Politică

O decizie inexplicabilă dinamitează PNL

Ziarul de Vrancea
9 apr 2012 931 vizualizări
Trei lideri ai PNL Bucureşti au fost înlocuiţi ieri din funcţii fără o explicaţie rezonabilă n "Pentru prima dată, iau în considerare demisia din PNL", a anunţat primarul Sectorului 1, unul dintre liberalii "retrogradaţi"

Consiliul Naţional Executiv al PNL a aprobat ieri cu majoritate de voturi înlocuirea lui Andrei Chiliman de la şefia PNL Bucureşti şi a liderilor filialelor sectoarelor 2 şi 4 ale Capitalei, Dan Cristian Popescu şi Geani Dinu. Decizia a primit o replică pe măsură din partea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, care a anunţat că ia "serios" în calcul demisia din PNL. "Astăzi, pentru prima dată, iau în considerare demisia din PNL. Este o decizie foarte grea, pentru că sînt membru al acestui partid de aproape 23 de ani", a spus Chiliman. El a precizat că le este dator lui Radu Cîmpeanu şi Mircea Ionescu Quintus, de la care a învăţat să facă politică, dar şi lui Călin Popescu Tăriceanu. "Voi lua această decizie numai după ce mă voi sfătui cu aceşti oameni", a explicat edilul. Chiliman l-a criticat apoi în termeni duri pe liderul PNL, Crin Antonescu. "Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, cîştigă cei care joacă şah, nu pocker. Indiferent dacă voi decide să rămîn în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclus manevrele politicieniste şi cuţitul înfipt pe la spate", a spus Chiliman. El a adăugat că va face tot ce depinde de el pentru a se asigura că "liberalii nu vor înlocui doar numele lui Traian Băsescu în fruntea României, ci şi modul acestuia de a face politică, pe care îl văd astăzi aplicat de omul pe care l-am susţinut tocmai pentru că s-a angajat să facă un alt fel de politică".  "Nu am avut discuţii cu Antonescu de foarte multă vreme şi probabil că nici nu voi avea. Mie îmi plac oamenii care mă privesc în ochi atunci cînd vorbesc cu ei", a mai spus Chiliman.

Pe cine a supărat Chiliman?

Oficial, Andrei Chiliman a fost înlocuit pentru a i se acorda mai mult timp pentru campania electorală în calitate de candidat la primăria sectorului 1. De altfel, liderul PNL, Crin Antonescu, nu a dorit să exprime public reproşurile care i s-au adus ieri lui Chiliman în cadrul forurilor de conducere. El a arătat însă că noua conducere a PNL Bucureşti, asigurată de Eugen Nicolăescu şi Mariana Cîmpeanu, va ajuta încheierea negocierilor din USL pentru stabilirea listei de candidaţi la primăriile de sectoare ale Capitalei. Surse politice susţin că liderii PNL l-ar fi "retrogradat" pe Chiliman după ce acesta şi-a exprimat public dezacordul privind primirea lui Sorin Frunzăverde în partid.

Orban: "Sînt şocat"

Decizia liderilor PNL a creat rumoare în partid. Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat că hotărîrea este una profund nedreaptă şi va afecta performanţa partidului în alegeri. "Sînt şocat. Nu reuşesc să găsesc o explicaţie plauzibilă pentru această decizie. Lui Andrei Chiliman nu i se poate imputa nimic. El trebuie felicitat, apreciat şi susţinut pentru o poziţie serioasă în PNL şi în administraţia din Bucureşti", a spus Orban. "E o măsură profund nedrepată, care nu ţine cont de performanţa lui Chiliman. Această decizie nici din punct de vedere moral nu ar fi trebuit iniţiată de conducerea PNL. Nu pot găsi nici un motiv serios care să determine această schimbare", a adăugat Orban. El a precizat că noii numiţi nu au legătură cu Bucureştiul. De asemenea, în jur de o sută de membri ai partidului s-au strîns aseară la sediul PNL din Capitală pentru a-şi exprima susţinerea faţă de cei trei lideri demişi.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.