Politică

Turul Vrancei: Avocatul Poporului îşi reia activitatea în Vrancea

Ziarul de Vrancea
27 mar 2012 1120 vizualizări
Vrîncenii care se vor să se adreseze Avocatului Poporului vor avea posibilitatea să vorbească în ultima miercuri din fiecare lună cu un expert din cadrul Biroului Teritorial Galaţi al aceste instituţiei.

Audienţele vor începe mîine, de la ora 10.00. „Avocatului Poporului i se poate adresa orice persoană fizică printr-o petiţie, dacă apreciază că i s-au încălcat drepturile garantate de Constituţie, prin acte şi fapte administrative ale autorităţilor publice. Aceasta se poate trimite prin poştă, prin e-mail sau se poate depune personal în cadrul audienţelor”, se arată într-un comunicat de presă. Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă şi independentă care are ca misiune apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice. Petiţiile se soluţionează gratuit. (M. B.)


3 aprilie - 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Romane


Jandarmii sărbătoresc 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Romane. Cu această ocazie, pe 29 martie se va organiza Cupa Presei la TIR în poligonul de tragere Haret, iar luni între orele 10.00. - 12.00 se va organiza „Ziua porţilor deschise” la IJJ Vrancea. La acest eveniment sînt invitate două clase de elevi şi va fi prezentat un exerciţiu demonstrativ de autoapărare de către jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil. Se va organiza şi  un campionat de tip "patrulater" de fotbal între echipa  jandarmeriei, poliţiei, pompierilor şi a presei. Marţi, începînd cu orele 11.00, la Sala Mare a Cercului Militar Focşani se va susţine simpozionul „Jandarmeria Română 162 de ani de existenţă”, în cadrul acestuia urmînd să aibă loc şi festivitatea de premiere a jurnaliştilor la Cupa Presei la TIR, precum şi de la celelalte competiţii desfăşurate. (R. M.)


Curs de atestat în urgenţe pentru asistenţii medicali


Asistenţii medicali de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea vor putea participa în acest an la un curs de atestat în urgenţă. Dr. Vitalie Beţişor, directorul medical al Ambulanţei, spune că se aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii o adresă în care să se menţioneze centrele acreditate pentru susţinerea acestui curs. Durata studiilor va fi de trei luni. De asemenea, cei peste 200 de asistenţi şi ambulanţieri participă în aceste zile la pregătirea profesională anuală. Sesiunile de instruire sînt organizate la sediul Direcţiei de Sănătate Publică. “Am început pregătirea profesională anuală. Cursurile au fost începute de asistenţi şi ambulanţieri şi sînt formate dintr-o parte teoretică şi una practică”, a precizat dr. Vitalie Beţişor. Cursurile sînt susţinute de dr. Vitalie Beţişor, dr. Ticu Dorinel şi asistenţa şefă de la Ambulanţă. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
relu, acum 4373 zile, 24 minute, 28 secunde
Prea pompoasa titulatura de "avocat al poporului" ! N-am auzit ca acesta sa aiba vreo realizare notabila in "lupta" sa cu cei pe care se presupune ca-i apara.Singura lui legatura citeste integral
fdemocratia lui iliescu si poporu, acum 4374 zile, 1 ora, 47 minute, 53 secunde
Aceasta defilare cu infiintarea gheretei avocatului poporului platit ca sa apere legea si poporul are drept scop sa-i faca si pe vranceni sa se simta cetateni europeni carora toate institutiile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.