Politică

Alianta D. A. s-a rupt la Tataranu

Mihai Boicu
24 mai 2006 1408 vizualizări
Viceprimarul liberal Dumitru Balan il acuza pe consilierul democrat Banel Barbieru ca-i pune bete in roate. In replica, acesta spune ca liberalul "a batut palma" cu primarul PSD. Cei doi se dueleaza pentru viitorul fotoliu de primar al comunei.

Alianta dintre liberali si democrati s-a rupt in comuna Tataranu, deoarece liderii celor doua organizatii nu se mai inteleg deloc. Functia de primar, ocupata de pesedistul Nicolae Pavel, a bagat marul discordiei intre viceprimarul PNL Dumitru Balan si consilierul democrat Banel Barbieru, liderii locali ai Aliantei D.A.. Dumitru Balan il acuza pe consilier ca ii saboteaza activitatea. "Aceasta situatie dureaza din toamna, de la o discutie la Scoala Bordeasca, cind s-a pus problema ca primarul poate sa-si piarda functia, deoarece are mai multe dosare penale. Domnul Barbieru m-a intrebat daca in acest caz candidez. Am raspuns ca, daca asa hotaraste conducerea partidului, candidez la primarie", ne-a declarat viceprimarul comunei. Dumitru Balan spune ca presedintele organizatiei PD incearca sa-i blocheze activitatea ca viceprimar si ca nu a fost lasat sa foloseasca materialul rezultat din decaparea DN 23 pentru a ajuta o parte dintre oamenii care au fost afectati de inundatii. Viceprimarul spune ca s-ar fi inteles cu reprezentantii firmei Citadina sa-i dea materialul in schimbul gazduirii muncitorilor, insa acestia nu au respectat intelegerea si ar fi facut o intelegere cu Banel Barbieru. "Noi intentionam sa balastam ulitele satului Bordeasca - Noua, unde noroiul este pina la genunchi, insa nu am putut duce decit doua masini, in rest consilierul local Barbieru Banel a zis sa nu ne amestecam, ca stie el ce face", spune Dumitru Balan, care-l banuieste pe liderul PD ca vrea sa candideze la primarie din partea Aliantei D.A..


Alianta nu are solutii


In replica, democratul Banel Barbieru spune ca viceprimarul comunei l-a reclamat la politie in legatura cu materialul asfaltic si ca intentioneaza sa-l dea in judecata deoarece se considera calomniat. De altfel, situatia a ajuns si la urechile prefectului Ion Oprea si ale senatorului democrat Jan Vraciu. "S-au stricat la relatiile la doua, trei saptamini dupa ce a fost numit viceprimar. A batut palma cu domnul primar Pavel si uitat de cei care l-au ales. Int legerea a fost ca noi sa-l sustinem pentru postul de viceprimar, iar el sa ma sustina pentru cealalta functie, de primar. Dupa ce s-a vazut viceprimar a uitat. De aceea, nici consilierii lui nu mai sint cu el", ne-a declarat democratul Banel Barbieru, care a pierdut si functia de director al scolii locale dupa ce partidul sau a ajuns la putere. Trebuie mentionat ca Dumitru Balan a fost numit viceprimar anul trecut in locul lui Marius Serea, caruia i s-au reprosat mai multe carente in activitate de catre consilierii locali. Marius Serea a dat in judecata Consiliul Local Tataranu si a cistigat procesul la Tribunalul Vrancea. Liderii Aliantei D. A. Vrancea spun ca nu prea au ce face pentru a aduce pacea intre liberalii si democratii din Tataranu. "Domnul Dumitru Balan a colaborat foarte bine cu domnul Banel Barbieru, insa acum colaboreaza mai bine cu domnul primar. Nu am de gind sa aduc in discutia Aliantei faptul ca nu s-au inteles ei pentru niste asfalt", ne- a declarat senatorul Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea, care a intervenit la patronul Citadina ca asfaltul sa fie luat de Banel Barbieru. La rindul sau, deputatul Nini Sapunaru, presedintele organizatiei PNL, spune ca nu sint solutii pentru a rezolva conflictul intre cei doi lideri locali. "Domnul Barbieru vrea sa fie primar si a inceput campania electorala mai devreme cu doi ani", ne-a spus deputatul Nini Sapunaru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.