Politică

Sorin Frunzaverde trece la PNL (VEZI REACTII)

Ziarul de Vrancea
27 mar 2012 1234 vizualizări
Surse din PNL declară că Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte al PDL, a anuntat că demisioneaza din partidul in care activa pana acum, si va trece la PNL "Nu am demisionat de niciunde. Mâine voi ține o conferință de presă, veți vedea despre ce este vorba atunci", a declarat Sorin Frunzăverde pentru EVZ.

UPDATE ORA 17:50

Vasile Blaga sustine ca va comenta pe marginea unei decizii a lui Sorin Frunzaverde de demisiona din PDL pentru a se alatura PNL atunci cand acesta va face un anunt oficial in acest sens. Liderul democrat-liberal a precizat ca va avea o discutie cu prim-vicele pedelist, fara a se declara insa optimist in privinta sanselor de a-l intoarce din drum daca a luat o hotarare.

"Eu o sa raspund dupa ce isi va face oficiala pozitia. Daca s-ar intampla (sa plece-n.r.), ar fi o mare pierdere. O sa incerc sa vorbesc cu el, dar e un om foarte decis", a spus Blaga.

El a adaugat, raspunzand unei intrebari referitoare la implicarea lui Emil Boc in aceasta situatie, ca "este obligatia lui presedintelui partidului sa discute cu orice membru" al PDL.

UPDATE ORA 17:45

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, marti, ca nu a demisionat "de niciunde", mentionand ca va sustine miercuri o conferinta de presa si ca se va vedea atunci "despre ce este vorba".

"Nu am demisionat de niciunde. Maine voi tine o conferinta de presa, veti vedea despre ce este vorba atunci", a declarat Sorin Frunzaverde.

UPDATE ORA 17:40

Fostul consilier prezidential si ministru Sebastian Lazaroiu sustine, pe pagina  sa de Facebook, ca Sorin Frunzaverde este "un gunoi"."Uneori imi pare rau ca n-am spus la timpul potrivit anumite lucruri despre anumiti oameni. Frunzaverde - un gunoi. Dar inainte de congresul PDL am avertizat ca e mai bine ca acei care au pierdut sa nu ia nicio functie de conducere. Au preferat sa negocieze", scrie Lazaroiu, intr-o postare pe Facebook.

UPDATE ORA 17:30

Vicepresedintele PDL Iasi Mihaela Popa sustine ca in cazul plecarii lui Sorin Frunzaverde si a primarului din Slatina, Darius Valcov, din formatiunea democrat-liberala, atunci liderul PDL Emil Boc ar trebui sa-si asume pierderile si sa-si dea demisia de la conducerea partidului.

"Eu nu am vazut nicio declaratie a lui Frunzaverde privind plecarea sa din partid. Daca insa este adevarat ca pleaca atat el, alaturi de 42 de primari din judetul Caras Severin, cat si primarul Slatinei, Darius Valcov, atunci Emil Boc ar trebui sa-si asume aceste pierderi si sa-si dea demisia din fruntea PDL", a declarat, marti vicepresedintele PDL Mihaela Popa.

Ea a spus ca Frunzaverde e "un personaj cu greutate" in PDL, fiind fondator al partidului si omul care a dus formatiunea in Partidul Popular European.

 

UPDATE ORA 16:50

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marti, ca nu are nicio confirmare privind plecarea din partid a prim-vicepresedintelui Sorin Frunzaverde, mentionand ca spera ca anuntul sa nu fie adevarat.

"Acest anunt a fost facut de Partidul National Liberal, nu am nicio confirmare de la domnul Sorin Frunzaverde si eu sper sa nu fie adevarat", a spus Barbu.

UPDATE ORA 16:42

Liderul deputatilor PDL, Mircea  Toader, a declarat marti ca nu stie nimic despre plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL, ca este o informatie surprinzatoare si ca mai are o speranta pana cand acesta isi depune candidatura pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin.

Intrebat despre demisia lui Sorin Frunzaverde din PDL, Mircea Toader a spus: "Nu am nicio explicatie, exact cum ati auzi ca plec eu. Eu nu stiu nimic despre plecare, e la fel de surprinzatoare".

Toader a adaugat ca mai are o speranta pana cand Frunzaverde isi va depune candidatura. "Eu mai am o speranta ca pana isi depune candidatura mai e timp", a spus Toader.

El a aratat ca daca Frunzaverde a plecat din PDL "pentru partid este o pierdere".

