Politică

Ponta şi Antonescu, anonimi în Republica Moldova

Ziarul de Vrancea
29 mar 2012 840 vizualizări
Copreşedinţii USL sînt cvasi-necunoscuţi în Republica Moldova, acolo unde există un electorat cu cetăţenie română numeros

Pentru publicul din Republica Moldova, actualii lideri ai USL, Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Constantin, sînt iluştri necunoscuţi. Acest lucru ar putea fi explicat şi prin faptul că mai puţin de 10% din cetăţenii Republicii Moldova şi-au manifestat interesul pentru ultimele evenimente politice din România, arată datele unui sondaj GeoPol, citat de realitatea.net. La polul opus se află preşedintele Traian Băsescu şi fostul premier Emil Boc. Cel mai cunoscut politician român pentru publicul din Republica Moldova, Traian Băsescu, a reuşeşte cea mai bună performanţă din acest punct de vedere: peste 75% dintre cetăţenii moldoveni îl pot identifica. Facilitarea procedurii de obţinere a cetăţeniei române în timpul mandatului său prezidenţial (şi al guvernării PDL) a contribuit decisiv la creşterea notorietăţii sale. De altfel, majoritatea celor care îl recunosc pe Traian Băsescu sînt absolvenţii de studii superioare şi locuitorii din urbanul mare, susţine studiul.
În turul doi al alegerilor prezidenţiale din decembrie 2009, candidatul PDL, Traian Băsescu a obţinut 11572 voturi, adică 94,82% în timp ce candidatul susţinut de PSD şi PNL, Mircea Geoană, a luat doar 632 de voturi, adică 5,17%.
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1128 de persoane, reprezentativ la nivelul Republicii Moldova.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.