i-a încetat contractul individual de muncă pe data de 8 martie, „ca urmare a încetării perioadei de probă prevăzută la clauza L., lit. a) din contractul individual de muncă nr. 153/12.12.2011”, se arată în notoficarea primită de Nedelcu şi parafată de Virgiliu Mihai Cucliciu, şeful ISCTR, susţinut de PDL să ocupe funcţia. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.