UPDATE ORA 16:40

Deputatul PDL Valentin Rusu a declarat, marti, ca, daca va aparea o pozitie oficiala a lui Sorin Frunzaverde prin care acesta sa demisioneze din PDL si sa plece la PNL, el o va respecta si o va "urma".

"Nu am vazut o pozitie oficiala a lui Sorin Frunzaverde, prin care acesta sa demisioneze din PDL, sa plece la PNL. Daca va aparea o astfel de pozitie oficiala, eu o voi respecta si o voi urma", a declarat Valentin Rusu, deputat PDL de Caras-Severin.

Intrebat daca va pleca la PNL in situatia in care Sorin Frunzaverde va face acelasi lucru, deputatul a raspuns afirmativ.



UPDATE ORA 16:30

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, marti, ca regreta plecarea din partid a lui Sorin Frunzaverde, daca se confirma acest lucru, aratand ca nu il suspecteaza de oportunism si crede ca decizia acestuia "este principiala si onesta".

"Regret plecarea dansului, daca se confirma. Fara indoiala decizia dansului este principiala si onesta, nu-l suspectez de oportunism sau ceva de genul asta", a spus Paleologu.

El a aratat ca Frunzaverde este unul dintre cei mai importanti si mai vechi membri ai PDL si plecarea lui din partid "este o mare pierdere" pentru partid.

Theodor Paleologu a mai spus ca el si Sorin Frunzaverde au avut puncte de vedere asemanatoare in unele cazuri in interiorul partidului si si-ar fi dorit sa faca impreuna echipa "minoritara, dar influenta" in interiorul PDL.

"A avut in ultimii ani diferite pozitii in cadrul partidului critice, adesea justificate, am impartasit unele dintre criticile dansului, mi-as fi dorit sa putem sa ne unim fortele pentru a influenta mai mult linia partidului. Ar fi fost de dorit sa putem face echipa oarecum minoritara, dar influenta, in cadrul partidului", a mai spus Paleologu.

El a precizat ca nu a stiut de plecarea lui Frunzaverde si, intrebat daca el crede ca vor fi si alte demisii din PDL, Teodor Paleologu a spus: "Sper ca nu".

La intrebarile ziaristilor legate de faptul ca lideri importanti ai PDL au declarat marti ca nu stiau de plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL, Theodor Paleologu a raspuns printr-un joc de cuvinte: "Nu stim cine stie, dar stim ca cineva stie".

UPDATE ORA 16:00

Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat, marti, ca nu stie nimic de demisia din partid a prim-vicepresedintelui PDL Sorin Frunzaverde, aratand ca a fost toata ziua in plenul Camerei Deputatilor.

Intrebata de demisia lui Sorin Frunzaverde din PDL, Roberta Anstase a spus: "Nu stiu, nu am aceasta informatie, stiti foarte bine ca am fost in plen toata ziua, nu stiu nimic despre acest lucru".

Presedintele PNL Caras-Severin, Marcel Vela, a declarat, marti, ca Sorin Frunzaverde va candida din partea USL la sefia Consiliului Judetean.

Marcel Vela a explicat ca Frunzaverde va candida din partea USL, insa ca reprezentant al PNL.

El a mai spus ca, "deocamdata", Frunzaverde nu s-a inscris in PNL.

"Confirm candidatura - nu inscrierea, pentru ca nu am procedat inca la aspectele tehnice - din partea USL, respectiv a PNL a lui Sorin Frunzaverde la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin", a declarat Marcel Vela.

Anterior, surse politice au declarat ca prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde demisioneaza din formatiunea democrat-liberala si va candida din partea PNL la alegerile din iunie pentru un nou mandat la presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin.

"Frunzaverde va fi candidatul nostru la presedintia CJ Caras-Severin", au mai declarat surse din PNL.

ORA 14:00

Reprezentantii liberalilor au anuntat ca Frunzaverde va candida la presedintia Consiliului Judetean Caras Severin, din partea USL, functie pe care o detine si in acest moment.

Frunzaverde a fost considerat unul dintre "greii" PDL, care a si facut comentarii critice la adresa democrat-liberalilor in ultimul timp.

Intrebata ce parere are despre aceasta decizie, presedinta PDL Bucuresti, Elena Udrea, a spus ca nu stie ca Frunzaverde sa fi fost nemultumit.

"Eu nu am cunoscut si nu am auzit sa-si exprime nemultumiri", a declarat Udrea.

antena3.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
radu, acum 4384 zile, 8 ore, 29 minute, 24 secunde
Lasati-l pe Frunzaverde ca e departe, da n-ati auzit ca pleaca Chitic ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.